reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

ja też się boję upadków z łóżka dlatego moi urzędują na podłodze, kładę im koce i nie mają wyjścia tylko bawić się na najniższym poziomie. tutaj jedynie mogą sami uderzyć się o podłogę.

reklama
Tossa duzo zdrowka dla Szymusia. Badz dobrej mysli!

Manila ja tez to przerabialam z Hania, ale byla znacznie starsza. W kazdym razie zorientowalam sie w temacie i dowiedzialam sie, ze w sprzedazy sa specjalne barierki mocowane na ramie lozka. Popatrz np. na Allegro

Renia- zgadza sie, podloga ewentualnie lozeczko bobasow- to najbezpieczniejsze rozwiazanie...

My dzisiaj walczymy z Pawelciem- mlody chlusta mlekiem na lewo i prawo;( Poki co odstawilam go od cyca, sadze ze zaszkodzilo mu cos, co zjadlam... ale generalnie mlody w ogole ma konkretne tendencje do ulewania. Zastanawiam sie, czy nie zaczac zageszczac mu pokarmu, ale boje sie o zatwardzenia... Jakie macie doswiadczenia w tym temacie? Cyz moge zageszczac swoje mleko?

Yummy ja nie mam pojęcia o zagęszczaniu, mój Filip ulewał i nawet teraz mu się to jeszcze zdarza ale nie chlustał, więc nie interesowałam się tym tematem więc niestety nie pomogę:/

enfalo a przyjeły dobrze - dawkowanie do mm jest takie że sypiemy miareczkę nutritonu na 80ml a nawet na więcej mleczka dajemy już teraz tylko miareczkę

a teraz są na mleku babydream z rossmana :-) producentem jest humana...maluszki ładnie je jedzą i przybierają na wadze

Yummy_mummy_82 moja Ola strasznie chlustała dopuki nie zaczęła sama siedzieć. Ja zagęszczałam mleko ale dosłownie kilka dni, bo mała po zagęszczaczu ulewała ale "na gęsto" i mało się nie udusiła.
No ale szczerze mówiąc to ja poza Olą nie znam takiego przypadku, wszyscy zagęszczają i jest ok ;-)

A my mamy zalecenie od teścia (wrrrr) żeby udać się z chłopcami do specjalisty (podejrzewam że psychiatrę miał na myśli ;-) ) Opier.....nas, za to że dzieci płaczą !!!!!!!!!!!!!!! I stwierdził, ze "Oni jacyś nienormalni są, bo normalne dzieci tak nie płaczą". No cóż może jego córka rodzi idealne dzieci, które nie maja kolek lub mają wysoki próg tolerancji bólu. W każdym razie jazde mieli na maxa i teraz kochani dziadkowie wnuki moga na zdjęciach u rodziny ogladać:angry: Ehh wyszło szydło z worka, od tej strony mnie nie znali ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
dzieki za odpowiedzi:tak: na dzien dzisiejszy mlodemu sie uspokoilo- przeglodzil sie troche, wiec na razie czekamy na rozwoj wydarzen... miejmy nadzieje, ze zageszczacz nie bedzie potzrebny...

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry