reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

reklama
mamusie mam pytanie ile godz śpią Wasze maluchy w ciągu dnia?ile mają dżemek po ile? i o której kąpiecie maluchy i o której idą spać???bo u nas jakoś czasowo to wszystko nie wychodzi:crazy: dzieciaki nie chcą mi same spać w ciągu dnia i muszę ich jakoś usypiać tylko nie wiem kiedy i na ile, w sumie to spią tylko na spacerze ok 1 - 1,5godz (do 14) a potem już nie i jest masakra o 18 bo są tak zmęczeni że płaczą i kąpiel to istny koszmarrrr

i też pytanie jak później ma wyglądac spanie dzieci już troszkę wiekszych, ile powinny w dzień spać?bo jakoś wiedzy na ten temat nie mam:no:dzięki za pomoc

Moje prawie 5-cio miesieczne chlopaki spia teraz tak:
po jedzonku ok 6.00,7.00 spia do 8.30, 9.00 czyli ze 2 godz.
pozniej na spacerze miedzy 11.00-13.00 (2 godz.), jezeli w domu to z 1 godz. pospia
pozniej po 16.00 lub 17.00 z 1 godz lub nawet 2 godz
no i pozniej o 20.00 non stop do rana (jeszcze karmienie o 24.00, ale to na spiocha prawie)

Jak nie ma spacerku to czasami jeszcze jakies spanko wpadnie lub sie troche przesunie, ale ogolnie to maja 2 do 4 godz aktywnosci i pozniej padaja.

Karola ja swoje dzieci nauczyłam spać od 9 do 10.30 i od 14-16 i śpią tak cały czas. Na poranną drzemkę wsadzałam w leżaki i usypiałam na siłe a an drugą brałam na dwór i też usypiałam. Do tej pory mają dwie drzemki, kąpiemy o 19 od zawsze a o 20 juz spią

dziewczyny jak rozpoznać jaki dzieciaki bedą mieć kolor oczu?? bo Jula ma ciemno niebieskie...a Jasiu takie dziwne ni to brązowe ni to zielone....

jeszcze mogą im się zmienić, więc raczej ciężko będzie na tym etapie stwierdzić kolor ostateczny. Podobnie z kolorem włosów. Moi urodzili się z ciemnymi oczami, ciemnymi włosami a teraz mają błękitno-szare oczy i bardzo jasne włoski, które od kilku dni zauważyłam, że ciemnieją troszkę

czołem, my po badaniach,
szmery nad serduszkami sa prawie nieslyszalne:happy::happy::happy::happy:
:happy:dzieci w super stanie ale wyniki morfologii, po ktore wlasnie musze zadzwonic napewno szalowe niebeda.
Nocka byla w miare ok ale u nas lipa zaczyna sie tak od 05.00

Karola czemu myslisz ze badanie nie beda szałowe???

U nas po 10 dniach brania Ferum z 8,5 zrobiła 9,5 hemoglobina dla mnie szybko poszła do góry:)

Więc myśl optymistycznie Mamusiu:tak::tak::tak:

Karola, u nas jak u reniag,tez wyniki były slabe tzn anemia,ale to po pierwsze częste u wcześniej urodzonych dzieciaczkow,no i do tego u nas bliźnieta!!ale u nas po misiącu Actiferolu wszystko poprawiło sie. W prawdzie Actiferol bierzemy dalej,alr ponoc to taka procedura,zeby wszystko sie utrwaliło i juz na dobrym poziomie pozostało:-D. Takze,tak jak pisze renia: głowa do góry:laugh2:

reklama
Do góry