To ja poszłam na łatwiznę, kupiłam kaszkę która pomaga wprowadzać gluten i dawałam 1 do dwóch miarek do mleka :-) .
A co do obiadków, któraś daje już drugie danie swoim, jjka, karmelova, napierajka, milla? Ja już daję, pałaszują jak małpki, dzisiaj dałam ziemniaczki surówkę z marchwi i jabłka i mięsko ugotowane z kurczaka W sumie jedzą prawie to co my.
Ja nie wiem, te twoje dzieci to hop do przodu ze wszystkim w porównaniu do moich
JA robie albo zupe albo drugie danie. JAk daje zupe to z mięsiwem wiec nie ma sensu dawac im IIgie danie z tym samym czyli z mięsem i warzywami. Moi jeszcze nie jedza dużych kawalkow. Rozdrabniam im jedzenie widelcem, miękkie warzywa np. dobrze ugotowana marchewke albo rybke zostawiam w większych kawałkach ale mają problem bo od razu jest odruch wymiotny jak poczaują taki kawalek w buzi.
A ty jak podajesz te IIGie dania? Kroisz i oni to gryzą? Podajesz widelcem? Uczysz ich już trochę samodzielnego jedzenia czy sama ich na razie karmisz?
Laski, znalazłam fajną stronke z przepisami dla niemowlakow. Jutro robię zupę z cieciorki i soczewicy
Category Archive for "poniżej 12 miesiąca życia" | Mamachef