reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

a u nas każą dawać więc już nie rozumiem:no::no: a co do wit. K to moje chłopaki nie dostały takiej szczepionki, o ile u nas taka jest:no::no:
wiesz tutaj daja rutynowo (ale pytaja o zxgode) ze wzgledu na to ,ze jest zbyt duza ilosc zgonow noworodkow ze wzgledu na wylew krwi, no ale to tez dotyczy jak sie karmi tylko piersia bo w MM tez ta wit jest ;) ehhh co kraj to obyczaj nie a niby choroby te same ...

ja teraz znow bede karmic piersia (po 2 tyg przerwie) wiec wit D tez sie zaopatrze,ze wzgledu ze nie beda wypijaly tych 900 ml MM na dobe .

Ostatnia edycja:
reklama
Niesamowite, że mówimy o tej samej witaminie i tym samym etapie dzieci a zalecenia zupełnie różne :szok::szok::szok:
Milenko to sporo wypijają Twoje Panienki:), moje chłopaki to każdy inaczej bo jeden 600-700, a drugi 800.
A co sprawiło że wracasz do karmienia piersią???

Niesamowite, że mówimy o tej samej witaminie i tym samym etapie dzieci a zalecenia zupełnie różne :szok::szok::szok:
Milenko to sporo wypijają Twoje Panienki:), moje chłopaki to każdy inaczej bo jeden 600-700, a drugi 800.
A co sprawiło że wracasz do karmienia piersią???

przestalam brac antybiotyki, bralam 6 roznych lekarstw i nie chcialam karmic jak je bralam , co prawda treraz duzo tego nie mam, ale dobry i rydz ;p

Milenko z tą vit D jest dokładnie tak jak piszesz. Przy MM teoretycznie się juz nie podaje bo odpowiednia dawka jest juz w mleczku( tak mówią i piszą;-)). No ale czasem lekarz zaleca podanie( tak jak u nas) ,z tym ze to tylko czasowo az do kolejnych badań...Chyba w tym wszystkim najwazniejsze jest to zeby miec dobrego zaufanego lekarza i niech lepiej on/ona się zajmują leczeniam naszych dzieciaczków i suplementacją:).

Milenko z tą vit D jest dokładnie tak jak piszesz. Przy MM teoretycznie się juz nie podaje bo odpowiednia dawka jest juz w mleczku( tak mówią i piszą;-)). No ale czasem lekarz zaleca podanie( tak jak u nas) ,z tym ze to tylko czasowo az do kolejnych badań...Chyba w tym wszystkim najwazniejsze jest to zeby miec dobrego zaufanego lekarza i niech lepiej on/ona się zajmują leczeniam naszych dzieciaczków i suplementacją:).

widze kolejna mamusia ze stolicy, ale wy tam Karolki macie fajne , tyle Was...
ale ja mam balagan w domu :( teraz jeszcze wymieniaja kaloryfery i wszytsko jest roz.....
te mamusie ,ktore same sie zajmuja dziecmi i nie maja pomocy czy wy tez tak nie ogarniacie czy tylko ja :(

Milenko ja mam takie dni, że nie mogę doczekać się kolejnego dnia bo z ogarnięciem się jest tragicznie, ale jest i tak że nawet po całym dniu z chłopcami nie jestem padnięta:)
Ale Ty masz Trójcę do ogarnięcia więc podziwiam Cię!!!

Milenka ja mieszkania to już nie ogarniam:szok:ogólnie stwierdziłam ze meksyk na kółkach mamy a w sumie to takie małe przedszkole gdzie się nie ruszę to mata, huśtawka, leżaczek grzechotka etc skupiłam sie na odkurzaniu i tyle:szok:a spać chodzę o 22 bo mi styki po 22 już nie działają....

Karola, u nas jest tak na początku dostaliśmy dawke uderzeniową zelaza( actiferol) po 15mg 2 razy dziennie + 2 razy po 5kropli vitC( to obowiazkowo bo żelazo bez vit C nie jest przyswajane przez organizm!). Ja daje najpierw vitC na łyżeczce(pieknie zjadają:) ) a zelazo rozpuszczam w wodzie w butelce i potem dopiero dosypuje mleko. Jak robiłam inaczej to robiły sie straszne grudy,ktorych juz nie dało sie rozpuscić i w konsekwencji butla się zatykała i tyle było z jedzenia:-Dku rozpaczy zwłaszcza Karola-żarłoczka:).
A teraz faktycznie jesteśmy na mniejszej dawce żelaza: rano podaję 15mg a wieczorem 7mg+ po 5kropli vit C do kazdej porcji zelaza:)( czyli vit C się nie zmieniała).
Starszej córce tez daje Actiferol( z tych samych powodów) i u niej dajemy po 15mg dwa razy na dobę i z kolei u niej dwa razy 10kropli vitC.
My dajemy vit D co drugi,trzeci dzień( takie mamy zalecenie,mimo karmienia MM).

Karola79, a no skończone 4miesiące! w grudniu 5- matko jak ten czas leci:):).A ty tez dopiero co rodziłaś. Ba! pamietam jak gadałysmy jeszcze jak w ciązy byłaś i juz biedaku padałaś mi na twarz od tych wszystkich niedogodności ...I kiedy my się w końcu zobaczymy ,kochana? Moze na wiosne jak juz dzieciarnia troche odchowana bardziej bedzie,hm? My do wiosny auto zmienimy,co by można było całą rodziną się zmieścić:-p,bo teraz w meganke to cieeenko...

Buźki,lece do apteki teraz
No napewno sie zobaczymy:tak:zreszta nie moge sie docZekac, fajnie by bylo spotkac sie z mamami z okolicy-jak zrobi sie cieplo.

reklama
Do góry