reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Witam.
Anulfka bedzie wszystko dobrze.my trzymamy kciuki.

Lioneska u mnie Dominik to beksa.jest wiejszym snieszkiem.do jazdego sie usmiecha ale i beczy z byle czego.

Jjka my tez z kolezanka dzwonimy i sobue narzekamy.
Santini dobrze ze mala"sie dobrze rozwija. A z hedzenien rob jak Jjka pisze

reklama
Jjka tak mam z kim zostawić. Akurat tak się złożyło, że moja mama ma teraz do 12 grudnia urlop, pozatym jest jeszcze tesciowa i sasiadka. Myslę ze moje siostry moze tez cos pomogą.

Santini
ja podaję actiferol tak jak jjka i wtedy mam pewność, że wypiją cały..

Ja Lubie te chwile jak mi sie raz dziennie chłopaki rozjada z godzinami mam wtedy wrażenie, ze mogę poświęcić dużo czasu na zabawę z tym co nie spi, gugamy sobie, turlamy sie i przytulamy. Może tak mam ze względu na to, ze jak obaj nie śpią to jak się z jednym nawie to drugi patrzy z minka w podkowke a ja niestety nie umiem brać na rękę dwóch naraz bo oni jeszcze tymi lebkami czasem tak bezwładnie jeszcze machaja, ze trzeba ich trzymac, jak podrosna pewnie się wszystko zmieni :)

Gosia- jak moi sie rozjezdzaja to tez tak staram sie na to patrzec i wtedy bawie sie do oporu z tym, co nie spi.
Jak podrosna to bedziesz mogla wziac obu na rece ale wtedy moga nie chciec sie toba dzielic. Tak jest teraz u mnie. Juz mozna ich razem wziac i sie bawic, ale wtedy jest krzyk bo kazdy chce byc u mamy w objeciach sam a nie z bratem!:happy:

jjka, a od kiedy podajesz kaszke manna jako caly posilek?

Mysle,ze tak ok 8msc. Bo prowokacje zaczelam jak mieli 5,5msc i przez 2 msc im dawałam najpierw 0,5 lyzeczki manny na dobe, po miesiącu 1 lyzeczka i dopiro później już dowolna ilość. Wiec prowokacja trwala 2msc.

Anufka- wszystko bedzie dobrze:) u mojej siostry tez od połowy ciazy, córeczka była o 2 tygodnie za mała, a pod koniec wszystko sie wyrównało i urodziła zdrowa córeczkę:)!

Dziewczyny pomóżcie!! Moje dzieci ogólnie w dzien prawie nie śpią:/ Do tej pory spały chociaż na spacerach po 3-4h, ale corka odkąd skończyła 3 miesiace, w ogóle nie chce spac w wózku, płacze i dostaje histerii na spacerze, tak ze muszę biec do domu. Czy któraś z Was tak miała? Czy to jakiś skok? Jest szansa, ze to minie...?

i jeszcze prośba, czy pamiętacie ile Wasze dzieci ważyły w 4 msc? Dodatkowo możecie podac wagę urodzeniowa.

Z góry dziekuje:)

P.S Do tej pory jakoś byłam twarda, ale dzisiaj mam mega dola i popłakałam sie z bezsilności... Moze to tylko zły dzien:/

Ineska to pewnie zły dzień plus zmęczenie. Chyba wszystkie mamy takie dni. Ja teraz tez, bo dziewczyny kiepsko śpią w nocy. Moje jak się urodziły to miały 2050g i 2075g, a jak miały 4 m-ce to miały 6000g i 6400g.

Ze spacerami nie pomogę, bo moje jak skończyły 3 m-ce to dopiero właśnie zaczęły spać w domu i na spacerach. Wcześniej miały kolki i nienawidzily wózka, spacerów i chyba generalnie wszystkiego.

reklama
Moi urodzili się z wagą 2600 i 2700g...w wieku 3,5 miesiąca 6600 i 6400,dopiero w 3 miesiącu wogóle zaczęli mi spać po zamianie Nan na Bebilon.Przez Nan spali nam ok. 2 godz w ciągu doby więc sobie wyobraźcie.Mój w ciągu 2 tyg. zrzucił 12 kg

Do góry