reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Santini- trzymam kciuki za wizyte.

Dziewczyny ze starszymi dzieciakami, czy u was tez jest problem z dziennymi drzemkami? Bo u mnie ostatnio dramat. Dzisiaj godzine usypialam A. który tylko się darl a i tak nie usnal. Spal przed południem 40min i do końca dnia za nic ni chciał usnąć mimo, ze wydawalo mi się , ze jest spiacy. M. usnal po południ i spal 40min ale z A. mam problemy.
Jak u was wygladaja drzemki.
- kiedy ich kładziecie spac, ile maja drzemek po ile min?
- czy kładziecie ich do osobnych pokoi czy razem
- jaki macie rytual, czy po prostu odkładacie do lozeczek i wychodzicie czy jeszcze cos robicie.

Ja niedługo zwariuje jak w dzień nie będę miała choziaz 20min wytchnienia od nich! Poza tym dla niespełna rocznego dziecka 40min snu w dzień to chyba mało. A w nocy pobudki co chile i gadki szmatki od 5 rano! Wymiękam, takich nieospałych dzieci to swiat chyba nie widział!
Już nie wiem co mam robic. Kazda pora drzemki budzi już we mnie niepokoj i kołatanie serca.

reklama
jjka każde dziecko ma inną potrzebę snu, mój synek nigdy nie spał po 3 h tak jak dzieci koleżanek, mając roczek była jedna drzemka 30-60 min a mając 2 latka całkowicie zrezygnował ze spania w dzień; a mam koleżankę gdzie jej 5 letnia córeczka nadal śpi w dzień; musisz się z tym pogodzić na silę nie położysz, ja myślę że u mnie z dziewczynami będzie podobnie widząc po tym ile teraz śpią w dzień; ale u mnie przynajmniej w nocy śpią
santini przypomnij mi jaka to wada? mi pediatra zwróciła uwagę ostatnio że Lidia lekko zezuje i żebym to skonsultowała z okulistą; co do gorączki to może ją coś łapało ale sobie poradziła z tym:)

santini przypomnij mi jaka to wada? mi pediatra zwróciła uwagę ostatnio że Lidia lekko zezuje i żebym to skonsultowała z okulistą; co do gorączki to może ją coś łapało ale sobie poradziła z tym:)[/QUOTE]

Edytka - plus 6 dioptrii na oba oczy , bardzo duży zez zbiezny.

Jjk chłopaki zawsze spali w dzien po drugim śniadaniu ( czyli po 10) ale ze musialam troche pozmieniać bo starsi inaczej kończą szkole to teraz spimy po obiedzie czyli w okolicach 13 czasem to 2 h a czasem wogole ( jak nie zadna to siedzą w lozeczkzch te 2 h)u nas wyglada to tak ze klade ich zaciągam zasłony daje buzi i tyle to samo wieczorem daje smoka nie lulam ich zauważyłam ze lepiej śpią jak sie nie widza i ich chyba rozdziele bo jeden budzi drugiego rano robia raban zreszta zawsze jak sie budzą to wyją nie wiem czemu wogole to zeszła noc Olo spał ze mna bo od jakiegos tyg wyje z przerwami nie wiem jakiś skok czy bunt czy holera wie co czy ten dziadowski ząb ja mam duzyyy pokład cierpliwości ale moj juz nie wiec on sie denerwuje w nocy mam jedna pobudkę albo wcale czasem daja sie wyspać a co dajecie dzieciom na podwieczorek? Bo mi ostatnio weny brak robie nalesniki omlety racuszki i juz mi sie repertual konczy przestali jest desery ze słoików plują nimi wogole to jedzą non stop ciagle cos maja w rękach pozatym to namiętnie gryzą sie tzn Olo gryzie a Max kopie i idzie taranem nie patrzy wogole co do oczu to Olo ma mala zmianę w dnie idZiemy na kontrole w grudniu i mamy tez wizytę u nentologa Ojj byle juz ostatnia najbardziej to jestem ciekawa wagi bo na domowej ich wazę ImageUploadedByForum BabyBoom1415401124.153239.jpg moje dziecię robi sobie selfie

