reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Cat4 ja zaczęłam rozszerzać dietę tydzien przed skończonym 6 msc, ale u nas ciezko to idzie... Na poczatku wszystkim pluły i miały odruch wymiotny.. Teraz jedzą juz lepiej- słoiczek warzyw na pol, kaszek w ogóle nie chcą:)
wczoraj dopiero zaczęłam ekspozycje na gluten, mięska jeszcze nie dawałam..
Do tej pory czasem gotowałam sama, czasem dawałam słoiczek, ale chyba zacznę wszystko sama gotować, moze im bardziej zasmakuje...albo i nie:)

A jak Twoje z waga? Ładnie przybierają?
Ja swoim nawet nie chce dawać kaszek, bo na mleku dobrze przybierają.

reklama
Od razu dziewczynę po długich włosach można poznać :)
Wczoraj Kamilek do nas dolaczyl i tak w trojke sobie szpitalnie wczasujemy :(

Ineska- piękne dzieci. Jasminka jak modelka:)

haluna- mysle, ze wybor wozka blizniaczego to tak skomplikowany proces, ze chyba rodzice tu musza miec najwiecej do powiedzenia. Wybor jest trudny, trzeba duzo rzeczy wziac pod uwage- czy mama bedzie sama wychodzic na spacery, na jakie spacery- po parku, po lesie, po sklepach? Czy musi wozek znosic po schodach, czy ma winde, czy chce jeden obok drugiego czy jeden za drugim. Naprawde ciezki wybor.
Ja mam Dorjan Danny sport i jestem zadowolona choc spacerowki sa juz waskie i chlopcy ledwie sie mieszcza w zimowych ciuchach.
Wiem ze baby jogger city mini GT cieszy sie duza popularnoscia i jest polecany

Napierajka- kiedy wracasz do roboty chyba jakos za 2tyg, co?
Przygotowana juz jestes, hehe?
Szczepilas na MMR? I teraz dodatkowo na ospe- ile kosztuje ospa?

U nas stan uzębienia:
M.- wszystkie 1,2,3,4 na gorze i wszystkie 1,2,4 na dole brakuje tylko 3 na dole czyli ma 14 zębów:szok:
A.- na gorze 1,2,4, brakuje 3, na dole ma 1,2, jedna 4 i brak 3 czyli ma 11 zebów.

Cat4 ja zaczęłam rozszerzać dietę tydzien przed skończonym 6 msc, ale u nas ciezko to idzie... Na poczatku wszystkim pluły i miały odruch wymiotny.. Teraz jedzą juz lepiej- słoiczek warzyw na pol, kaszek w ogóle nie chcą:)
wczoraj dopiero zaczęłam ekspozycje na gluten, mięska jeszcze nie dawałam..
Do tej pory czasem gotowałam sama, czasem dawałam słoiczek, ale chyba zacznę wszystko sama gotować, moze im bardziej zasmakuje...albo i nie:)

A jak Twoje z waga? Ładnie przybierają?
Ja swoim nawet nie chce dawać kaszek, bo na mleku dobrze przybierają.

Moje ważą Amelia 6200g a Zuzanna 5930g , ile Twoje ważyły jak miały 4 miesiące? W przyszłym tygodniu chcę im dać ziemniaka

Jjka no małego stresa już mam. Wracam 12 marca do roboty ale jeszcze miesiąc urlopu biorę. Z maluchami będę chodzić na adaptację pod koniec marca i od kwietnia już w pełnym wymiarze złobek.
Na MMR szczepiłam maluchy jeszcze w styczniu jak skończyli 13 m-cy, a wczoraj zaszczepiłam ich na ospę. Ospa jest bezpłatna jak ma się zaświadczenie ze żłobka lub przedszkola. Ja dostałam jak podpisywałam umowę.
Haluna - tak jak pisała jjka kupno wózka dla bliźniaków nie jest proste, rodzice muszą mieć decydujące zdanie i wszystko zależy gdzie mieszkają i gdzie wózkiem będą chodzć. Nie ma wózka idealnego.

Ja sie tez balam i my mielismy troche opoznione przez choroby, ale wszystko potem bylo okej i wiecej strachu bylo przed niz po. Tak wiec glowa do gory i trzeba myslec pozytywnie:-)

My mamy 31 marca to szczepienie, ale szczerze mówiąc wcale się nie boję?:sorry: szczepienie jak każde inne. Takie mam do tego podejście. Po co się martwić za wczasu i niepotrzebnie się nakręcać? :sorry:

reklama
My mamy miec we wtorek albo poniedzialek to szczepienie i rowniez sie go nie boje.

U nas zabkowanie daje w kosc. Nie dosc ze jest rozdrazniona, marudna i slini sie na potege to jeszcze kupy sa rzadsze i czesciej przez co zaczela sie odparzac :(

Do góry