reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

To dofinansowanie dostaje sie jezeli kwalifikujesz sie do Working tax credit dofinasowuja 70 % maxymalnie 175 na jedno dziecko i 300 na dwoje opiekunka musi być zajerestrowana jezeli samotny rodzic to musi pracowac minimum 16h a jezeli para to oboje minimum 16h moja znajoma kozystała i była zadowolona taka opiekunka pracuje u siebie w domu ma max 6 dzieci mozna sie dogadac odnosnie godzin podpisuje sie z nia umowe wszystko legalnie 0845 300 3900 helpline do revenue

Mama dzieki zainfo
O to u nas bryndz, niestetynie kwalifikujemy sie benefity tak wiec i nic nam nie dofinansuja:baffled: ? No nic dalej kombinowac bedzie trzeba jak to wszystko zorganizowcc:confused: na szczescie zostalo mi meszcz z 10 mcy. Choc czas zapitala nieublagalnie.

reklama
Cześć!Nareszcie znalazłam czas żeby tu zajrzeć.Tak patrzę na Wasze suwaczki,macie takie duże dzieciaczki i modlę się,żeby i moje miały przynajmniej dwa miesiące.Mam nadzieję,że wtedy będzie trochę łatwiej,czy może się mylę:confused:

Multimama w końcu masz trójeczke maluchów do ogarnięcia więc się nie dziwić, że mało czasu masz na bb

Ja tam nie narzekam, ale tez bym już chciała żeby maluszki były trochę starsze....Dominik to taka beksa że już nie wiem o co mu chodzi, od wczoraj stosuje u niego metode Zawitkowskiego i przy nim robię wszystko delikatniej, wolniej tak aby nawet nie czuł, że jest podnoszony, odkładany, bo może za dużo bodźców dla niego :baffled: tylko ja też powinnam być wtedy spokojna, ale jakoś mi się nie udaje....

A u mnie Maja to taki pieszczoch,że najlepiej jakby cały czas ją nosić.ale wiem,czym to się dla mnie skończy:tak:więc się staram nie ulegać,ale trudno jest.Bibiana między naszymi maluchami jest tylko dzień różnicy,fajnie:-)

Multimama fajnie fajnie :-D ale czekałam na Ciebie to wina lekarzy że urodziłam przed Tobą:tak: tak z nienacka mnie zabrali na cc chyba chcieli zanim profesor wróci z urlopu :confused: bo on się wkurzył jak wrócił i zobaczył, że ja już po, i lekarze dostali opiernicz niby jego zastepczyni tłumaczyła się że wywiad obciążony (to że Filipek umarł podała jako powód wcześniejszego cc) a on jej powiedział, że to nie był powód i mieli jeszcze troche poczekać i miałam rodzić sn a nie cc, ale ja się już teraz ciesze że tak było, bo Tomuś był okręcony pępowiną, niby raz i to nie jest takie niebezpieczne, ale różnie to bywa...

Bibiana - przepraszam bardzo ale z twojego suwaczka wynika ze twoj Filipek umarl jak mial roczek a nie podczas porodu wiec co jego smierc ma do wczesniejszego rozwiazania ciazy blizniaczej. Nie bardzo rozumiem tych lekarzy.
Multimama - czy jest latwiej jak dzieci starsze? Ciezkie pytanie i to raczej od dzieci zalezy. Mojezaczely przesypiac noce jak mieli dwa miesiace. Teraz maja 9 i pol miesiaca i sa doslownie wszedzie. Grzeczni sa nie moge powiedziec ale trzeba pilnowac. Raczkuja FFilipcio zaczyna stawac co chwila sie wywraca i krzyczy czasem marudza bez sprecyzowanego powodu dlatego czasem z setymentem wspominam jak to tylko jedli i spali.
Co do placzu przy podnoszeniu odkladaniu itp to moje chlpaki stasznie delikatni byli tak do dwoch miesiecy. Przy zmianie pieluchy czy kapielidarli sie jakby ich ze skory obdzierali.
Pozniej przeszlo a teraz wraca przy ubieraniu bo jak ja ich ubieram to oni koniecznie musza gdziesc isc i jest placz jak trzymam.
No i ne da sie juz dwoch polozyc obok siebie i myc czy przewijac bo ten drugi przeszkadza. Filip koniecznie musi widziec co ja robie i oczywiscie wszystkiego dotknac i posmakowac taak wiec ostatnio skonczylo sie jego reka w kupie Matiego. Przechwycilam reke nim zdarzyl posmakowac ale Mati wykorzystal wtedy sytuacje wyciagnal sobie spod pupy pampersa i kupa juz byla wszedzie: na nim i na macie do zabawy :)