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1415401124.153239.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1415401124.153239.jpg
    29,3 KB · Wyświetleń: 61
-jjka u nas to co tydzien mniej wiecej zmienia sie rytm dnia ;) na chwile obecna ida spac 9-10 i pozniej 15-16 i za kazdym razem spia okolo godziny. Rano to czekam az zobacze troche zmeczenia, ale jak lataja jak wariaci a zbliza sie 10 to i tak ich klade i usypiam, a popoludniu po obiedzie zawsze ich klade i nie patrze czy ziewaja :) Usypianie nasze wyglada teraz komicznie, bo od jakiegos czasu oduczam ich usypiania w wozku i na rekach wiec klade ich w lozeczkach i cos tam spiewam nuce..Ale nie jestem wzoremn do nasladowania bo kazde usypianie trwa okolo pol godziny i w rezultacie wiecej ich mam na rekach niz w lozeczku..Co minute jest ryk jak odkladam :) Ale zasypiaja.. :) A w nocy tak jak pisalam, dominik spi prawie cala noc a damis nie :) I wstaje kolo 5, dzisiaj 4:40 i juz nie dalo sie uspic..
Ale mielismy tez takie dni ze dominik spal tylko raz 40 min i wiecej nie chcial, i nie przekladalo to sie na jego sen nocny w zaden sposob,ale to byly pojedyncze dni a nie standard

To i my sie przywitamy oficjalnie :)

chlopakiiii.jpg

Załączniki

• chlopakiiii.jpg
    chlopakiiii.jpg
    39,8 KB · Wyświetleń: 76
Dziewczyny a kiedy trzeba pojsc z dziecmi do okulisty na kontrole? U mnie Damisiek byl badany pod katem retinopatii jako wczesniak, ale Dominik nie mial nigdy badanych oczu. Powinnam isc z nimi na badania?

mama. a jak ich zostawiasz na 2h w lozeczkach to co robią? Nie drą się? Zostawiasz ich w pokoju samych czy siedzisz z nimi?

Lioneska- super chłopaki, tacy duzi w porównaniu do moich. No to ci przynajmniej zasypiają, po 30min ale spia. A mój Adam nie chce i tyle. On jakby na amfie jechal, jest nie do zdarcia:-)
Widze, ze masz kojec. Siedza w nim caly dzień? Nie nudzi im się? Ja nie wiem, moi mają do dyspozycji caly dol- salon, korytarz, kuchnie i ich ulubiony kibelek:) Chyba ich za bardzo rozpuscilam...

Dzisiaj maz przejmuje stery a ja mam dzień "wolny" Pomoge mu tylko karmic i obiad ugotuje. musze odpoaczac od moich szkodnikow.
Dzisiaj znowu pobudki w nocy co godzine. Nie wiem czy cos spalam, już mi się myli sen z jawą.

jjka wlasnie zaraz mam ich usypiac a lataja jak stuknieci i sie przewracaja z radosci :))) Tak mam jeszcze kojec i mam przez niego straszne wyrzuty sumienia, bo ich ograniczam. Oczywiscie nie siedza tam caly dzien bo nie chca :) Korzystam z kojca jak jestem sama i musze isc do lazienki np, albo musze cos zrobic, czasami sie udaje ze posiedza godzine ale czasami nie da sie ich wlozyc bo jest wrzask, i wcale im sie nie dziwie..Zazdroszcze ci tego ze ich tak puszczasz, wlasnie mialam sie pytac jak to u was wyglada? Chodzisz za nimi? Pilnujesz? czy po prostu chodza i robia co chca? Ja sie strasznie boej ich puszczac bo mam male mieszkanie, tylko "salon" z aneksem i ich pokoik i mam strasznie malo miejsca :/ zagracone wszystko, nie mam gdzie pochowac, tu deska do prasowania, tu wieszak, wozek,krzeselka, krzesla, piekarnik, itd..Masakra jakas..Mam strasznego dola przez to ze nie mam im jak zapewnic przestrzeni do zabawy, zrobilam im pokoik ale oczywiscie tam nie chca siedzec jak mnie tam nie ma :) Nie mam juz pomyslu na to swoje mieszkanie i nie wiem jak to zrobic, a strasznie bym sie chciala pozbyc kojca bo zajmuje mi caly pokoj :)

jjka ja tez dzisiaj mam wolne :D Tzn narazie siedze sama bo maz w pracy jak zwykle, ale wraca przed 11 a ja pozniej jade na kawe z koleznkami, chyba pierwszy raz :D
pokaz swoich chlopakow, sa o 2 dni starsi :D a moi mowilam ze duzi, kurcze nosza juz 86, moze dlatego tyle chca jesc :D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry