reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

reklama
Miss- bo zapomniałam:baffled::baffled: Twoi chłopcy mają rozbrajające spojrzenia!!!!!

Mama- no myślimy, ale właśnie finanse nas powstrzymują, bo obecne wydatki to pikuś, ale potem szkoła, studia, będą się ccieli kiedyś usamodzielnić i też im będzie chciał człowiek pomóc, a PL jest jak jest, wszystko trzeba samemu kupić/opłacić....a tak dla mnie ciąża i poród był pikuś fakt pod koniec było mi baaardzo ciężko, bo dwójka i do 12 tygodnia rzygałam jak kot, ale nie miałam poważnych problemów ciążowych a sam poród to już w ogóle luz:-D jedynie finanse....niedawno odwiedziła mnie koleżanka na stałe mieszka w Holandi tak dziecku aż do ukończenia liceum nawet głupiej gumki czy ołóka nie musi kupić, w Niemczech wszystkie leki na receptę są za darmo dla dziecka i niezły zasiłek na dziecko się dostaje co masz w PL?!?!?!To nas trochę hamuje, o chcemy też godnie żyć i dzieciom dobry start zapewnić...

Lilonka- czekaj jak się zaczną za włosy szarpać, albo za uszy!!!!Albo włazić jeden na drugiego:eek: nie będę lepiej więcej wymieniać....jak chcesz drugi bujak to Ci pożyczę:-D...i pędź do T niech Cię tam dokładnie obejrzy, nie że znowu coś Ci się tam narobiło!!!!

Marcikuk- dobre z tą fundacją :-D będzie po równo:-). Fajnie,że Ci chłopaki wracają do zdrowia- może to oznaka kolejnych zęboli?!?!?
U nas KAcper zaczyna się ślinić strasznie więc pewni doleny 2 wyjdą, a Ami jak wyszły najpierw prawe górne 1 i 2 , po 3 tygodniach lewa 1 tak od 3 tygodni cisza- śmiesznie to wygląda

Ostatnia edycja:
w uk tez w szkole tylko mundurek leki do 16 rż za darmo dofinansowanie jak sie ma dzieci tez jest jakos w PL słabo szkoda że państwo nie inwestuje w przyszłość :baffled: a I dodam że jeszcze mam psa do tej czwórki dzieci:-);-);-);-)

Dziewczyny ale dziś produkcja szaleje :-D

Miss oczeta chłoapki mają cudowne :tak::tak:

Lilonka ale masz elegancików :-D wystrojeni no i sliczni

Marciuk ale śmieszki z nich :)

Mama ja bym chciała jeszcze, ale z drugiej strony chyba chce mieć już spokój od pieluch :-D zobaczymy co los nam przyniesie, bo póki co nie jestem ani na nie ani na tak.

Lilonka - no ja ci lepiej tez nie bede wymieniac co pozniej sie dzieje :) a dzieje sie duzo. Wesolo bedzie.
U nas Matiemu pierwszemu wyszly zeby i stanal w miejscu teraz jest 5-2 dla Filipa.
Czy u was tez jest wyrazna dominacja jednego blizniaka?
Ja sie smieje ze jakbym byla tygrysiaca i male by musialy walczy o przetrwanie to Mati by nie mial szans. Filip uwielbia wszystko czym aktualnie zajety jest Mati. Ale tylko w domu. W przedszkolu nie ma problemu. Kazdy sie zajmie czyms innym i spokoj. A w domj lepiej ie mowic. Filip wlazi na Matiego wszystko mu zabiera (nawet pieluche spod pupy) je jego skarpetki uwielbia jego uszy itp. Ale Mati ostatnio sie troszke nauczyl i jak widzi ze Filip sie zbliza to on myk i ucieka (no ale brat i tak go w koncu dopadnie) no i Mati wszystko lize. Doslownie wszystko nawet podloge wiec czasem jemu sie uda dopasc brata i samkuje jego wlosy. Pozniej Filipcio troszke ulizany jest :))))

haha Marciuk ale się uśmiałam z Matiego :) moje chłopaki jeszcze małe, ale jak ich kładę obok siebie to tomuś już myk do Dominisia i tak jak Twój Mati liże bratu głowę :baffled: oj już po waszych wpisach czuje jak będzie wesoló w domu :-D
PRzynajmniej podłóg nie musisz myć :-D:-D

Hahaha:-D dobre Marcikuk - u nas to Maciek zjada Zuzę (ręce, nogi, a dziś nawet plecy podczas wietrzenia pupek), bo bardziej mobilny jest. Za to Zuza zabiera mu grzechotki i inne zabawki z łapki;-) już któryś raz przyuważyłam, że spryciula odkłada swoją i hyc za Maćkową:-D
Miss - chyba nie napisałam, że chłopaki jak malowane:-)

Bibiana - haha dobre z ta podloga szkoda ze wczesniej n ie pomyslalam Mati najpierw cala wylize a pozniej im zaloze na rece i nogi sciereczki i bedzie polerka podczas raczkowania.:-D

Oj weslolo z tymi blizniakami (najbardziej jak kupki lataja w powietrzu) zobaczymy co to bedzie jak zaczna biegac po calym domu.
Dobra ja na dzisiaj wymiekam juz i ide spac. Dobranoc mamusie.
Husky - koniecznie daj jutro znac jak malutkie

reklama
Marcikuk- dobre :-D :-D u nas swego czasu też Kacper dominował, ale od miesiąca dwóch sie to wyrównało i siostra wcale nie pozostaje dłużna bratu:baffled:

Bibiana- Ja jak to mówiłam swego czasu miałam mycie z polerowaniem:-) jak Kacperkowi ślinki leciały i pełzał po podłodze:baffled:

Mama- no w UK to też podejrzewam inne zarobki względem życia aniżeli tu w PL- tu jak nie masz czegoś swojego alboi czegoś na boku, labo jak to wiele rodzin robi: ktoś pracuje za granicą to przędzie się biedny żywot oj biedny....a teraz zainwestowali w przyszłość: przez 3 lata będą refundować invitro.....raz była gadka,że będą płacić ala czesne po 1000zł na dziecko i tak do 18roku życia, ale szybko z tego zrezygnowali bo pochłonęłoby to 1/3 budżetu państwa- no, ale moim zdaniem byłaby to kasa zamrożona i po ty ch 18 latach zaczęła by się wracać, poza tym wszystkie wydatki ponoszone w tym czasie na dzieci również by cały czas wzbogacały skarb państwa poprzez np. podatek VAT ponoszony generalnie za wszystko co kupujemy- czyli takie błedne koło....no, ale jak nie tak niema...kombinować trzeba

My akurat jemy śniadanie- nic tylko potem kury wpuścić:-D bo więcej na podłodze aniżeli w buziolu:-D,

MArcikuk- co dajesz Twoim na śniadanko?!?!Moje kroma chlebka, czy kazjerki, czy bagietki z masełkiem dżemem lub szyneczką...jak mało zjedzą to dostają jeszcze trochę kaszki

Ostatnia edycja:
Do góry