reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Mati- MClaren fajny, ale ja muszę mieć na moje wertepy duże koła...chętnie bym się skusiła na baby jogger mini double, ale tam koła też niby większe, ale hmmm nie wiem muszę sie zastanowić....

Marcikuk- gratulację zębola:-D, moje dalej nic i już zakłady idą o Ameliny zęby:-D,

Asiek- ja maluchy ubieram mniej więcej jak LOLA napisała, moje z tych co ciepłe rączki mają i po nich sprawdzam czym zimno/ciepło. Takie maluszki fakt tylko leżą więć potrzebują cieplej się ubrać, ale też np. w gondoli są bardziej osłonięte przed wiatrem to i cieplej szczególnie jak na gondolę świeci słońce....a krem póki co używam nievea na każdą pogodę, bo centralnie na słońce ich nie wystawiam...

Lola- gratulacje dla Matiego:tak::tak: teraz to już ekspresem pójdzie i codziennie coś:-), Kacper teraz już sam usiądzie- długo nie posiedzi, bo nie ma czasu, lepiej pozwiedzać pokój a podwórko to już totalna frajda:-D, jak ma odpowiedni "podkład" to i stanie i się cieszy:-D, Amelina jedynie podgląda brata i jakby dopiero zaczynała dupkę dźwigać do pozycji raczkowania....

reklama
Ja dopiero ide spac ale dobrze, ze chociaż dzieci ładnie mi śpią cała nocke i chociaż do ok 9 spimy:-) a wieczorami jak ich poloze to bynajmniej mam czas zeby ogarnąć chatę , poprasowac itd.

Sylha- powiem Ci, ze musze juz zaczął ogarniac mieszkanie bo wiele niebezpieczeństw czeka na dzieci poki co . Jak juz dziecko zaczęło raczkowac to trzeba zrobić porządek . Matul sam tez ładnie siedzi od ok tygodnia . Nie potrzebuje podparcia i ładnie sue bawi ale sam jeszcze usiąść nie potrafi z leżącej pozycji a 2 razy udało mu sie z pozycji do raczkowania. Teraz to z każdym dniem pewnie bedzie coś nowego .
A ty chcesz ta spacerowke jako drugi wózek czy chcesz sprzedać tamten. Bo ja chce drugi kupić taki zeby w aucie trzymać na zakupy, wyjazdy nasze itd i właśnie mysle o tym Baby jogger city mini bądź maclaren techno w ostateczności . Ale tak jak napisalas maclaren ma małe kółka i 2 rączki i mnie to przeraża. A widziałam oba na żywo i powiem ci ze baby joggera jednym pociagnieciem sie składa a maclarena wcale az tak łatwo nie było . Druga sprawa ze na pierwszy rzut oka wydaje sie, ze maclaren w aucie mniej miejsca zajmie a wcale nie bo baby jogger jest bardziej foremny i można go wsadzić stojącego na długość bagażnika i bardzo mało miejsca zajmuje .

Asiek ja uzywam takiego kremu bo ma najmniej roznych swinstw Jason Sunblock Spf45 Kids 113g - Sun Care - Bath & Body - Skin Care.

Marcikuk, gratulujemy pierwszego zabka!
Moje juz takie zebate, ze ho, ho, Ciankowi teraz 4 na raz wychodza!

A w ogole to wszystkiego naj dla wszystkich maluszkow z okazji dnia dziecka! Tu sie go nie obchodzi. Zreszta u nas w domu codziennie dzien dziecka;-). Musze sie wybrac na zakupy po prezentu urodzinowe bo to juz za 6 dni. Myslalam o takich rowerkach jak Ankos pokazywala, ale chyba mi sie odwidzialo bo uzywane by byly tylko w weekend bo glownie sama chodze na spacery. A co innego? nie mam pomyslu. Moze piaskownica?

Dziewczyny a co do wozkow to moze cos takiego?:-D Sam sie sklada I rozklada. Ale nie wiem czy jest wersja podwojna.
4 Moms Origami Power Folding Stroller at Babies"R"Us - YouTube

Witam i ja. Najlepszego dla wszystkich roczniakow ( spoznione ale szczere), gratulacje zabkow :)

