reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

To prawda, że czas szybko leci, u nas za 2 tygodnie rok stuknie chłopakom, nie chce się wierzyć,

Ignacy niemal nie boi się obcych. Wystarczy, że ktoś uśmiechnie się i zagada, gotowy iść za nim, Adrian trochę bardziej nieufny, przez jakiś czas płakał na widok teściowej ;)

reklama
Sikorka a dzieci mają niedokrwistość? My podawaliśmy Actiferol ale wyniki się nie poprawiały. Hematolog zmienił na syrop Ferrum. Actiferol to tylko suplement a Ferrum jest syropem na receptę.

Po wyjściu ze szpitala w zleceniach mieliśmy żeby po 1-miesiącu podawać actiferol,HgB mialy 14,5 a drugą 14,7,więc chyba niedokrwistości nie mają

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też podawałam Actiferol ale bardzo krótko, bo dziewczyny miały kolki + żelazo, to już było dla mnie i dla nich za dużo. Moje miały niższą hemoglobinę. Sikorka nie wiem z którego tygodnia są Twoje maluch ale dzieci najwięcej żelaza przyswajają w ostatnim miesiącu ciąży więc jeśli są urodzone wcześniej, to pewnie profilaktycznie zalecone jest żelazo.

Sikorka ja przy takich wynikach nic.nie podaję. Ale skonsultuj z pediatra.

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki dziewczyny :) moje maluchy sa z 36t, mam jeszcze jeden problem z jedzeniem, daje im swój pokarm butelką co 3h, daje im np 30ml,za trochę dalej jedna wola więc dam jej powiedzmy 20ml i za jakiś czas dalej wola, czasem jej się troszkę uleje ale i tak dalej wola, moje dopiero 2tygodnie,no i boje się czy nie daje im za dużo,czy im żołądkow nie rozpycham,no ale skoro same chcą to chyba dobrze,gorzej jakby jeść nie chciały,co sądzicie?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Moje szybko zjadaly po 90ml ale fakt, że teraz są kluskj.

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Sikorkaaa moje na początku chciały jeść non stop obie. Byłam przerażona bo właśnie bałam się że porozpychają sobie żołądki i będą jadły bez opamiętania. No ale położna mi tłumaczyła że taki małuch do pewnego momentu ma żołądek jak nie zamknięta butelka. Żeby dawać ile chcą, a nadmiar uleją. Teraz za chwilę będą miały 8 miesięcy i są w 50 centylu z wagą, więc nie jest źle ☺. Są na mleku modyfikowanym i był moment że jadły co półtora godziny, a naraz potrafiły zjeść 180.

reklama
Sikorka 30ml to chyba jednak trochę mało, dzieci bardzo szybko zwiększają zapotrzebowanie na pokarm. Ja zaraz po urodzeniu dawałam 30 ml a do wyjścia ze szpitala (po 8 dniach) z tego co pamiętam zjadały po ok 60 ml. Spróbuj dawać im więcej, nic im się nie stanie :)

Do góry