reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Żabolek- :szok: no masakra, ale generalnie moja sąsiadka ma podobnie....z tym,że już tak nie chucha bo mała ma 6lat..., ale do wrzątku mleko?!?!?!no masakra jakaś!!!!!
Sąsiadki mała w zeszłym roku latem było 26stopni na dworze jej mali kuzyni latali w samych gatkach, a ta mała: leginnsy-długie!!!!Bluzeczka 3/4 rękaw, pod spodem podkoszulka i czapka na głowie!!!!!26stpni i bezwietrzny dzień!!!!Pamiętam, bo z emkiem mieliśmy z tego ubaw!!!!!Aha o spacerze to miałam na myśłi nie porę, a temp powietrza ;-) u nas przy 2-3st. żadna matka nie wychodziła już na dwór tylko "matka polka"- tak mnie nazwano....

Gieniek- właśnie takie cuś odstawia moja sąsiadka- mała w ciągu roku prawe nonstop jest w domu a nie w przedszkolu, ciekawe jak to będzie jak do szkoły zacznie chodzić!!!!???A Twooja mama po prostu czujna i dobrze, bo brata masz nadal:tak:

Dziewczyny idzie zrobić badanie słuchu na jego poziom?!?!Bo coś moja Amelia histerią reaguje jak coś głośniejszego jest:-(, moja bratanica miała przytępiany słuch-ale to było w DE,a nie wiem jak to jest w PL, chciałabym żeby jej słuch przebadali....najpierw myślałam, że ona mi tak na obcych reaguje, ale dzisiaj najpierw u koleżanki ryk-potem się zczaiłam,że jej mały głośno z radości zapiszczał....a potem u wujka emka totalna radość- nawet się śmiała w głos jak wujek ją trzymał.....a jego widziała 2 raz w życiu czyle też jako obcy...

Co do butelek to moje jadą na avencie- jakoś od początku nam przypasował.....podgrzewacz mamy ten najtańszy-jakiś snowbear- i nie chwaląc (żeby mi się nie zdycpył, bo Amelii odciągam) to jestem zadowolona- ma nad płytą grzewczą malutką plastikową nakładkę - to mi się przynajmniej flaszki nie przypalą....a sterylizacja u nas wyglądała tak: duża micha wszystko do niej i zalewałam na kilka minut wrzątkiem, pierwszy miesiąc raz dziennie potem co 2-3dni a ostatnio tylko myję w gorącej wodzie, od czasu do czasu smoczki wruczę do czajnika:baffled:i zagotuję- ależ leniwa jestem:baffled::baffled:

reklama
201304021766.jpg201303261711.jpg201304011758.jpg201304051826.jpgoo.jpg
moje ostatnio zrobione czapeczki,jest ich więcej ale transfer mi się wyczerpuje:-)

Załączniki

• 201304021766.jpg
    201304021766.jpg
    27,6 KB · Wyświetleń: 27
  • 201303261711.jpg
    201303261711.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 26
  • 201304011758.jpg
    201304011758.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 26
  • 201304051826.jpg
    201304051826.jpg
    25,9 KB · Wyświetleń: 24
  • oo.jpg
    oo.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 28
Donak- normalnie cudnośći!!!!!!A te balerinki....qrcze- zamówiłabym u ciebie, ale mam koleżankę co też dzierga i u niej już złożyłam zamóienie-czekam na dostawę....No i Twoja córa ma superaśne włoski!!!!!

Miss- jak masz możłiwość to pożycz sobie chustę i spróbuj- u nas Amelia taka malusia uwielbiała być w niej na kangura, Kacper nie a teraz dawno nie używałam, ale u nas bardzo się sprawdzała jak dzieci miały skok rozwojowy i już nosiłam na "kieszonkę" oboje uwielbiali, bo mama czy tata blisko a ręce wolne i można było coś zrobić....

sylha mysle ze jest mozliwosc zbadania poziomu sluchu,my jak chodzimy na te badanie to lekarka wklada cos do ucha ,dziecko reaguje na jakis dzwiek bo się wzdryga i na komputerze pokazuje sie jakis wykres
nie umiem tak profesjonalnie tego opisac ale jakos tak

Donka bajeczne te czpeczki :) zawitam na fb to zorientuje sie cenowo :) a tak moje juz roczek, smignelo nie wiadomo kiedy. A co do Mileni to tak lenich od poczatku :) wszystko tydzien pozniej robi co braciszek , ale ma o wiele łagodniejszy charakter co synek no nie chwalic. Daje mamusi odsapnąc np ona spi cala noc bez przerwy a maly budzi sie na picie itp. i ona wogole spioch spala by do 9 ale braciszek wstaje o 6 i ją budzi tak ze niedane pospac mi jeszcze jakis czas :) ale i tak niema co narzekac tylko cieszyc sie nadchodzaca wiosna :)

oj wiosna idzie idzie:-D:-) ja dzis caly dzien spacerowalam choc jeszcze chłodno ale bardzo słonecznie
no moja milenka identycznie jak twoja gdyby byla taka jak milosz to juz bym zwariowala do reszty

Moja Amelia to samo!!!!!!!!!!!!Kacper w nocy się budzi na picie, a amelia chrapie całą noc i rano on tez się budzi 7-8 i jak go szybko wytargam to Amelia jeszcze sobie pośpi do 9 raz zjadła o 5 to spała do 10,30:szok: i też do tyłu jest- dopiero niedawno zaczęła się turlać, gdzie Kacper już dźwiga doopsko do raczkowania, ale za to więcej nawija i jest bardzo ciekawska- nowe otoczenie musi dokłądnie obadać, a nowe osoby nie zawsze jej przypadną do gustu....Pediatra mi powiedziała, że najczęściej jest tak,że chłopcy szybciej sie rozwijają fizycznie natomiast dziewczynki psychicznie- u nas to póki co się sprawdza....

Miss - ja mam ciepla wode w termosie zawsze a rana po cc do dnia dzisiejszego powoduje odretwienie brzucha a nad na czucia brak
Donka - czapuchy super moja przyjaciolka I moja szwgierka ostatnio maja nowe hobby - szydelkowanie.
Sylha - na pewno jak pojdziesz do poloznej to powinna ci dac namiary na jakies badania. A slyszy dobrze skoro sie boi glosnych dzwiekow. U nas wczoraj byl kolega I cos opowiadal. Cos powiedzial głośniej I Filip ataku dostal biedny sie wystraszyl. A czasem wystarczy ze emek zakaszlnie a ten zaczyna sie bac. No I zle reaguje na odkurzacz a jak byli malency to oni spali I aja obok moglam przejechac odkurzaczem I zero reakcji.
No I Filipcio popoludniami I wieczorami nie je od taty tylko mamuncia. Moj mamincycek

Ostatnia edycja:
Syla czyli Ty tak jak ja zadna pogoda Ci nie straszna. Ja to komicznie wygladalam jak byly u nas mlozy i zaspy a ja pchalam te dwa klocki ;) no ale nie czarujmy sie ja jestem zmuszona wychodzic o 8 rano bez wzgledu na pogode. Najgorsze sa deszcze :/

Co do butelek. Ktoras pisala o tym ze jej matowieją. Butle staja sie takie wlasnie jakby niedomyte czy biale jak sa wrzucane we wrzatek.

Sluch da sie zbadac. Tak jak pisze mati. Wkladaja sluchawke w ucho i puszczaja odpowiednie dzwieki. W pl tez badaja jesli jest podejrzenie jakiejs nieprawidlowosci. Moga siostrzenica miala badany. No ale na nfz to ciezko jest dostac termin.

reklama
hej lski,
u nas masakra najgorsza troche odeszła...uffff
Kubek mial wnocy po 40stopni, nie spałam prawie, uczulił się na antybiotyk dostał biegunki, odparzyl dupsko i miał swędząca pokrzywkę:szok:, do tego gil do pasa wciąż i meeeeeega marudzenie. Wczoraj jak juz zaczął się drapać, pojechałam znim na Świąteczna Pomoc i tam pediatra stwierdziła, ze nie ma żadnych zmian w oskrzelach, gardlo różowe, że ogólnie ma wirusówkę związaną głównie z katarem. Kazała antybiotyk odstawić dala lżejsze leki i ma przejść. A jak usłyszała, że Olek dostał antybiotyk tylko przy lekko czerwonym gardle to szlag ja trafił i powiedziała, że więcej komentować nie b edzie. I bądź tu człowieku mądry. Z drugiej strony taka wysoka gorączka u Kuby to raczej znikąd sie nie wzięła i pewnie po 3 dniach brania tego antybiotyku mu tak wszystko zeszło.
Kurde nie wiem już głupia jestem, komu tu wierzyć, ważne że z Kubusiem już lepiej:-)

Ja mambutle dr browns - fakt, nie wyglądają teraz ładnie bo takie biale, niedomyte jakby sa i to mycie tez mnie wykańcza ale dla mnienajwazniejsze bylo, że nigdy smoczek sie nie zasysal i po ciemku jak dzieciom daje to nie musze sie zastanawiac czy dobra stroną, bo kazda jest taka sama. Teraz też ich używamy z przyzwyczajenia i pewnie tak zostanie bo nie chce mi sie teraz testowac innych.
Ja mam zawsze zagotowaną wodę w czajniku i jak jest zimna to podgrzewam trochę, zeby była dobra temp. przelewam wbutle i daje mleko. Mam tez odlaną przegotowaną zimną wodę, w razie jakby trzeba było mieszać z wrzatkiem, któy nie zdążył wystygnąć.
Słoiki podgrzewam w mikrofali.
Podgrzewacz mam i sobie chwalę, ale stoi w nim picie, zebym wnocy miała dla dzieci bez latania, a że moi często sie budza t pićku musze pod ręką miec:tak:
Moja blizna po cc byla drętwa, a nad to z 10 kolczyków mogłabym sobie wbic - nic bym nie poczuła. Sama nie wiem kiedy to minęło, po kilku m-cach pewnie i teraz juz jest ok.

Moje chłopaki tez lataja w body krótkie, rajtuzy i bluzeczki z długim, teraz jeszcze zakaldam cienkie skarpetki z abs zeby się nie slizgali jak stają.

Do góry