reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

reklama
Yenefer, a Ty dlugo karmilas piersia?
kurcze ja mam naprawde mało pokarmu, sciagam 150ml jak dobrze pojdzie na dobe.
jakie mleko dawalas?

ja od poczatku dokarmiałam dziewczyny MM, a karmiła je może ze dwa tygodnie, potem jeszcze starałam sie odciągać ale dla mnie to odciąganie to jakaś totalna porażka i chyba wymyślił to jakiś facet - nie cierpiałam się "doić":wściekła/y: 150ml to i tak sporo, ja jak ściągnęłam 60ml to sie cieszyłam - serio u mnie nie było mleczka:-( może dlatego to był dla mnie taki koszmar i bez żalu przeszłam tylko na MM.
No i dzieki temu mogłam bardziej zaangażować rodzinkę do pomocy:tak:

ja tez tak mam mikro tego mleka ze szok ale odnosze wrazenie, ze lepiej dac im po 50ml mojego mleka na głowe przez cala dobe niz w ogole tyle ze wg mnie to chyba robi sie bez sensu.
ale moj m twierdzi ze wszystko gra ze sobie siedze tak slodko z laktatorkiem i jest mi wspaniale

dziewczyny- Wam tez tak wlosy wylaza????????????????HELP!!!!!!:szok:

tak mi też wyłaziły, że myślałam ze łysa zostanę. lekarka mi powiedziała ze w ciąży włosy wypadają mnie i dlatego po ciąży muszą te stare wylecieć. Bierz witaminy na włosy.

Karola ja podobnie jak Yen nie miałam pokarmu. Nawet nie miałam żadnego nawału, Aduś w szpitalu wisiał mi na cycu 40 minut i drugie tyle na drugim bo nic nie wyciągał. A jak odciągałam zeby sprawdzic ile leci to z dwóch może z 60 wyciągnęłam. Jesli masz tyle to dobrze, dawaj co masz a reszte dokarmisz i już.
Mielna nie daj sobie wmówić ze jesteś złą matką bo nie chcesz się doić. Ja mimo ze nikt mi tego nie dawał odczuć to sama czułam się gorsza bo nie moge wykarmić dzieci. Źle się z tym czułam długo ale teraz wiem ze szczęśliwa mama to szczęśliwe dzieci.

ja pewnie też nie zrobiłam wszystkiego, ale moje zdrowie psychiczne tez sie liczy. To co miałam siedzieć cały dzień z bufetem za wierzchu? O nie! To nie dla mnie! Uwierz mi, moim dzieciom niczego nie brakuje - mają prawie 21 miesięcy i ani razu mi nie chorowały, nie wiem co to katar, przeziębienie, gorączka... Lepiej cieszyć się macierzyństwem niż zamartwiać że dziecko nie dojada:tak:

reklama
morgenrood...mi tez strasznie wypadaly wlosy...Normalnie porazka...wszedzie je znjadowalam, a na skroniach mialam normlanie przeswity...:baffled:
Jak male mialy dwa miesiace zaczelam brac witaminy Femibion Energetic mum...nie wiem czy u Ciebie sa....??
Polecil mi je najpier moj GP a potem pani w aptece...i normalnie rewelacja!!! Po wybraniu dwoch opakowan zaczely mi odrastac wlosy- cieszylam sie jak dzieciak!!

Femibion Energetic Mum : Nutrients to aid the diet of new mothers

wiem ze w Polsce tez one sa tylko nie kojarze pod jaka nazwa..kosztuja cos okolo 50 zl ale naprawde warto!

Ja odciagalm pokarm 4 miesiace...i powiem Wam ze umeczylam sie z tym nieziemsko! Na szczescie nigdy nie mialam parcia ze strony otoczenia na to ze mam karmic piersia wiec odciagalm to co mialma ...a nie bylo tego wiele. Male juz w pierwszej dobie w szpitalu dostaly MM...no i nie robilam z tego jakiegos wielkiego problemu...Poprostu karmienie piersia nie bylo mi dane....Ale czy to jakis problem...?? Dla mnie chyba nie :-)

Do góry