reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Bibiana taki nasz pepkowy urok ze trzymaja sie skurczybyki, u Lenki w ogole z nim problem bo tak go krotko w szpitalu obcieli ze nie bylo jak podwazyc zeby smarowac a teraz jakby sie nawet schowal i jedynie z wierzchu mozna posmarowac:-( roznica w wadze jest ale skoro przybieraja kazde po okolo 200 g na tydzien to nie ma sie czym martwic, ponoc na mm dzieci szybciej masy nabieraja a ze Lena na cycku tylko wiec tak to tlumacze. Lekarz nie widzi w tym problemu wiec sie nie martwie. A Tobie zazdroszcze ze Twoje szkraby juz tak ladnie glowki trzymaja i sie obracaja, cudaki male.
Mamuski czy Wasze dzieci po podawaniu zelaza mialy problem z kupkami bo Lenka od tyg dostaje i jak wczesniej robila co chwile tak teraz biedna sie meczy i pryka, dawalam juz jej herbatke koperkowa ale niewiele pomaga.
A mi ropieje oko i wygladam jakby mi ktos lufe sprzedal wrr jak nie urok to s...ka

reklama
Bibiana- naprawdę jesteś bardzo dzielna . to straszne ze takie okropne rzeczy sie przytrafiaja szczególnie dzieciom. Ja cały czas modlę sie tylko o zdrowie moich dzieci bo wokół tyle chorób ...

lilionka- no wlasnie w Polsce dają skierowanie na rehabilitację z byle powodu a tu nie dają dzieciom które tego potrzebują . Lena może nigdy nie chodzić a oni uważają ze super bo rusza nozkami i raczkami wiec po co jej rehabilitacje. A w końcu jak ich przydusilismy to dostaliśmy na grupowe w formie zabawy- masakra jakaś ! No ale dużo by gadać o lekarzach w uk. My robimy wszystko żeby szybko wrócić do polski

polka- różnica wagi sie nie przejmuj bo rozumiem , ze masz dwujajowe ? Mój mati waży ponad 11 kg a jego o 2,5 tyg młodszy kuzyn 8kg :-) co do dzieci karmionych piersią to nie koniecZnie mniej ważą bo koleżanki synek tylko na piersi i jak miał 8 mies to już 12 kg ważył :-) a ty nie sciagasz mleka dla synka? Ja tez miałam problem bo lenie musiałam ściągać do szpitala a matiego piersią i potem cieżko to było pogodzić wiec sciagalam dla obu przez ponad 3 mies . Mi to wogole ściąganie bardziej odpowiadało ...

Ostatnia edycja:
Lola tak dwujajowe i masz racje ze na wage nie ma reguly. U mnie jest taki problem ze Lena wysysa wszystko na jeden posilek a nawet jak cos zostanie to laktator nie radzi sobie ze sciaganiem i dla malego juz nie starcza:-( albo sciagne najwiecej 30 ml po jej jedzeniu a on to glodomor taki ze szok. Przez prawie miesiac go meczylam i przystawialam do piersi ale on sie denerwowal i plakal i nie chcial ciagnac wiec wkoncu dalam spokoj i produkcja mleka sie przystosowala tylko do potrzeb jednego babla.
Po pierwszej ciazy moglabym chyba piatke dzieci wykarmic taki nadmiar mialam a teraz jak potrzebuje to ledwo dla jedneg starcza

Masakra jakaś - to chyba chodzi żeby dziecko było jak najbardziej sprawne - siedziało, raczkowało czy chodziło. My mamy raz w tygodniu po 30 minut na głowę, ale w formie zabawy. Pani podpowiedziały mi żeby kupić piłkę, bo wtedy dziecko lepiej otwiera dłonie (a Zuza strasznie zaciskała piąstki)

Bibiana- oj kobieto podziwiam Cię, bo to z pewnością był dla Was cios!!!!:no: niedawno babcia mojej kuzynki mi mówiła,że też zna przypadek,że dziecko przez ząbki zmarło :-(, do roczku nie miało ani jednego a potem jak zaczęły wychodzić na raz dziecko tak się męczyło,że też zmarło :-(, wkurza mnie taka gadka "matka przewrażliwiona"!!!!Matka czujna i tyle, szkoda,że to olali :-( buziole dla Was!!!!!

Lola-
Gratulacje 11 miesięcy :-D Ciebie to też podziwiać i podziwiać!!!!I walcz o Lenkę, szkoda,że tak sprawę tam olewają, ale mam nadzieję,że Lenka nadrobi: ma brata co jej będzie przykładem służył:tak::tak:, ja wiem,że cięzko, ale nie umiałbyś ty z dziećmi wrócić do PL,, a emek by jeszcze został w UK póki co na zarobku- zawsze to już Lenka szybciej będzie pod okiem specjalistów a teraz jest wiek,że dziecko się najszybciej rozwija i lepiej tego nie przegapić, poza tym to co robicie na grupowych to w domu też próbujcie. JA cały czas wierzę, że z Lenki będzie niezła baba :-D ps. wrzuć no jakieś ich fotki:-)
U nas Kacper uwielbia z pchaczem zasuwać, jeździk też dobry a od biedy i krzesło- za co go gonię, bo jendak ciężkie.... teraz,że chłodno to na balkon im wykładam wykładzinę dywanową, ale niestety jak ma padać to zwijam i do środka i tak ją zrolowaną położyłam pod komodę- Kacper już wcześniej wyczaił,że w niej zawsze coś dobrego jest i tak pewnego ranka w zeszłym tygodniu w łazience ubieram Amelię i słyszę jak ten się dobiera do tej komody, ale luż, bo przecież wykładzina leży pod nią i trochę waży, za chwilę słyszę szelest opakowania- myślę, a pewnie to po wczorajszych orzeszkach, które zostawiłam specjalnie do zabawy, przychodzę i szok:szok::szok: wykładzina odsunięta a młody wcina śniadanie: rurki z kremem waniliowym:szok::-D a jaki szczęśliwy przy tym był :-D tylko cholewcia jak on odsunął tą wykładzinę- jednak trochę ważyła!!!!!

Ostatnia edycja:
sylha- to niezly spryciarz z Kacperka:-) A jakie blokady masz na komody??Bo u mnie Mati tez caly czas otwiera to jest wrecz jego uluniona zabawa otwieranie i zamykanie komod i szafek...
Pokaz tez swoje maluchy
A to moje dzis maja 11 mies a tu ok 10,5 mies:
Wczasy w Polsce 2013 (27).jpgWczasy w Polsce 2013 (814).jpg

Załączniki

• Wczasy w Polsce 2013 (27).jpg
    Wczasy w Polsce 2013 (27).jpg
    48,4 KB · Wyświetleń: 74
  • Wczasy w Polsce 2013 (814).jpg
    Wczasy w Polsce 2013 (814).jpg
    41 KB · Wyświetleń: 76
reklama
Lola216 kochane masz maluszki,wierzę,że Lenka sobie poradzi i jeszcze wszystkich zadziwi.A jak ja sobie daję radę:confused:sama się zastanawiam jakim cudem jeszcze normalnie funkcjonuję:-)Ciężko jest ale z dnia na dzień jest lepiej:-)

Do góry