reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

reklama
Jjka, ja tez nie rozumiem rodziców którzy trzymają swoje dzieci zamknięte w 4 ścianach. Szkoda mi tych dzieci. Nie dość ze nie uczą sie od małego nawiązywania kontaktów, nie maja kolegów, nie ruszają sie (!!!) to potem wyrosną z nich maniacy tv i komputera, dla których ruch i sport to fanaberia i zbytek. Ja moim dzieciom chce zaszczepić milosc do aktywnego trybu zycia. Zreszta oni sa tak ruchliwi ze nie sposób utrzymać ich w domu. To mogłoby się skonczyc ciężkim uszczerbkiem na zdrowiu dla mnie i dla nich :)
Dziewczyny, pamiętam ze któraś z Was miala kiedys problem z otarciami od pieluszki. Nie pamiętam kto i jak to wyleczyć. Moj maly ma takie otarcia na wewnetrznej stronie uda. Czym to traktować?

Hoacynka, przy zmianie pieluszki, zamiast chusteczkami przetrzyj pielucha tetrowa zmoczona, osusz i daj jej poodychac, a poizniej na osuszone i :przewietrzone: miejsce tormentiolem posmaruj.

Hoacynka ja niedawno też walczyłam z odparzeniami u dziewczynek chociaż nigdy wcześniej nie miały problemu. Byłam u lekarza na szczepieniu i pokazałam jak to wygląda. Dostałam maść, która nie pomogła. Tak jak napisała Dominika u nas też pomógł Tormentiol (do kupienia bez recepty) plus po każdej kupie myłam im pupę pod bieżącą wodą a jak spały, to rozpinałam pieluchy i wietrzyłam.

Czesc dziewczyny.
Powoli wychodzimy na prostą, dzieciakom tylko lekki katar i kaszel został. Przez te choróbska miały gorszy apetyt i zjechały mi na wadze.
Iga ma teraz okres "chcę być na rękach" i drze się codziennie ile sil w płucach. Zapewniam, że dech ma dziewucha :-D
Bąble zwiedzają coraz większe przestrzenie, śmiesznie pełzają, zarzucają dupki do góry. Jeszcze nie siedzą samodzielnie.
Ostatnio przez przypadek zrobiłam im na wieczór bebiko z kleikiem (kupiłam hurtem 10op., w tym 3szt. Zagęszczone) i skubane pluły! Musiałam im zrobić normalne mleko. Przez chorobę piły dużo mojego mleka (wszystko inne wypluwały) a piersi nie nadążały z produkcja, wiec dorabiałam im mm - kazda butla poza wieczorną lądowała w zlewie. Maluchy maja swoje przyzwyczajenia - bebiko bez zagęszczaczy tylko na wieczór i basta :-D

Dzięki dziewczyny!
Właśnie adb7 u mnie jest tak samo. Nigdy nie mieliśmy problemu z odparzeniami. Córci przy upałach zrobiły się na pupie krostki, sypałam mąką ziemniaczaną i zniknęło bez śladu. Teraz synkowi też tak robię, ale on ma typowe otarcia i nie na pupie a na udach, tam gdzie są te falbanki z pieluchy. Wydaje mi się, że już jest lepiej. Jak nie zejdzie to spróbuję tormentiolem posmarować.
U nas jakaś apokalipsa. Chyba trójki w natarciu. Dzieciaki od rana do wieczora marudzą, płaczą, źle jedzą (myślałam że już gorzej z tym jedzeniem być nie może), o nocach nie wspominam,bo prawie nie śpimy. Raz jedno raz drugie wrzeszczy:(
Opadam z sił, a tu jeszcze przeprowadzka na głowie ehhh.

Adb,moze przejdzie dzieciaczkom jak przebija sie "3"?

Olek znow ma katar,dziewczynkom dzis sie pojawil:/ tydzien temu w srode dostaly ostatni zastrzyk.Naklepuje,inhaluje i odciagam.Mam nadzieje,ze przyniesie rezultaty,ale jutro chyba na wszelki wypadek wybiore sie z cala trojeczka.

Jup,Aga,Ewe co u Was?

Dominika, pisałam post z nowinami wczoraj :-)

Od kilku dni dzieci ładnie spia w dzień, nie cykają juz sobie drzemek po 30minut. Jak spia ciągiem 2h to mogę coś w domu zrobić. Dzis zdążyłam zrobić swojski makaron, rosół :-Di 2 prania

U nas w dalszym ciągu walka z chorobami. Córka wciąż przynosi z przedszkola wirusy i niestety chlopcy łapią. Tydzień temu wyszliśmy z jednej a w tym tyg znowu i dzisiaj byliśmy u lekarza. U nas inhalacje są na porządku dziennym, frida , woda morska i hasło sept do gardła. Juz jestem zmęczona tym ciągłym chorowaniem bo jak chorują to cała trójka jednocześnie.

reklama
Poza tym jednemu z synów pojawiły się dwie jedynki na dole a drugiemu chyba za chwilę zaczną tez się wyżynać bo coś tam widać i ciągle przygryza dziąsła i język.

Do góry