reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Witam drogie mamy, ale sie dzieje ile solenizantow przybyło, wszystkiego najlepszego dla kochanych roczniaków :)
Sylha czy w tym Baby Jogerze city mini ta barierka bezpieczenstwa dzieci jest jakos regulowana?? Bo z tego co widze na zdjeciach to dzieci maja ją prawie pod nosem a ,a ja zamierzam własnie zakupic ten wozeczek niebawem i nie wiem co o tym myślec??

reklama
Mati, sprobowalam mleko w kubeczkach. Na poczatku sie rzucili, po paru sekundach odlozyli, Rorus zajal sie jedzeniem krakersa a Cianek w ryk, ze to nie butelka (a wygladalo jak butelka, tylko zamiast smoczka jest dziubek). Darl mi sie nieziemsko ale nie popuscilam. Oboje w ciagu godziny (po pozniej wylalam) wypili okolo 70ml, a tak wypijaja 210ml. W sumie nie powinni potrzebowac tego mleka w srodku dnia, wiec ok, ale jak im odrzuce kompletnie butelki to wcale nie beda pic? Musze o tym poczytac I dopytac srodowiskowej. Poki co w ciagu dnia bedziemy pic z kubeczkow.

Sylha- ja tez mam baby jogger city mini double czyli tez sam:-) bo ty nie masz tego GT na pompowanych? Ja mampiankowe.
ja kupiłam bez barierki i teraz trochę mi szkoda 150zl na barierke bo tak jak u Sylhy bedzie to mój drugi wózek taki na wyjazdy i mam go w aucie . Tez go kocham za składanie :-) jednak mój i candy tez uwielbiam i mimo ze dwa zupełnie inne to nie mogę powiedzieć który bardziej :-)oba super
Mam nadzieje, ze Mati jak juz zaczął teraz raczkowac to tez przestanie tyc:-) ale mnie to nie martwi ja tez byłam taka jak on i dopiero po 6 roku życia wyszczuplalam i ogolnie nie mialam nigdy jakiś mega problemów z waga. Za to maz był szczupły jako dziecko a teraz przy sobie . Choc noe powiem po ciąży i mi by sie przydało zgubić brzuch bo zaczyna mnie dolowac

Lola- mam piankowe- nie widziałam u nas jeszcze pompowanych, ale na wyjazdy, czy potem będzie dobrze, bo fakt piankowe po trawie cięzko się prowadzi.....A Lenka tak chce w tym I candy się wozić na spodzie?!
JA dopiero nie dawno się przesiadłam do spacerówki to moi normalnie jak lordy siedzą:-D tak im się podoba,

A co do tycia....niby jak dzieiciaki zaczynają biegać to wybiegają, Kacper waży te 9100 a nogi ma jakby nie wiadomo jaką nadwagę miał:-D jak poszłąm do pediatry, miał założone jeansy do tego skarpetki- te się niestety trochę wżynały to się mnie pyta czy on zawsze ma takie obrzęki:-D, mówię,że zawsze:-D

Moona- pałąk się reguluje:-), moje na razie póki co to korzystają z niego nogami:-D,

No a dzisiaj będziemy testować mikado...mam nadzieję,,że tapicerka już wyschła.

cailina ja czasem daje w dzien mleko dodatkowo szczególnie wtedy jak wybieram sie na spacer bo po takiej butli 250ml z kasza to 4 godziny moga nic nie jesc a po obiadkach lub deserkach to max 2,5godz
sylha ja przez tydzien nie ugotowalm nic bo tez mi sie niechce i wsumie bez meza odpoczywam calymi dniami gdzies chodze i nie spieszy mi sie do domu bo trzeba mezowi obiad zrobic
milej niedzieli:-):-)

A ja szybko zrobilam ciasto marchewkowe, bo maz sobie zazyczyl, mowiac,ze te dwa male torty to za malo na 7 ludzi I 2 dzieci, szczegolnie, ze ja im to dam pociapac na poczatku. Niech mu bedzie. A teraz krol spi z dziecmi (Rorus mu sie darl pol nocy) a ja w kuchni. No I tesciowa mi sie plata pod nogami, patrzy co robie I zamiata kolo mnie, szlag mnie trafia, bo nie lubie jak mi ktos zaglada, a jeszcze zamiata!

