reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Napierajka to tez masz nie ciekawie... zdrowka dla maluchow!! :tak:

Dominika super ze maluszki ladnie rosna i przybieraja na wadze... a to najwazniejsze!.. u mnie w nocy maly je wiecej niz mala... ale ladnie mi przybraly... maja juz powyzej ,3,5kg wiec do przodu;-) mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze!! i aby lek pomogl.... i nie musialabys isc do szpitala na zabieg!

reklama
Hej dziewczyny. Nie mam czasu sie odezwac. Ciagle cos. Dziewczyny maja 6,5 miesiaca. A ja mam problem, bo sie dowiedzialam,ze mam obrone w czerwcu a nie lipcu. Super....A ja w lesie....Damn....

Ostatnia edycja:
Oto moje gwiazdy

Załączniki

• 1431265734545.jpg
    1431265734545.jpg
    13 KB · Wyświetleń: 77
Mała śpi przy cycu, mały obok, już najedzony, więc szybko piszę...
Załączam fotkę moich słodziaków :)

Olusia: moje maluchy jutro kończą 6 tygodni :) na szczęście ominęła mnie choroba, choć starszy syn od tygodnia smarka i kaszle. Bliźniaki póki co też zdrowe. Mój mały też je więcej niż siostra, zliczyłam jednego dnia, że zjadł 875ml (jak był tylko na Nutramigenie, od 3 dni jedziemy w większości na moim mleku i jest ok).

Dominika: u mnie waga zbliża się do 4kg - dziś pomiary po porannej kąpieli: Iga 3920, Iwo 3930. A takie małe robaki były... Co do rogala: dopiero ostatnio udaje się je okiełznać na tej poduszce, jak były mniejsze to mi się na niej kulały.
Co do poradni: moje to niby wcześniaki, ale późne (36+4) i mamy tylko skierowanie na bioderka. To normalne?
Za 2 tygodnie szczepienia i wiem, że coś gratis z racji wcześniactwa przysługuje, chyba pneumokoki, ale babka w przychodni ma sprawdzić, czy szczepionka 5w1 też nie przysługuje.

Dziś brzdące były dla mnie łaskawe: zdążyłam zrobić 2 prania, obiad i jeszcze upiec sernik. Tylko te noce..., żarłoki z nich straszne, jak nie zasną przy jedzeniu to ciężko je uśpić. I ostatnio często zdarza się, że budzą się o dziwnych porach: jedno wcześniej, drugie później. Chyba wrócę do wybudzania, choć moja mama powtarza, że nie budzi się śpiącego dziecka.

Dziewczyny słodkie dzieciaczki, Aga twoje wyglądają na jednojajowe. U nas trochę lepiej, gorączka odpuszcza, dziś mamy wizytę kontrolną, zobaczymy co lekarz powie. Ale i tak do końca tygodnia jestem uziemiona w domu.

Aga,super waga Twoich maluszkow,ciekawe ile moim dziewczynkom przybylo od poprzedniego tygodnia.
Masz w domu wage,kapiesz dzieci rano?

Olusia,moje corcie maja dzis 4tygodnie;)

Dziewczynki ladnie jedza,ale i ulewaja.Znow im furczy w noskach,ale mimo inhalacji nic nie mozna wyjac aspiratorkiem do noska.
W srode mamy wizyte patronazowa lekarza.

Jup,odezwij sie co u Ciebie.

reklama
U mnie maluchy ważą 3000 i 3200. Nadal sa maluszkami na tle innych w ich wieku. Dzis mieliśmy usg bioderek, Tomek po badaniu oczka nadal ma krew w oczku ale to ponoc normalne...
Dużo jest pracy...
Ulewaja,mają rozne problemy z jedzeniem,z brzuszkami,w czwartek jedziemy do lekarza moze zmieni im mm.
Malutka ma ostatnio jakies zatwardzenie...

Do góry