reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Heloooł,

tak,tak...ja dalej jestem na diecie.zostało mi 3 kg :-) i chyba już więcej nie dam rady....jak jestem wkurzona to łapie się i wcinam żelki na potęgę.... mniam mniam....

Larys dalej ma pieprzo.....ą pokrzywkę...już nie daje sobie z tym rady...ale może ją sypac przez 6 tygodni jeszcze....

chłopcy wczoraj darli , mi sie na potęgę są przeziębieni i sobie nie radzą z tym stanem...było gruubbooo....

Kornel robi na łóżku koło ..odpycha się nogą i przekręca o 360 stopni...właśnie słyszałam krzyk idę do pokoju Kornel krzyczy ...Ksawery śpi...Kornel ciągnie go za ucho a drugą rękę wsadza mu do buzi...zabieram Ksawka do łóżeczka...Ksawku się budzi Kornello zasypia...I love moje dzieci :-)

reklama
Palinka u mnie bardzo często jest tak że jeden sie budzi a drugi zasypia, o właśnie teraz też tak się zrobiło:)
Tossa ty to jakieś maratony z tymi dziećmi uprawiasz:baffled:.
My tak ja manila byliśmy tylko u okulisty a teraz dopiero zapisalismy się do neurologa bo tak poradziła pediatra by sprawdzić czy wszystko ok.
Yummy jak odpowiada im cyc+mm i wiedzą kto w domu rządzi to będzie już ok:) z dnia na dzień będą Cie tylko zaskakiwać że jedno robi to a drugie coś innego:)
u mnie np jeden siedzi (posadzony), a drugi wkłada nogi do buzi :-p
Dziś byliśmy na pobraniu krwi (niestety z paluszka) i skończyło się płaczem :/ , może nareszcie odstawimy żelazo.
wyniki jutro zobaczymy...

k.... mać ! wróciliśmy od hematologa - ja mam dosć tych pieprzonych lekarzy !
jutro dopiero pani doktor cokolwiek powie na temat krwi dzieci bo dopiero miały rano pobraną krew i jutro wynik - więc jutro znowu trzeba jechać po wyniki, recepty i kolejny termin wizyty !!! zaświadczenia dla pediatry na kolejne szczepienie nam nie da , jak pediatra chce to może dać nam skierowanie do poradni szczepień !!! tak kuźwa bo ja się w domu nudzę i nie mam co robić tylko z dziećmi po lekarzach jeździć !!! mówię wam padam ze zmęczenia - z plamienia zrobiło mi się krwawienie...dzieciaki mają rozjechane godziny jedzenia i ogólnie są umęczone !

Tossa mimo ze nerwy Ci puszczaja to podziwiam Cie za cierpliwosc i wytrzymalosc, no ale czego sie nie robi dla maluszkow, zycze duzo zdrowia, sily i wyrozumialosci ze strony Twoich maluszkow niech chociaz beda grzeczne:sorry2:

Ostatnia edycja:
Hej dziewczeta!

Tossa- masakra jakas, ale problem skierowan to kolejny problem chorego NFZ-u grrrrr przepychanki przepychanki i jeszcze taz przepychanki to wszystko jest chore. Ale cale szczescie, ze dzieci chore..moje to by mi daly- do wiwatu:-D

Reniaaaa- ale super!!! pierwsze sukcesy rewelacja:-) ja jestem troche zaniepokojona, bo mlody praktycznie od 1 tygodnia- jak sie go polozy na brzuchu przewraca sie na plecy bez przesady noworodek??? to raczej zadanie dla paromiesieczniaka;/ wiec dostalam namiar na rehabilitantke od poloznej- dojezdza do klienta. Niech spojrzy na maluchy, czy czasem nie maja problemow z napieciem miesniowym bo wg mnie to podejrzana sprawa... No i mala zauwazylam ostatnio, czesto taka skulona i piastki zaczyna zaciskac ...

Yummy u mnie Kacper jak miał ok miesiąca też zaczął przekręcać sie z brzuszka na plecy ale pediatra nic na ten temat nie powiedziała, ostatnio dała skierowanie żeby lepiej się przejechać niech neurolog zobaczy i oceni.

Yummy u nas chłopaki też od paru tygodni przekręcaja się z brzucha na plecy. Byliśmy u neurologa i rehabilitantki ale nie skomentowała tego...może mi nie uwierzyła :confused:
Tossa ale jazda z tymi lekarzami ale spoko nie jesteś sama, my też tak mamy. Tylko kuźwa mam nadzieję, ze z tym neurologiem mi się tak nie przytrafi, bo półtorej godziny w jedną stronę jadę więc byłaby afera na cały ICZMP.

Moje bąki od 2 tygodni uwielbiaja buziaki, nadstawiają dziubki jak tylko się cmoknie. A dziś Igorek prawie w głos się śmiał jak do niego cmokałam :-) Oskarek to śpioch tylko szkoda, ze w dzień a nie w nocy.

Ola od soboty ma jakąś wysypkę na nóżkach i dziś dopiero udało mi się do dermatologa dostać. Babka wypytałą mnie dokładnie o to co mała w ostatnich 2 tyg jadła, o proszki płyny do płukania i milion innych rzeczy. Przyczyny nie znalazła, dopuki nie pogadała z Olą. Zapytała tylko "Ola co u ciebie słychać", a moje dziecko ze łzami w oczach opowiedziało, że mama w szpitalu była i długo się nie widziałyśmy, że się przeprowadziła do innego domku, ze ma braci. No i wysypka to z nadmiaru wrażeń. No cóż mała ostatnio baaardzo dużo przeszła, za dużo jak na tak małą osóbkę :no:

A najlepsze...byłam z Olą na zakupach. Kupiłam sobie minn. 2 pary butów i żeby mąż nie osiwiał zrobiłam promocję ;-) Przekreśliłam markerem starą cenę i napisałam o połowę niższą. A mój mały kabel jak tylko weszłyśmy do domu mówi, " tatuś!!! mamusia tyle kasy na nowe buty wydała, że aż cene na pudełku pomazała" :-D

reklama
Witam
Byłam dzisiaj z Julcią w poradni neonan.na pobraniu morfologii i jestem strasznie zmartwiona,mała ma obniżony poziom hemoglobiny,płytek czerwonych i w ogóle wyniki strasznie słabe,dostała zestaw leków,mam nadzieję że pomogą,nie wiem co mam robić:-(

Do góry