reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

reklama
gosia nie no ja chodzę na spacery, które często kończą się że jedną niosę a drugą wiozę :) ale tak "do ludzi" to się raczej nie wybieramy z naszymi płaskami, wychodzimy tylko tak gdzie trzeba czyli do lekarza

Dziewczyny jest dużo kaszek bez cukru, bez przesady; ) wystarczy skład czytać. My wlasnie się szykujemy na badanie. Wczoraj tesciowa robila jakies czary od ktorych dziewczyny niby mają mniej plakac no zobaczymy ;)

Ja znalazłam jakies 3 kaszki bez cukru- Nestle zdrowy brzuszek z lipia i Nestle zdrowy brzuszek 7 zboz. Ostatnio się nacielam i kupiłam Bobovite bo miała wielki napis BEZ cukru a jest z miodem!

Moje chłopaki jutro konczą 10msc.:-)

oj, tak leci niesamowicie szybko. Zobaczycie, niedługo do szkoły ich będziemy prowadzac:)

Gosia- spróbuj kapac wcześniej, jak dziewczyny radza.
Moi do tej pory sa kapani o 18:30- 19:00 najpóźniej. Po prost taki mają rytm dnia ze chodza wcześnie spac i wstaja wcześnie bo o 6-6:30 choć był czas ze wstawali nawet o 5.
Nie ma co dzieciakow meczyc jak widzisz ze padnieci. A tym bardziej usypiac a później budzic na kapiel.
Masz jakiś staly rytm dnia? To bardoz ważne, tak jak Napierajka pisze. JA walczyłam, walczyłam i udało się i praktycznie od samego początku mamy staly plan dnia, dzięki temu chdoza razem spac. Oczywiście były pewne momenty, ze się to rozjezdzalo ale nie dawałam za wygrana i jak jeden szedł spac to i drugi. Albo przetrzymywalalm tego spiacego, zeby razem usnęli.

Ja wczoraj byłam z dziećmi na kontrolnym USG mózgu. U Krzysia wszystko OK, u Wojtusia torbielka jeszcze nie zanikła i nadal ma poszerzony układ komorowy. Trochę zaczynam się tym niepokoić, żeby to nie miało negatywnego wpływu na jego dalszy rozwój. Lekarz, który robił USG nic nie chciał podpowiedzieć czy coś trzeba robic czy nie tylko kierował do swojego pediatry. Może powinnam pójść z nim do neurologa? już raz był badany jak miał 4 m-ce i bo bałam się że taki nakręcony ciągle ale lekarka powiedziała, ze wszystko jest OK. Teraz zastanawiam się czy nie pójść do innego lekarza. Jak patrzę na niego to nie widzę jakiś niepokojących objawów, jest żywym dzieckiem ale może ja czegoś nie zauważam, nie jestem specjalistą.

reklama
Hej mamuski dolaczam do waszego grona :D we wtorek o godz.18 i 18.01 przyszły na swiat moje dwie cudowne córeczki Kornelia 2230 i Pola 1770... Obie są jeszcze na intensywnej terapii Pola na ccpie chociaż wczoraj była odłączona ale jeszcze potrzebuje pomocy. Stwierdzono syndrom przetaczania czego nikt nie widział a jeszcze w poniedziałek przed akcja miałam robione USG z przepływami :mad: No ale wszystko myślę idzie ku dobremu... Ide zaraz do dziewczynek i będą próby przystąpienia do piersi...

Do góry