reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

karola2112- chetnie jedza bananka lub jabluszko. Nie daje im tego duzo, raczej przyzwyczajam ale z dnia na dziec chca coraz wiecej. Pierwsze jedzonko to tylko jedna lyzeczke sprobowaly i miny robily jak bym im cytryne podawala :-D Czasami po jedzeniu im sie beknie, ja ich nie odbekuje bo ilosci sa male poki co:tak: (w sumie mialam to samo pytanie karmiac je, odbekiwac czy nie? ) U mnie czasami Mai sie zdazy przewrocic z brzucha na plecki, Lucas woli gadac :tak: Na boczkach lubia sobie lezec i patrzec na siebie. Sa bardzo ruchliwe, przemieszczaja sie na macie a Maya uprawia jogging, nie mozna oczami nadazyc jak szybko nozkami rusza:-) Uwazam ze kiedy zaczna to kwestia dziecka. Jak leza na bujaczkach w pozycji pol lezacej to biora sie do siedzenia, smiesznie to wyglada. Zainteresowane sa mata okolo pol godzinki a pozniej ida do kojca, tam maja karuzele, pozniej do bujaczkow i tak caly dzien:tak::-D

Ewa i Milena wspominaly cos o macierzynstwie :-) to jak dziewczyny decydujecie sie na jeszcze jedna pare blizniakow :-) Ja jakbym sie dowiedziala ze bede miec jeszcze raz blizniaki to popadlabym w szalony smiech:szok: Jakie byly Wasze reakcje jak Wam powiedzieli ze to ciaza blizniacza???? Słowa mojego meża (nareszcie moge pisac mąż:-)) na scanie (usg)- 'beda mogly sie razem bawic' a ja w placz..... Cale ubiegle swieta sobie zartowalam ze czuje ze beda blizniaki (u nas w rodzinie sie 2 razy zdazylo wczesniej) i 4 stycznia scan i co????? BLIZNIAKI... Poplakalam sie bo bylam przerazona ze to ciaza podwyzszonego ryzyka, i czy wszystko bedzie z nimi ok itd... normalne.... po jakis 2 tygodniach jak juz wszystko sie ulozylo w glowie bylam najszczesliwsza ciezarna w Holandii :-):-D:tak:

reklama
No ja jak sie dowiedziałam to tydzien płakałam , ze sobie nie poradze. Ale teraz uwazam , ze to cudowne ze mam jeszcze dwie małe księzniczki. Znowu planujemy z mezem wyjazdy , wycieczki a tak byłoby nudno. A poza tym dziewczynki to czyste sreberka grzeczne , zasze usmiechniete normalnie jestem w szoku , bo tak jak pisałam z Juką miałam gorzej a była jedna. A pozatym uwazam , ze macierzyństwo po 20 a po 30 to znaczna róznica , zupełnie inaczej sie je przeżywa.

dziewczyny w jakich godz wychodzicie z maluchami na spacery?
ja zazwyczaj o 11 i wtedy mi ładnie spią do 13 a potem katastrofa senna wiec zastanawiam sie czy jest sen wyjscia o 13.30 może przesunę im ten sen i beda bardziej spokojniejsi???

czy zupka 125ml jest w stanie zaspokoic głód na 3h?na etykiecie jest wartość kalorii ok 56 co stanowi mniej niż 100ml mleka więc zastanawiam się czy dzieciaki nie padną zgłodu:szok::szok::szok: i czy taką zupkę można podawać na posiłek o 16 czy raczej wczesniej???

Milenka ja moim kupuję krzesełka do karmienia:-D:-Di tak w sumie dla nich święta są cały czas bo mają prezenty non stop a to nowe ciuszki większe a to nowe kosmetyki zabawki etc:-)

Nie pamietam dokladnie kiedy ale bardzo duzo czasu minelo zanim moje laski najadaly sie zupa :/ na poczatku jakies chyba z 2 miesiace dopijaly butle mleka po zupie inaczej byl ryk...

Ja chodze na spacery tez ok 11 i jak wracamy to jest wlasnie zupka-sloiczek i na deser troche owocka, ale to juz 1/2 lub 1/3 sloiczka na dwoch. I to jest obiadek o 13. A nie zawsze zjedza po calym sloiczku zupki. Starcza na 3,5 do 4 godz:-)

Czesc dziewczynki,
wczoraj maz przygotowal sauper randke i bylo tak milo do momentu az Stas postanowil te kolacje zjesc z nami, walka trwala do 24.00 kurcze dziewczyny czemu tak sie dzieje, ze on wieczorem nie chce spac, a tym bardziej w swoim lozku:no:
Kurcze to nie sa moje pierwsze dzieci, a czasami chodze jak we mgle:zawstydzona/y:mam wrazenie, ze robie cos nie tak..

dziewczyny jakie macie myki na uspienie maluchów w ciągu dnia???u nas są wszystkie oznaki senności wiec odkładam do łóżeczka daję smoka i tetrę i nie chcą zasnąć włączam muzyczkę i nic tulę i też nic a potem ryk i po snie:no::no::no: i oczywiscie pod koniec dnia sa mega zmeczeni i marudni kosmossss

karola2112- moi chłopcy do południa śpią jakies 30-40 minutek..O godz. 13:00 dostają zupkę i o 14 kładę ich do łóżeczek na boczku(chociaż i tak śmiagają już we wszystkie strony),smoczek do dzióbka,wlączam karuzelkę i nynają...Wcześniej spali mi 3 godzinki,w chwili obecnej ok 16:00 się budzą.Na wieczor kąpu kąpu,butla i do łóżeczka na boczek,smokuś w buzie i śpią..czasem zdarza im się pomarudzic,ale to pogaworzą sobie po swojemy,powiercą się tak,że na brzuszkach leżą i przekładam ich z powrotem na boczek,ale z reguły albo usypiają ze smoczkiem,albo padają nawet bez smokusia. Tyle dobrze mam z nimi,chociaż ostatniego wieczora 1,5 godz minęlo zanim Kuba zasnął.Byłam sama z chłopcami bo M. na nocce już i mega zmęczona..

reklama
IMG_8181.jpgIMG_8099.jpg

hej dziewczynki przesylam zdjecie moich gwiazd :) na 1 zdjeciu z tylu zosia z przodu Jula a na 2 zdjeciu Jula ze smokiem :)

Do góry