reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Karmelova, współczuję. Też myślę, że to zęby. Ile już zębów maja? U nas też marudzenie na potęgę, ale raczej w dzień. W nocy wiercą się i rzucają w łóżeczkach, budzą ale rzadko płaczą. U nas idą na razie dwójki. Na razie nie daję nic p/bólowego, czasem dentinax.
Jjka twoje chłopaki mają już czwórki? Bo trójki wyrzynają się po czwórkach. A czwórki zwykle idą w wieku ok. 1,5 roku.

reklama
Czwórek jeszcze nie mają. W paszcze ciężko mi zajrzeć ale jak się uda to widze, że na miejscu trójek mają takie białe ślady, tak jakby te zęby zaraz miały się wykluć. Ale dwójki też tak szły długlo bo w sumie ok 3msc. Troche marudzili potem był spokoj, potem znowu wracalo i tak się ciągnęło. Może trojki wyjdą przed czworkami?

Karmelova- a brzuszek go nie boli albo ucho?

Szok!!!
Zaglądam dzisiaj do buzi Adasia a tam jedna czwórka już na wierzchu a druga zaraz wyjdzie!!!!!!! Nic tego nie zapowiadalo.
Dzisaij ma gorczake do 39st ale to pewnie Marek go trzydniówka zarazil.

Wiecie co? Normalnie idzie się załamać. Byłam dzisiaj z Różą u chirurga z tym guzkiem na rączce. Dostała skierowanie na usg. Poszłam od razu ją zapisać. I jaki termin usłyszałam? 17 czerwca! :szok: To chyba jakiś żart pomyślałam. Okazało się jednak że nie. Takie są terminy!:-(

Emilek, no szok! Polska rzeczywistość.
Ja od 3 tyg usiłuję dostać sie do pediatry na szczepienie, w końcu się udało - idziemy jutro.
Jjka, no nie ma reguły. U syna szwagierki nie było problemów z zębami, dopiero właśnie czwórki dały popalić, włącznie z krwawieniem dziąseł.U nas jest marudzenie przy dwojkach, boję się co będzie później.
Z innej paki, jedzą wasze maluchy już jakąś wędlinę czy ser (biały, żółty) z kanapkami? Dajecie kanapki na śniadanie, kolację? Bo moi nadal kaszkowi, jakbym miała dać kanapkę to jedliby chyba godzinę.

u nas sa wszystkie czworki, to znaczy ostatnia prawie cala i tak jak poprzednie nie daly o sobie znac w ogole tak z czworkami troszke sie pomeczyli bo szly praktycznie wszystkie naraz,ale zadnej goraczki, po prostu napuichniete i bolalo..czekamy na trojki, slyszalam wlasnie ze one sa najgorsze

emilek z lekarzami u nas jest bombowo, ja probowalam w listopadzie umowic sie do okulisty, dowiedzialam sie ze do konca 2015 nie ma miejsc...Porazka...

reklama
Napierajka moi palaszują już chleb dzisiaj właśnie dałam Wojtkowi ser biały i pałaszuje równo a z wędlinką jeszcze nie dawałam ale pewnie jadłby bo to taki typ. I je chlebek migiem. Ostatnio jak widzi że coś jem on zaraz szybko do mnie przychodzi i otwiera buzie mimo że dopiero zjadł np. Obiad.
Co do zębów to Magdalena wogóle nie cierpiała dotychczas a Wojtek za każdym razem, teraz jest narazie cisza nic nie widzę w buźkach.

Do góry