reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

dziewczyny jak macie taką możliwość to serdecznie polecam spotkanie z innymi bliźniaczymi mamami. Ja spotkałam się z dwiema dziewczynami z forum i były to niezwykle ciekawe doświadczenia - było bardzo miło i powiem szczerze że chętnie bym zrobiła takie większe spotkanie bliźniąt z forum:-D Cudnie by było np spotkać się na neutralnym gruncie, bez dzieci, bez mężów - tylko same babeczki....może kiedyś....

reklama
Oj tam nieprawda z tymi wszystkimi regułami jak jest i jak będzie, nie ma zasady, w moim przypadku najgorsze były pierwsze 3 msce, w nocy ciężko spały, a dni jak wspominam to była taka troszke egzystencja, dni były miłe i miałam mnóstwo czasu, ale przez te noce byłam wiecznie zmeczona, teraz też mam sporo czasu, kwestia zorganizowania, sprzatm i ograniam wszystko sama przed kąpielą, a po kąpieli i włożeniu do lóżek jest czas TYLKO dla mnie, ale to tylkow te tygodnie jak ten, keidy mąż ma na popołudniu i jestem sama :-)

Ja tez mam wrazenie ze czasu mam teraz wiecej.Zdarzaja sie dni ze dziewczyny nic tylko mama wiec odpuszczam wszystko ale tak gotowanko, sprzatanko, pranko i wiele innych rzeczy na luzie a do tego czas na hobby mam i przyjemnosci :-)
W sumie, nie jest zle :-)A bedzie lepiej :-)

Czesc kochane,
słuchajcie to jak to było z tymi pierwszymi usmiechami???
Kiedy one sie pojawiaja?
Bo np Stas usmiecha sie przez sen po jedzeniu ale to sa takie chyba grymasy na buzi niz swiadome usmiechy..

Karola nasza Sophia zaczela sie smiac bardzo wczesnie bojak miala 5 tyg, i wiedzialam ze swiadomie bo nie bylo to przez sen tylko jak sie do niej mowilo i patrzyla prosto w oczka, natomiast Maia zaczela sie usmiechac jak miala 8 tyg, a teraz to juz sa glosne smiech typu 'ha', ale jeszcze nie takie dlugie jak typowo niemowlecy smiech ;)

Dziewczyny czy orientujecie sie w temacie refluxa? nadusia niestety ma, ulewa po kazdym karmieniu, jest placz.iwa, niepokojna i rozdrazniona. Wiem, ze w pl lekarze zalecaja zagescic mleko, czy ktoras ma ten problem?

Dziewczyny czy orientujecie sie w temacie refluxa? nadusia niestety ma, ulewa po kazdym karmieniu, jest placz.iwa, niepokojna i rozdrazniona. Wiem, ze w pl lekarze zalecaja zagescic mleko, czy ktoras ma ten problem?

Wiem,ze w przypadku stwierdzonego refluksu, podaje sie lek typu gaviscon infant, a takze spanie z lekko uniesiona glowka (np ksiazki lub kocyk polozyc pod materac), co do zageszczania to nie mam pojecia co i jak bo Twoje dziewczynki sa jeszcze malutkie, najlepiej poradz sie GP ;) pogadaj tez z Gosia bo cos wspominala ,ze chyba jej Haneczka miala :tak::tak:

Ashiarona - moja Basia ma już resztki refluksu, podawałam jej syrop gastrotuss baby po posiłku, spanie na poduszce klin, odbekiwanie po kilka razy w trakcie karmienia, karmienie bardziej w pozycji pionowej, mała była bardzo płaczliwa szczególnie przed beknięciem i ulaniem np 2 godz po posiłku etc w miarę czasu samo zaczęło przechodzić tj jest lepiej ale jeszcze nie idealnie, ogólnie zagęszczacz do pokarmu nie leczy refluksu tylko może zmniejszyć ulewanie, dlatego lepiej zastosować lek na refluks który działa kojąco na przełyk malucha, u nas jak mała płakała pomagała woda kilka łyków ją uspokajała tak jakby coś ją paliło w przełyku po ulaniu...

dziewczyny czy kremujecie maluchom teraz buźki przed wyjściem na spacer? kurcze ja zaczełam Nivea kremować buzię na wiatr i zimno i mam wrażenie ze jakies chrostki dostali może coś w rodzaju potówek?mozliwe ze krem zapycha pory w skórze i stąd te potówki???

reklama
Do góry