elala masz jeszcze 10 miesiecy macierzynskiego? to ile u cb trwa macieinaczej. Tzn nowe wyzwania przede mna stawiaja. Nocki owszem przynski??
Zadeklarowalam ze nie bedzie mnie 12 miesiecy a ze termin porodu wg ussg mialam na 18 czerwca to od tego czasu naliczali macierzynski (czyli 3 tyg po porodzie) a pracowalam do konca ciazy...no przez ostatnie 2 tygodnie bylam na urlopie wypoczynkowym. A terzaz mam przez pol roku platne 100%
potem 3 miechy panstwowego I ostatnie 3 bezplatne.:sorry2:

Multimama moje dzieciaczki niewieke stersze odtwoich ale ja musze przysnac ze na pewno jest Inaczej. Owszem nocki przesypiam spokojnie za to w dzien na gibam sie na spiewam na skacze itp bo maluchy dzemaja Ze 3 razy w ciagu dnia 7i to nie za dlugo tak wiec trzeba ich czyms zajac....
Bibiana mogwe napisac tylko ze zycze cierpliwosci..... minie na pewno....moi tez mieli rozne zachowania i jakos z biegiem czasu mija potem pojawia sie nowe CRAZY.
Marcik ty to masz wesolo. Usmialam sie zz wasze pieluszkowej przygody. Fajnie ze nowa praca ci sie podoba a najwazniejsze ze masz chopakow przy sobie...heh zazdroszce....

Ostatnia edycja:
Marciuk no właśnie to samo powiedział profesor :baffled: no ale najważniejsze że wszystko dobrze się skończyło:tak:
historia z kupą świetna :-D

Elala w końcu mamy dwójkę dzieci więc łatwo nie może być, choć nie narzekam na te moje bąble, bo może być gorzej...

reklama
Hej dziewczyny!
Marcikuk no to niezle tam sie dzieje u Ciebie i fajna historia tylko dla Ciebie fajne to pewnie nie bylo:-)
Multimama tak to jest ze przy dwojce nienma czasu na nic a jak jeszcze starszak jest to juz w ogole i pisalas ze sama to wszystko ogarniasz wiec szacun. U mnie maz i mama sa sa do pomocy,maz dopiero pod koniec pazdziernika w rejs idzie wiec jeszcze troche go wykorzystam.
Lenka cos ostatnimi czasy spina sie i steka i juz kupy co chwila nie robi,nie wiem moze cos jem co powoduje u niej problemy z brzuszkiem
Wojtek to znowu glodomorek sie zrobil potrafi na raz 90 ml mm wypic a i zdarza sie ze 120 wciagnie,przeszlismy teraz na bebiko z tego wczesniakowego i zobaczymy jak bedzie mu smakowalo
Elala super ze rok spedzisz z maluszkami ale nalezy Ci sie bo przeciez pracowalas do samego konca.
Tez czasami bym juz chciala zeby moje bable wieksze byly ale wtedy wieksze szalenstwo tez bedzie. W piatek skonczyly miesiac i nawet nie wiem kiedy ten czas zlecial

Do góry