reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Ja tez tylko na chwilke, chlopaki sie grzecznie bawia czyli robia rozpierdziel, ale ja nie mam nic przeciwko byleby tylko mialy zajecie. Fajnie bylo jak byli mali I gdzie ich polozylam tam lezeli, a teraz...choc to karmienie, odbijanie to ja dziekuje. Z blizniakami to chyba przez pierwszych pare lat nigdy nie jest latwo, ale kiedys nam napewno bedzie!

reklama
Witam wieczorowa porą dziewczyy my dzis caly dzien na dworze poprostu super pogoda :) A co do łobuzowania zebyscie widzialy nasze mieszkanie to byscie sie za glowe zlapaly hehe male sa wszedzie a najbardziej kochaja lazienke jak tylko drzwi otworze to prawie biegna do pralki :D a wogole co posprzatm to za doslownie 5 min jest to samo tak ze syzyfow praca :D ale coz uroki blizniakow. Ja obliczylam mniej wiecej ze na poczatku szlo nam okolo 600 szt pampersow :szok: hehe a teraz 3 pampersy na dzien i jeden na noc normalnie calkiem inna bajka :)) no a wlasnie najlepiej ze moje brzdace pija tylko 150ml mleczka i wiecej nawet niema mowy zeby wypily skubance. no to dobrej nocki zycze :)

Czołem dziewczyny): u nas leci do przodu ja w pracy więc jak przychodzę to niemogę złapać zakrętu to spacer, porządki coś ugotować na następny dzień a tu jeszcze mój starszy synuś przyniósł ze szkoły katar i bliźniaki oczywiście złapały katar normalnie sztafeta jeden podaje drugiemu:) i tak zastanawiam się co można podać na ten katar czy tylko odciagać i zakrapiać nasivinem a może podać jeszcze witaminę C bo ja zawszę dmucham na zimne niechciałabym żeby z tego kataru coś gorszego się zrobiło, pozdrawiam:)

I ja w przelocie:-)
U nas też sajgon, wszędzie chłopaków pelno, obaj stają i chodzą przy meblach, ba nawet przy gładkich ścianach, drzwiach, lodówce szafkach kuchennych itd, ogarnąć teraz tą szarańczę to mega wyzwanie. Na dodatek coraz póxniej chca chodzić spać co mnie wykańcza bo zero odpoczynku od nich, oczywiście długość spania rano sie nie zmienila zbytnio bo o 6.30 juz jesteśmy przewinięci przebrani i wariujemy. Zeby nam ida na potęgę przez to nasze opóxnienie Olkowi wyszły dwa ząbki jedna jedynka na górze, jedna na dole hehe i chyba ida nastepne bo pięść z buzi nie znika, Kuba na razie bez zębów ale jemu to chyba z 4 naraz będa iść bo ma normalnie ślinotok, przebieram bluzki z 10 razy dziennie i widac jak przesśwituja przez dziąsełka dolne jedynki dwójki i górne też wszystkie cztery sztuki ehhh
W niedzielę mamy chcrziny oczywiscie cały czas mam wrażenie ze o czyms zapomniałam:confused:
Zlozyłam podania do dwóch żłobków ale czy się dostaniemy to dopiero 10 czerwca sie dowiem.
U nas w mieszkaniu tez sajgon meeeeega, nie dość ze porozwalane wszystko to jeszcze niezbyt posprzatane bo oprócz podłóg które regularnie odkurzam i myję to na górnych półkach już dużo gorzej.
Łazienka u nas tez jest hitem i ryk straszny jak zamkne przed nosem, złoszczą się bardzo, a Kuba to się rzuca na podlogę z takim histerycznym placzem ze nie wiem czy śmiac sie czy plakac to chyba bedzie ten typ co nogami tupac mi bedzi ejak lizaka nie dostanie.

A poza tym to ciągly dzień świra jak wiecie, wszystko na godzine i jakos leci.

buziaki

Hej dziewczynki.
U nas jakos leci. Waza prawie po 6 I pol kilo. Caly czas jest roznica okolo 200gr. Spia w dzien coraz mniej. Pomiedzy krzykami Filipa przenika delikatne "aaa gyyy" Mateusza.
Filip szykuje się do siadania. Pytalismy wczoraj czy to ok bo my nie bardzo u pozwalamy ale babka stwierdzila ze skoro sam sie pcha do siadu tzn ze kręgosłup gotowy.
Dzisiaj dostana kaszke.
I na koniec pytanie do mam z uk czy mleko bebilon to jest odpowiednik aptamila? Nie wiem czy na urlop mam brac mleko czy kupic w pl. Opakowanie wyglada tak samo

witajcie
ach i u mnie niezly sajgon ale staram sie jakos nad tym zapanowac no jest coraz ciezej nie ma co ukrywac
dzis bylam u lekarza z milenka ok i odrazu pani doktor zerknela na twarz miloszka noi oczywiscie kazala zwinąc dywan bo to uczulenie na niego
ankos ,anuska aimee co u was bo dawno was nie bylo?
anula ja ciebie podziwiam ze ogarniasz to wszystko ,ja nie wyobrazam sobie teraz isc do pracy a pozniej jeszcze obowiązki domowe
zabolek jak tam u ciebie?juz wszyscy zdrowi?
niuleczka mojemu miloszkowi 3 zabki naraz ida tez slina kapie ze hoho

czesc dziewczyny.a ja sie nie moge doczekac chodzenia moich maluchow.u mnie z tym kiepsko.mati-ty sie doczekalas .ja za 2 tyg.wracam do pracy i tez sobie tego nie wyobrazam ale nie mysle za duzo,bo sie stresuje.
my wiekszosc dnia spedzamy na dworze to jakos leci.gorzej jak jest brzydko.zeby tez nam ida i majatek wydalam na dentinox-znacie jakis dobry zamiennik oprocz calgelu,bo nam nie pomaga?
P4200003.jpga to moje bobasy!

Załączniki

• P4200003.jpg
    P4200003.jpg
    32,8 KB · Wyświetleń: 72
Kretowinka - my tez bylismy na PRE NANIE ale mielismy problemy z kupami i zmienilismy na Bebilon. Tomek to po 3 dniach nie robienia krzyczal z bolu (dostawal tylko dwa razy dziennie butelke a tak to cyc), a Lenka co 3 dni robila zielone bobki. Od czasu zmiany na bebilon Lenka robi kupki codziennie. Zmiane mleka zalecila nam polozna srodowiskowa ktora do nas przychodzi, a dzieciaczki mialy juz ponad 3 kilo. Ponoc ogolnie po mleku NAN moga byc problemy z kupka.

Witam i ja.
U nas pogoda piekna wiec cale dnie na dworze siedzimy.

Marcikuk tak bebilon to odpowiednik aptamila. Nawet nutricia to potwierdzila wirc spokojnie mozesz nie brac do pl mleka.

reklama
A mnie dzis zlapal jaki cholerny doł.Potrzebuje troche wolnego, mam nadzieje ze na wekend uda nam sie dzzieci podrzucic na noc do babci, musze odedtchnoc :/ bo oszaleje.Wstyd sie przyznac ale niestety czasem tak bywa :(

Do góry