reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Jup: ja tez miałam wizytę pediatry i położnej w domu, ale tylko za pierwszym razem, potem jeździłam do przychodni.

Dominika: ja kąpię w jednej wodzie, szkoda czasu na zmienianie wody, przy bliźniętach każda minuta jest cenna :-D z nockami mam dobrze, bo o 21 idę spać i około 1-2 zmieniam męża/mamę. Potem zazwyczaj uda mi się pospać z godzinę do rana. Dzięki takiemu układowi jako tako funkcjonuję

reklama
Ja za darmo dostałam pneumokoki (ja urodziłam w 36tc+4 dni, należą się przed 37 tc), za 5w1 musiałam dopłacić po ok. 120 zł za sztukę. Za meningokoki musiałam zapłacić. Ospę dostałam za darmo bo dzieci miały zaświadczenie że chodzą do żłobka, dla dzieci nieżłobkowych szczepienie jest płatne. U nas też w żłobku wisi informacja ze dla żłobkowych dzieci są meningokoki za darmo, ale to jakaś jednorazowa akcja. Tak sytuacja wygląda w Krakowie.

Bo te 5 w 1 są od stycznia bezpłatne, bo brakuje im na rynku 3 w 1 z acelularnym krztuścem, czyli oznaczenie DTaP, normalne 3 w 1 są z pełnokomórkową postacią. MMR to Odra, świnka i różyczka

Bo te 5 w 1 są od stycznia bezpłatne, bo brakuje im na rynku 3 w 1 z acelularnym krztuścem, czyli oznaczenie DTaP, normalne 3 w 1 są z pełnokomórkową postacią. MMR to Odra, świnka i różyczka

A na ospe to kiedy sie szczepi?
Kurcze, juz nie pamietam czy na to byli szczepieni.

W każdej przychodni,powinny być wizyty patronazowe.
Co do małej ilości snu,zdarza się,ze karmienie sie przedłuża i mijają 3 godz.,mam jeszcze synka,więc jak corcie śpią to poświęcam czas synkowi.

Jjka,tak właśnie robię,ubieram dziewczynki wkładam do wózka i śpią sobie w pokoju przy otwartym balkonie.

reklama
Jjka ospa po 13 m-cu I dawka, jest płatna, chyba że jest zaświadczenie ze żłobka.
U nas chorowania ciąg dalszy niestety, chłopaki mają powikłania w postaci zapalenia oskrzeli i ucha. Znowu antybiotyk i przynajmniej tydzień w domu. Kiedy ja z tego wyjdę?...

Do góry