Karola, u nas jest tak na początku dostaliśmy dawke uderzeniową zelaza( actiferol) po 15mg 2 razy dziennie + 2 razy po 5kropli vitC( to obowiazkowo bo żelazo bez vit C nie jest przyswajane przez organizm!). Ja daje najpierw vitC na łyżeczce(pieknie zjadają
) a zelazo rozpuszczam w wodzie w butelce i potem dopiero dosypuje mleko. Jak robiłam inaczej to robiły sie straszne grudy,ktorych juz nie dało sie rozpuscić i w konsekwencji butla się zatykała i tyle było z jedzenia
ku rozpaczy zwłaszcza Karola-żarłoczka
.
A teraz faktycznie jesteśmy na mniejszej dawce żelaza: rano podaję 15mg a wieczorem 7mg+ po 5kropli vit C do kazdej porcji zelaza
( czyli vit C się nie zmieniała).
Starszej córce tez daje Actiferol( z tych samych powodów) i u niej dajemy po 15mg dwa razy na dobę i z kolei u niej dwa razy 10kropli vitC.
My dajemy vit D co drugi,trzeci dzień( takie mamy zalecenie,mimo karmienia MM).
Karola79, a no skończone 4miesiące! w grudniu 5- matko jak ten czas leci
.A ty tez dopiero co rodziłaś. Ba! pamietam jak gadałysmy jeszcze jak w ciązy byłaś i juz biedaku padałaś mi na twarz od tych wszystkich niedogodności ...I kiedy my się w końcu zobaczymy ,kochana? Moze na wiosne jak juz dzieciarnia troche odchowana bardziej bedzie,hm? My do wiosny auto zmienimy,co by można było całą rodziną się zmieścić
,bo teraz w meganke to cieeenko...
Buźki,lece do apteki teraz