U nas zapiernicz. Roczek chlopcow zbliza sie wielkimi krokami ( teraz znalesc czas wszystko porobic -torty, jakies przekaski, cos dla dzieciarni) oprocz tego posypalo sie troche wizyt( usg serduszek u obu U Tomka podejrzenie arytmi u Filipa sprawdzenie co z ta dziurka co byla) alergolog dla calej trojcy, okulista dla chlopcow ( oboje maja lazy eye's po rodzicach -wcale nie jestem tym zaskoczona) mloda do dermatologa bo jakas dziwna krosta jej na buzi wyrosla, ja cytologia bo ide juz prawie rok na nia i juz 5 upomnien mialam, do tego siostra z cala banda do nas przylatuje na dwa tygodnie, pozniej urodziny mlodej. Ehhh
Chlopaki sie rozraczkowali ( Filipek wreszcie zaczal co mnie cieszy nieziemsko) wczoraj mieli bilans roczniaka i jak na wczesniaki ( w szczegolnosci Filip co ma opoznienie) dostali max punktow i lekarka byla z nich dumna ze ladnie nadrabiaja wszystko.
Tomcio wazy 8.62kg i 74cm a Filipek 10.22kg i 77cm. Zabkow maja po 6 kazdy i kolejne dwa u kazdego ida. Spia mi super w dzien 2x2h i o 19 na noc do 5-6 rano. Lobuzy straszne, bija sie o wszystko, przescigaja ktory szybciej cos zwedzi ;)
Mloda maltretuja ( szczypia, gryza, ciagna za wlosy) ale milosc wzajemna nadal jest. Potrafia podejsc i sie tylic 15 min i rozdawac buziaki na prawo i lewo.
Obaj zrobili sie mamy cycusie. Mama zniknie z pola widzenia to wielka rozpacz. Rozgadani i pyskuja po swojemu. No i weszli w etap " zmawiania" sie. Ostatnio gadaja cos miedzy siba poczym jak na komende smiech i ucieczka :) bosko to wyglada :)
My nadal na jednym wozku. Mnie pasuje wiec potrzeby zmiany nie mam. Chlopcom tez w nim ok. Niby duzy niby ciezki ale juz sie przyzwyczailam.
To tyle u nas. Pozdrawiam laseczki i buziaki dla dzieciakow :)

Asiek - ja na słonko używam kremu z Hippa z faktorem 50 (kupiony w Realu), wcześniej miałam z Linomagu taki różowy, ale strasznie ciężko się rozsmarowywał. A na pochmurne dni Nivea na każdą pogodę.

Dziewczyny jestem 8 tyg po cc i wczoraj dostałam krwawienia. Czy.to możliwe że to @? Wczoraj wyglądało to okresowo, dziś takie plamienia. Hmm czy to aby nie za wcześnie, zwłaszcza że cyckuje oboje??

Lola- fajnie,że możesz tak namacalnie sprawdzić wózki, ja u nas jedynie znalazłam ABC design, ale tandemy mnie w ogóle nie ineteresują......a powiedz mi ten jogger rzeczywiście się tak lekko prowadzi?Bardzo mi się podoba,że jest lekki i łątwo się go składa no i nie zajmuje wówczas dużo miejsca w aucie

Lilonka- może to być @...ja dostałam równo 3 miesiące po CC i do tej pory mam nieregularne i skąpe....

Zabolek- super,że u chłopaków OK i że nadrabiają:tak: i dużo Ci jeszcze sypiają.....moje chodzą spać o 20 o 5-6 przerwa na mleczko do 8 śpią a potem koło 11 zazwyczaj godzinna drzemka i koło 15 dwugodzinna...

Cailina- niezły wypas ten wózek:szok::-D

U nas dzisiaj brzydko dzieci mi dalej chrapią- pewnie na tą jesienną pogodę......

Ilonka, ja okres dostalam po 4 tygodniach, no ale bez cyckowania. A jak ty cyckujesz to widocznie ci sie nie udalo z tym okresem, niektore to I rok nie maja!
Jutro wybieramy sie na pierwsza roczniakowa impreze urodzinowa, kupilismy malemu taki traktor I mam nadzieje, ze bedzie sie podobal. Old MacDonald Tractor & Trailer – Top Toy Store in UK & Ireland, Games & Toys Online from Smyths Superstores
Nakupilismy tez chlopakom roznych puzzli I klockow na urodziny, rowerki jednak odpadaja, a co innego to nie mamy pomyslu, nie chce na sile czegos kupowac, najwyzej pozniej dokupimy. Mamy roczniakow, prosze sie podzielic pomyslami na prezenty! Dziadki chyba kupia piaskownice, a chrzestni tez szukaja pomyslu I nie wiedza co. Najlepiej kasa albo kupony do sklepu zabawkowego to ja im na biezaco bede kupowac;-).
Zabolek, niezla roznica miedzy twoimi chlopakami, u mnie jest przeszlo kilo I juz widac, zreszta sa inaczej zbudowani. Musze ich isc zwazyc bo na wadze domowej mi uciekaja. Szkoda, ze tu nie ma czegos takiego jak bilans roczniaka!

zabolek ale sie rozpisalas :-):-)
ja tez mam w czerwcu sporo wizyt neurolog i kardiolog to najwazniejsze choc u mojej milenki ten ubytek 2mm a bylo 5mm wiec tylko kontrolnie a no i okulista przypomnialas mi :-):-) dzieki
moja milenka wazy 8,2 i dluga 80cm a milosz 9,6 i 84cm wiec tez spora roznica
lilonka ja po 2 mies dostalam okres i troche dokarmialam cycem

Mati- to ja dzisiaj moje ważyłam łazienkową- zawsze się mniej więcej zgadza z tą u pediatry i wyszło,że Amelina 8600, Kacper 9100...

Z tym okresem to jest tak,że książkowo po poługu dostaje się @, ale to potem indywidualna kwestia jak na każdą z nas działają hormony, niby im więcej się karmi tym później- ja karmiłam 2 czyli dużo i co?!?i @

reklama
Do góry