reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

W szpitalach mam wrażenie wole nie dbają o to żeby izolować jakkolwiek pacjentów między sobą. Koleżanka która ma bliźniaki, była z jednym z dzieci w szpitalu z powodu bardzo silnej reakcji alergicznej na kota. Pokój dostali po dziecku z rota wirusem. W łóżeczku w którym spało chore na rota dziecko nikt nawet pościeli nie zmienił przed zakwaterowaniem kolejnych osób. Później sobie przypomnieli, ale koleżanka z synkiem juz do domu z rota wrócili.

reklama
AmMaWi - to jak tak mowi, ze takie grzeczne i ze to zadna robota to mu powiedz, ze w sobote na caly dzien idziesz na zakupy/do lekraza czy gdzies tam i on sobie napewno swietnie poradzi. Zostaw go z dziecmi na dzien, dwa. Skoro tak pieknie jest to sie ucieszy:)

Kamiladon super ze maluchy już pół roku kończą dużo zdrówka dla nich. Kiedy to zlecialo. Hmm zęby powiadasz. Jestem przerażona na samą myśl.
Jjka tak jak kiedyś pisałam jest cwaniak i ściągnąłby teściową pod pretekstem że dawno wnuków nie widziała ☺☺.

Nietupska melduj co u Ciebie. Jak się czujecie? Udało się wyjść już rota?
Kamiladon i jak jest potwierdzenie że zęby?

AmMaWi ale słodziaki :tak:. Czas tak szybko leci, że ja już nie pamiętam, jak moje takie były. U mnie dzisiaj też nocka zarwana i jestem jak zombi w pracy. Nadusia od północy do 2:30 nie spała, kręciła się na maksa, mówiła że boli ją brzuszek. Poszłam spać przed trzecią a o 6 pobudka :errr:. Dawno już nie miałam takiej nocy.

Oczywiście drugi synek się zaraził ;) dziś apogeum, niestety i moja mama również :/ Ignaś już zdrowy, ze wszystkiego się wyleczył :)

AmMaWi słodziutkie córcie :) Wyglądają na łobuzice

Wiem co przechodzisz z tym spaniem... u nas histeria przed zasypianiem to norma ostatnio. Naprawdę nie wiem o co chodzi tym dzieciom. Najbardziej mnie wnerwiają, jak wydają się zaspani, trą oczy, zaczynają wrzeszczeć, ja próbuję ich uspać, wyją pół godziny potem jak gdyby nigdy nic są rozbawieni i już nie chce się spać.

Te usypianie i karmienie papkami to ostatnio dwie sprawy, których szczerze nienawidzę. Zaczynają się wyrywać z nosidełek, normalnie z nich wyłażą. Obawiam się, ze jak już usiądą samodzielnie i będę mogła włożyć ich do krzesełek, to będzie poważny problem, bo w nich też nie będą chcieli siedzieć.

Ostatnia edycja:
Ech nietupska jak to się mówi jak nie urok to sraczka. I tak to z tymi dziećmi jest :).
A zasypianie i wycie to temat dobrze mi znany. Czasem zasypiają i histeryzuja pół godziny żeby pospać 20 minut masakra z tym ich spaniem. Jak czytam i słyszę że komuś dzieci robią drzemki po półtora dwie godziny to myślę sobie ze taki ktoś to nawet nie wie jakie ma szczęście :)

reklama
Do góry