reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

reklama
Monia - matko jedyna nieźle chłopaki rozrabiają !
klaudia - współczuję tak samo jak i MoniN !
.
do do pościeli itp ...przy bliźniakach (zależy jaki model:wrzeszczący, mniej wrzeszczący itp..) to różnie bywa z czasem - więc czasami nie ma czasu żeby pójść zrobić siku do wc a co tu dopiero mówić o sprzątaniu kurzy itp :-) no chyba że ma się kogoś do pomocy to można sprzątać codziennie ale samotna walka z maluchami szczególnie kiedy mają dzień/noc świstaka odbiera wszelkie chęci i energię na sprzątanie O! :-)

Ostatnia edycja:
Ja nie mam baldachimu, ale moje nie cierpia lozeczka, wiec i tak by sie nie przydal :-D
Zgadzam sie z Tossa czasami nie ma czasu totalnie na nic, nawet zrobic herbate :-)

ja też zgadzam się z dziewczynami:) baldachimu nie mam i nie odczuwam jego braku a przy częstym schylaniu się nad maluchem w łóżeczku moze po prostu przeszkadzać. nie mówiąc już o tym że to kolejna rzecz zbierająca kurz :) u mnie dziś spokój a nawet uśmiałam się z tych moich chłopaków jeden śmiał się z drugiego tak w głos jak by im ktoś kawały opowiadał.

Monia Kl00dia dziewczyny trzymajcie się jutro będzie lepiej:)

Monia- współczuję Ci, u mnie jest różnie, chociaż powiem szczerze, ze boję się dnia bez niczyjej pomocy. Nauczyłam się na szczęście wychodzić sama z chłopakami na spacery, więc odkąd zrobiło się ładnie codziennie godzinka-półtorej to mi schodzi na spacerku na którym śpią - wtedy odpoczywam hehe.
Teściowa wie, że nie wolno uczyć noszenia, bujania, bo sama mi o tym mówiła a teraz co robi? Jak któryś zakwili od razu jest przy nim...Boziu! Wymuszacze małe są, ale jak jestem sama w domu to czasem podrą się z 5 minut i sami się uspokoją hehe :cool2:

reklama
Hej podwójne mamuśki:-)
Już kiedyś do Was zaglądałam i znów mam pytanko bo jesteście już praktykującymi mamusiami bliźniąt-Jaka pościel jest najlepsza dla maluchów i jaka najwygodniejsza do użytkowania?Mam problem,nie mogę się zdecydować,czy zamawiać pościel z bajerami czy bez?Będę ogromnie wdzięczna za podpowiedź:tak:

I oczywiście Wszystkiego najlepszego z okazji dnia K;-)obiet
na pierwsze 6 mies dziecko potrzebuje przescieradlo i spiwor /rozek - ja kupilam z bajerami i nadal kurza sie w szafie... :baffled:

Do góry