Cześć dziewczyny, chwilę mnie tu nie było, a raczej nie pisałam, tylko trochę podczytywałam.
Kamiladon, dobrze, że wszystko się dobrze skończyło i już jesteście w domu, ale przerażające jest to, że nikt nie zauważył jak bardzo poważny jest stan Twoich maluszków. Dobrze, że miałaś rękę na pulsie, jednak intuicja mamy nie zawodzi...
Nietupska, Twoi są z maja, prawda? Już się boję co u mnie będzie za dwa miesiące.
U mnie też wieczorem są bardzo marudni, więc właściwie od 17 nie da rady już nic zrobić w domu, bo trzeba zabawiać maluchy żeby dotrzymały do kąpieli. Niestety poza weekendami męża nie ma o tej porze w domu, no ale jakoś sobie trzeba radzić.
Ewciakowa, witaj
Na laktację przystawianie, przystawianie i jeszcze raz przystawianie. I spokój, o który na pewno ciężko w pierwszych dniach, a nawet tygodniach po wyjściu ze szpitala. Laktatorem 3-5-7, tak jak dziewczyny piszą. Możesz też pić herbatki na laktację, albo **********.
Liv, my z mężem mamy chusty i nie wiem jak on, ale ja sobie nie wyobrażam funkcjonowania bez nich. Najczęściej jednak tylko jedno dziecko na raz ma zły humor, więc póki co często jeden bąbelek siedzi w chuście i nie placze, a drugi się spokojnie bawi (mam na myśli te momenty, kiedy jestem sama w domu z nimi). Kiedy obydwoje mają zły humor (po szczepieniu np) to zdarzało mi się wiązać jednego, siadać na takiej dużej piłce, drugiego kłaść na kolanach - kontakt był, obydwaj w miarę przytuleni i dało radę przetrwać moment najgorszego marudzenia. Jeśli mąż da się przekonać, to można pójść na spacer bez wózka (wolne ręce!!!
). Jak się umie zawiązać dziecko na plecach, to nawet zupę można spokojnie ugotować, a maluch zachwycony, bo ogląda jak mama obiera marchewkę
Natomiast na pewno warto spotkać się z doradcą, żeby nauczyć się wiązać pod okiem fachowca.
U nas bywa lepiej, bywa gorzej, ale nie ma na co narzekać. Chłopaki powoli zaczynają się obracać na boczki i z brzuszka na plecy. Fajnie bawią się już zabawkami. Jak mają dobre humory, to są naprawdę bezproblemowi, szkoda, że nie da się ich tak zaprogramować na stałe