reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

a ja z innej beczkki, jak wprowadzalyscie gluten? moze powiem w czym moj problem, chcoialam kupic dzis kaszke manne a tu wszystko albo mleczno ryzowe albo kukurydziane albo kaszka mleczna manna ... no i nie kupilam, chcialabym im dawac kaszki do obiadkow ew. deserkow ale nie dam mlecznej do np indyka... poza tym na razie Arek jest na pepti a w tych z mlekiem to na pewno nie pepti! sa tez gotowe dania z kaszka manna ale z kolei nie wiem ile moge dac na pierwszy raz do sprobowania , jakie dawac porcje? pomozcie prosze bo jestem zielona:eek:

reklama
Ja mam kasze manne, najzwyklesza, 3 g na 100 ml wody Tak jest w schemacie jak sie wprowadza, ja jeszcze poczekam z tydzien, dodajesz do mleka swojego lub mm. A nalepsza jest czeska krupica. Wlasnie mi ja mama wysyla :-)

Ostatnia edycja:
kurde to ja zaraz się rzucę z 6 piętra !!!moje zjadają w porywach po 125ml czasami się zdarzy 140-170ml , i to 125 ml to nie na każdy posiłek - tylko że do każdej butli bebilonu dajemy nutritonu bo ulewały przy jedzeniu więc to cudo im zagęszcza mleczko...budzą się co 4 godziny - w porywach co 5 i w nocy tak samo !!! i dzisiaj kończą 2 miesiące a tydzień temu ważyły 4350 (urodzeniowa w 34tc 2500g) i 3890 (urodzeniowa 2200) ...

pozdrowienia dla ciotek (zdjęcia z soboty)
śmieszki 2 web.jpgśmieszki 3 web.jpgśmieszki web.jpg

Ostatnia edycja:
manila- u nas z glutenem wygląda tak ,że kupiliśmy kaszke manne błyskawiczna i dawaliśmy im 3g/100mleka,jednak Kuba leniuch nie chciał ciągnąć choć i tak miał smoczek w butelce z możliwością dopasowania dziurki wiec któras z mam doradziła zeby zakupic kasze manne z bobovity i dajemy im na wieczór do mleka.Ta kaszka to wieloowocowa manna bezmleczna,wsypujemy do zrobionego juz bebilonu,mieszamy i jazda:-)Teraz już daje chłopakom nie 3 g/100ml, a 6g/100ml:) (3g wychodzi tyle co miarka od bebilonu:)

tossa
-urocze dzieciaczki,cudne są:-)

manila- u nas z glutenem wygląda tak ,że kupiliśmy kaszke manne błyskawiczna i dawaliśmy im 3g/100mleka,jednak Kuba leniuch nie chciał ciągnąć choć i tak miał smoczek w butelce z możliwością dopasowania dziurki wiec któras z mam doradziła zeby zakupic kasze manne z bobovity i dajemy im na wieczór do mleka.Ta kaszka to wieloowocowa manna bezmleczna,wsypujemy do zrobionego juz bebilonu,mieszamy i jazda:-)Teraz już daje chłopakom nie 3 g/100ml, a 6g/100ml:) (3g wychodzi tyle co miarka od bebilonu:)

tossa
-urocze dzieciaczki,cudne są:-)

2 pytania
od ktorego mca jest ta wieloowocowa manna bezmleczna?
kupowalas zwykla manne taka dla "dorosłych"?:-)

Tossa ale fajniutkie Dziubaski:)

A u Nas jesteśmy po pierwszej trzydniówce:) tylko wysypka jeszcze musi zniknąć... i już wiem czemu Kacper taki marudny był...

kaszka wieloowocowa jest po 6 miesiącu.Ja nie dodawałam kaszki to jarzynek,chciałam im zagęścić mleczko na noc,nic chłopakom sie nie dzieje z tego powodu.Uważam że aż tak nie trzeba trzymac sie schematu żywienia.Poza tym w zupkach mają ryż,kaszkę kukurydzianą i uważam że to wystarczy

reklama
kurde to ja zaraz się rzucę z 6 piętra !!!moje zjadają w porywach po 125ml czasami się zdarzy 140-170ml , i to 125 ml to nie na każdy posiłek - tylko że do każdej butli bebilonu dajemy nutritonu bo ulewały przy jedzeniu więc to cudo im zagęszcza mleczko...budzą się co 4 godziny - w porywach co 5 i w nocy tak samo !!! i dzisiaj kończą 2 miesiące a tydzień temu ważyły 4350 (urodzeniowa w 34tc 2500g) i 3890 (urodzeniowa 2200) ...

pozdrowienia dla ciotek (zdjęcia z soboty)
Zobacz załącznik 432178Zobacz załącznik 432179Zobacz załącznik 432180

fajne misiaki, ucaluj je od bbcioci w czulko i male noski

Do góry