reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Emilek ja codziennie im mówiłam mama tata i załapała Magdalenka, Wojtek skupia sie bardziej na ćwiczeniach, rośnie mi mały pudzian hehe.
Ale dzisiaj to aż zmęczenie poszło w bok jak mówiła co chwile mama, a ja odpowiadałam jej, no co córeczko moja.:-D
Co do fb i tak sie nie skusze, nawet tam nie mam konta. No chyba ze wszyscy przejdą to może. A jak ktoś chce mnie zobaczyć, to będą spotkania nie raz na żywo:tak:. A jestem tylko na Nk.

reklama
emilek one duże nie są -6 i 6,5 kg, ale drugą brodę mają to prawda :)
dziewczyny jeśli moje dziewczyny jedzą po 600-700 ml mleka na dobę to ile mam dawać wit D?

Rzadko sie odzywam, bo tu jak widza głownie dyskusje starszych stażem mam i choć mam doświadczenia z moim dwulatkiem to jednak do podwójnego szczęścia nie zawsze sie one odnoszą ;)

Mój synek koło 9-12 miesiąca zycia najbardziej lubił książki, wiadomo jakies takie dla maluchów i rożne czasopisma kolorowe - to mogł drzeć i drzeć i drzeć. Do samolotu na 10h lot zabraliśmy wlasnie głownie książeczki jak pamietam. Sprawdzały sie tez rożne takie zabawki 'muzyczne' tu ale naciska, tam wyskakuje, ale do tego to trzeba miec nerwy ;)

Nam w przyszłym tygodniu stukną 4 miesiące i 2,5m korygowane. W tym tygodniu mieliśmy druga kontrole u neurolog i dziewczyny dostały same pochwały, nie wyglądają na bliźniaczki-wczesniaczki i zupełnie nie sa na etapie 2.5m. Takze super mi sie panny rozwijaja.

No i cały czas grzeczne. Spia od ok 20 do 8 rano z jedna przerwa na karmienie. W dzien ładnie same leżą w podwójnej kolysce, albo na macie. Potrafią tak same sie bawić prawie godzinę. Juz tak duzo nie spia, ale wciaz maja kilka drzemek. No poszczescilo mi sie z dziewuchami, mam tego świadomość.

Mieliśmy troche pod górkę z jedzeniem u jednej, az histerii na widok butelki dostawała,ale zmieniliśmy mleko na antyrefluksowe i powoli zaczęło byc lepiej.

Niestety u jednej pogorszyła sie anemia. Wynik gorszy niz miesiac wczesniej po 6 tygodniowej terapii erytropoetyna, mimo miesiąca na żelazie. Zwiększyliśmy dawki i za tydzien kontrola.

My dajemy po jednej kapsulki wit D dziennie, jak były tylko na moim mleku to były dwie kapsulki.
Teraz dziewczyny sa na mm, a piers jest jako przekąska albo uspokajacz. Ale juz nie odciagam, mialam tego po kokarde.

A wagowo to przekroczylismy 6kg :)

Madison to ładna waga. My dziś byłyśmy na kontroli u pediatry i moje dziewczyny ważą 6560g i 6780g, a mają 6 miesięcy. Jestem trochę zaskoczona bo 2 miesiące temu ważyły 6000g i 6400g wiec zbyt dużo nie przybrały ale lekarz nie kazał się niepokoić. W listopadzie mamy szczepienie to zobaczymy jak będzie.
Madison zazdroszczę, że tak ładnie śpią. Moim coś się porobiło i noce mamy nieciekawe. Dziś miałam pobudke Nadusi na karmienie o 2 i zabawa do 3:30, w międzyczasie o 2:30 nakarmilam Hanie, która zjadła i poszła spać ale obudziła się o 5:20. I do tego jeszcze wstawałam z 15 razy dawać smoka. Oduczyłam je ssać kciuk na rzecz smoka i teraz mam więcej roboty :sly:.

reklama
Do góry