reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Yummy - ja rodziłam 37+2 i tym sposobem nie łapiemy sie na pneumo darmowe bo i waga powyżej 2,5 kg i "za późno" urodzone:baffled:
Używasz butli dr browns? bo tak cos kojarzę....zastanawiam sie na jakim smoku im podać zgęszczone mleko kaszką czy nr 3 czy tym "Y" ? a moze przez 2 przeleci? bo takie teraz mają, doradzisz coś?
Kupiłam im dziś już kleik ryżowy i kaszke ryzowa banan:-), za jakieś 2 tyg spróbujemy delikatnie, ciekawe czy pośpią dłużej. Ja to bym ich najlepiej na 15 h uśpiła hihh

reklama
Yummy zgadza sie Lena szybko wystartowała z tymi ząbkami no i dwa na raz wyjdą.Jesli chodzi o szczepionke na pneumokoki to widac co przychodnia to inaczej,ale dobrze że się załapałaliście bo to bardzo droga szczepionka.ok 3200zł po 4 dawki na dwoje dzieci:szok: nam powiedzieli,że darmo należy się dzieciom urodzonym przed 37tc lub z wagą poniżej 2,5kg.Jeszcze dwie dawki nam zostały.

no właśnie bardzo droga, dlatego my jej nie zrobimy niestety:-(
a ja pluję sobie w brodę, że dałam się namówic na rotateq , nie dość, że w 3 dawkach to jeszcze ciężko dostępny, mogłam brać rotarix i po 2 dawkach mieć z głowy

Ostatnia edycja:
hej
niuleczka śliczni chłopcy. na zdjęciach wcale nie wyglądają na grubasów.może oni tacy "ubici" są?
yummy ja też ostatnio dołapałam doła że tylko mleko, pieluchy, kolki i tak wkoło...
od soboty podaje gabrysi sab simplex i coś mi sie wydaje że nie idzie na to bo od niedz jest strasznie nerwowa i walczymy z bólem brzucha od 15 do 18, a wczesniej ok 19 miała atak i to trwało tylko ok. 30 min. teraz to dopiero jest jazda...
ustaliłam z mężem że mam wolny weekend i on zostaje z dziećmi a ja ze znajomymi jedziemy w Tatry żeby odpocząć psychicznie i zregenerować się. ja najlepiej wypoczywam gdy jestem aktywna fizycznie (nie wliczam do tego opieki nad bliźniakami) :-) no wreszcie z powrotem wróce do mojej kochanych gór:rofl2: wybraliśmy ambitną trasę więc po tak długiej przerwie w chodzeniu po górach zapewne porządnie się wymęczę i przez kilka dni będę leczyć zakwasy i dziękować Bogu że siedze w domu z dziećmi ;-) wprawdzie to tylko 2 dni ale już się przejmuje czy bede mogła nie myśleć o dzieciach i nie kontrolować co u nich. hmm... zobaczymy. czekam na ładny weekend i wyruszamy!!!
a jeszcze jesienią zabieramy dzieci ze sobą (choćby nawet do morskiego oka) jeśli oczywiście zdrowie i pogoda na to pozwoli - niech się uczą i przejmują od nas pasję

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny.ANKOS-u nas to samo bylo z SAB SIMPLEX-KOLKI SIE NASILALY I ATAKI BYLY GORSZE I DLUZSZE.u nas nie zadzialal.na moje maluchy najlepiej dziala BOBOTIC.zazdroszcze ci wyjazdu ale ja gdybym miala okazje to i tak nie umialabym sie wyluzowac,bo bym myslala caly czas co u malych.udanego wyjazdu:-)odpoczywaj.

Hej Dziewczyny,

Yummy - dobrze, że nie dopytywałaś z tą szczepionką;-)jak dają, to bierz :-) u mnie rodziły się w 37 tyg., ale jedna bliźniaczka miała wpisane w książeczkę 36+6 i tym sposobem uprosilam Panią Doktor, żeby je do wczesniaków zaliczyć i się załapaliśmy.
Ankos86 - to w takim razie życzę udanego wypadu i odpoczynku psychicznego :-)to ważne!!! poczujesz się jak nowonarodzona i Twoje Szkraby bedą przeszczęśliwe jak mama wróci uśmiechnieta i zadowolona.aaa..no i chapeau bas dla meża, za taką decyzję i wsparcie Mamy :-)

dziewczyny, przepraszam, ale przypomnę się w temacie Nutramigenu..proszę, niech odpisze mi mama, która go podaje maluchom, bo cały czas sie denerwuję brzuszkami moich dziewczynek..

ankos - super, że wyjedziesz, po 2 dniach to będziesz jak świeża mamuska tak sie stęsknisz. Ja swoich jak nie widzę 3 godziny to juz dużo większą przyjemnośc sprawia mi opieka nad nimi a po 2 dniach to chyba bym ich z rąk nie wypuściła:tak: Wypoczywaj Kochana! Współczuje tych kolek kurcze...ale to musi wkońcu minąć już duże dzidzie są więc pewnie niedługo.

Aimee - nie pomogę z nutramigenem, my na bebilonie1 i jest ok

Palu - no toś sie dziewczyno pospieszyła:-), jak dojdziesz do siebie napisz kilka słów no i gratulacje wielkie dla Mamy i jej bliźniaków, które zasilą naszą liczna drużynę:-)

dzięki dziewczyny. niestety w ten weekend nie odpoczne bo brzydka pogoda i w dodatku mój m się rozchorował.jutro wraca do domu wiec oby nas nie zaraził.
kupiłam młodym infacol i podaje od wieczora i troche poprawy widac bo sa spokojniejsze.gabryska wprawdzie spi mi na rekach ale zawsze to sen. dzis znów mi spały pięknie w nocy:-) od 21 -4.30 wkoncu zaczynam sie wysypiac, ciekawe tylko ile to bedzie trwało;-)
niuleczka nie pomoge bo mu Hippa pijemy

a co do szczepionek - ja urodziłam 37+6 i mielismy za free a waga powyzej 2500 wiec tez sie nie dopytywałam ;-) róznie to interpretuja w przychodniach
palu to zdrówka życze i szybko wracajcie do domku i napisz jakk dzieci

reklama
Hej Laski mam pytanie jesteśmy właśnie po szczepieniu i mała strasznie płacze ale nie ma gorączki. Dajecie coś swoim maluchom przeciwbólowego po szczepionce?

Do góry