Karmelova Magda pije HiPP narazie ale tam niebawem przejdzie na mleko specjalne Nutramigen LGG to jest mleko nie wyłączające z diety tego mleka krowiego tylko te cząstki są tak maksymalnie rozbite że organizm powoli radzi sobie z tymi białkami i nie traktuje je jako wroga.
Ale ty właśnie musisz to pokazać lekarzowi on pewnie zrobi badania zobaczy bo tak można sobie gdybać, a potem może przerodzić się w AZS ja tego bym nie chciała dla Magdy dlatego teraz działam. Jak mówisz że po serku nic nie wyszło im to może nie jest skaza, bo ja swojej dałam odrobinke tyle co na palcu i wyskoczyło jej na polikach :/, ale skaza może właśnie wyjść po jakimś czasie niekoniecznie po pierwszym podaniu czegoś z mleka krowiego więc trzeba być czujnym, a dużo dzieci teraz ma tą skazę białkową. Ja wole zawsze dmuchać na zimne.
A co do ogrzewania to u nas jest 19-20 stopni w mieszkaniu nie lubimy zbytnio ciepełka w domu, i dzieci też tego nie lubią zwłaszcza w nocy, do spania mają temp. 18-19 i dobrze im się śpi, a rozkopać nie rozkopią się bo mają śpiworki mogą turlać się ile chcą.
Co do postępów to u mnie Wojtek też już stoi chodzi trochę bokiem przy barierce i próbuje wstać z podłogi sam odpychając się rączkami a Magda w końcu rusza, zaczyna sama siadać i jak ją biorę to chce stać, wydaje mi się że jak sama usiądzie to odrazu przejdzie do wstawania i może jeszcze prześcignie brata w chodzeniu?? Jak ruszyć to z kopyta hehe
Rila odpowiedział Tobie tak lekarz bo to trzeba by było zrobić testy, a robiąc testy to dziecko miało by alergie na wszystko mówiąc jednym słowem, narazie dzieciaki nam się oswajają ze wszsytkim i zawsze coś na tej skórze im wyskoczy, Magdalena jak była mała to miała normalnie pryszcze z białymi główkami i to było od moich hormonów, jedzenia i chyba od wszystkiego. A teraz ta skaza :/
A jeszcze jedno, myjecie swoim dzieciaczkom zęby?? Ja myję od pierwszego ząbka :-) zwłaszcza ze butla jeszcze na noc jest i powiem wam nie ma protestów one to lubią bo jak ich swędzą dziąsła to mają wielką ulgę.
Emilek gratki dla Twojego Dominika
, niebawem ruszy z kopyta to wtedy będzie się działo