Witam
Oj glowa dzis boli. Wczoraj robilismy kinder party. Chlopcy zadowoleni, mase prezentow, nie wiedzieli gdzie latac najpier :) impreze sie przedluzyla do 3 nad ranem a o 6 nie ma zmiluj dzieci wstaly ;)

Zabolek podziwiam, ze do 3 wytrzymaliscie! u nas tez dzis kinder party, zaczelo sie brunchem, potem ciasto, prezenty I montowanie prezentow (autka cosy coupe), chrzestnym to zajelo pare godzin;-). Padam na twarz, bo troche sie spieklam.

Uuuu...a tu się dzieje!!!!!:-)
Po pierwsze Wasze maluchy cudowne!!!!! Jeszcze raz wszystkim jubilatom wszystkiego naj!!!! Mamy piękne te forumowe dzieciaczki...:tak:
Gieniek - super, że się odezwałaś!!! Często zdarza mi się o Was myśleć! Trzymam kciuki, żeby wszystko się unormowało! No i poza tym samym prawie czasem porodu łączy nas jeszcze ten sam rocznik;-) No i zdjęcia z 30-tki piękne!!!

Z tym, co piszecie o spaniu maluszków to nie pocieszacie zbytnio. Moje krasnale ciągle tylko na piersi, więc budzą się na jedzenie dwa razy w nocy, ale też od jakiegoś tygodnia Tadzio około 5 nad ranem budzi się z krzykiem i nie można go uspokoić. Podejrzewaliśmy kolki, ale nie wygląda na to, poza tym dostał kilka razy kropelki i bez zmian...no i dzień zaczynamy o 6 rano. A ja raczej do rannych ptaszków nie należałam...
Poza tym Krasnalom wyskoczyła wysypka na buzi i muszę zrobić tydzień restrykcyjnej diety, żeby dojść co to takiego...także przez kolejne 7 dni będę zła jak osa:-)
A chłopaki zaczęli się uśmiechać (wreszcie!!!!!), ale nie robią tego jeszcze sami od siebie, trzeba ich prowokować. Najbardziej śmieszy ich jak tańczę i śpiewam - nie wiem co o tym mysleć:-D. Do tego z dnia na dzień zaczęli podpierać się na przedramionach i trzymać główkę. Jeszcze im ją podtrzymujemy, ale i tak kręcą nią jak oszalali:-)

A to my:
IMG_8909.jpgIMG_8224.jpgIMG_9001.jpgIMG_8858.jpg

Załączniki

• IMG_8909.jpg
    IMG_8909.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 76
  • IMG_8224.jpg
    IMG_8224.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 76
  • IMG_9001.jpg
    IMG_9001.jpg
    14,2 KB · Wyświetleń: 66
  • IMG_8858.jpg
    IMG_8858.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 66
reklama
ja po calym dniu szwędania sie padam ale jeszcze z mezem na skypie musialam wkoncu porozmawiac bo juz by zapomnial jak wyglądam:-D
zabolek wy chyba jutro roczek macie?
miss piekne zdjecia ,dla pocieszenia moje maluchy od 4 lub 5 miesiąca przesypiaja cale nocki ale ostatnio tez zaczely wstawac o 6 nad ranem a i ja nie naleze do porannych ptaszkow
jutro rano wizyta u neurologa :-:)-(jak zwykle jakis stres jest ale juz nie taki jak na poczatku
dziewczyny dzis kupilam dla maluchów te gotowe kaszki do picia w kartoniku nestle maluchy puszczaly straszne bąki ze wytrzymac nie szlo i tak mysle ze to po nich czy któras z was kupowala to
noi na koniec my na dzisiejszym spacerkuP1100552.jpgP1100553.jpg

Załączniki

• P1100552.jpg
    P1100552.jpg
    34,8 KB · Wyświetleń: 86
  • P1100553.jpg
    P1100553.jpg
    32,8 KB · Wyświetleń: 80
Do góry