reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Ineska tez wydaje mi sie ze to wczesnie. A nie ma on wzmozonego napiecia miesniowego? Moze tak szybko bedzie sie rozwijal. Moj Wojtek tez wczesnie zaczol tak robic i bardzo odginal glowke do tylu, bylo to wlasnie spowodowane wzmozonym napieciem

reklama
Jjk nic w sumie nie robiłam zpoczatku zlapalm pare razy ale nie da się upilnować przecież i zaczeli upadac i kontrolować moi teraz to choda ciagle z jakimiś guzami i czasem nie mam pojęcia skad je maja

Ineska tez wydaje mi sie ze to wczesnie. A nie ma on wzmozonego napiecia miesniowego? Moze tak szybko bedzie sie rozwijal. Moj Wojtek tez wczesnie zaczol tak robic i bardzo odginal glowke do tylu, bylo to wlasnie spowodowane wzmozonym napieciem

Wg pani neurolog nie ma wzmożonego napięcia, ale moim zdaniem może mieć- często też odgina się do tyłu i usztywnia się... Chyba pójdę z nimi jeszcze na jedną konsultację do kogoś innego.

Gotadora- super, ze chrzciny udane i dzieciaki grzeczne. Bardzo ladne zdjęcie, fajne wnętrze, a dzieci jak malowane:)

Ineska- moi glowe podnosili szybko bo ok 2msc ale na brzuch to się przekręcali pozno bo ok 6msc. Dlatego dostaliśmy skierowanie na rehab, bo powinni tak ok 4-5msc.

Emilek, Karmelova- co u was?

Ineska mój Wojtek też szybko zaczynał podnosić główkę i trzymał nawet długo, od początku był silny i tam ma do dziś, jest istnym tornado:-D, najchętniej to już by chodził tak zawzięcie ćwiczy codziennie, z tym że też miał lekkie napięcie mięśniowe, trochę poćwiczyliśmy i było ok. Może być tak że ma jakieś wzmożone napięcie mięśniowe albo będzie silny chłopak jak mój Wojtuś;-)
Gotadora dzieciaczki wyglądają jak szlachta na tym zdjęciu ;-), fajne.

Emilek, Karmelova- co u was?

Dzięki, że pytasz ;-) u nas szpital i to w dodatku taki mini ostry dyżur. Dominik miał zapalenie oskrzeli a Róża lekkie przeziębienie. Wszystko szło ku dobremu. W niedzielę w zasadzie byli już prawie zdrowi. W poniedziałek na wieczór normalnie ich wykąpałam i ładnie poszli spać. Po godzinie Róża obudziła się z wielkim krzykiem. Darła się w niebo głosy. I tak calutką noc bez chwili wytchnienia Róża się darła a ja oczy na zapałki. Po czwartej rano dostała gorączki 40st i mąż pojechał z nią na ostry dyżur. I tu najlepsze: jak mała zobaczyła lekarza to zaczęła fikać i się śmiać :confused: lekarz ją zbadał i stwierdził że nic jej nie jest. Po powrocie do domu znowu gorączka 40st. Pojechaliśmy do pediatry. Stwierdziła że albo jelitówka, albo trzydniówka, albo zapalenie dróg moczowych. Dostaliśmy skierowanie na mocz i leki. Dzisiaj wieczorem minie trzy doby a Róża cały czas gorączkuje, nie je, nie śpi, leków nie chce brać, a nocami się drze. Od poniedziałku spałam w sumie jakieś 6godzin, a Róża schudła pół kilo. Jutro idziemy na kontrolę i po wynik moczu. Jestem u kresu sił.:baffled:

u mnie dziewczyny jakiś miesiąc temu się zaczęły przekręcać na plecki a teraz przestały :) obracały się też wokół osi, teraz tego nie robią:) za to zaczęły się łapać za kolanka i stópki to jest takie kochane :)
dziś robiliśmy morfologię, hemoglobina 12 więc chyba nie musimy już żelaza dawać, ale dokończę opakowanie co kilka dni będę dawać
zaczęłam zagęszczać mleko kleikiem żeby lepiej spały ale dalej się budzą na 1 karmienie w nocy i do tego trochę większy problem z kupką mamy, więc chyba nie ma sensu te zagęszczanie;/
Ineska ale ładnie przybrały, tak trzymać ;)
ojj emilek współczuję, a zaglądała pediatra do uszu? bo tak wysoka gorączka plus darcie to mogą być uszy, daj znać jak wyniki

Emilek-o kurcze! Trzymaj sie. Wspolczuje. Nasze kaszle tez sie przerodziky w zapalenia oskrzeli i gorbych drog oddechowych i jestesmy na antybiotyku i inhalacjach. Dziewczynki strasznie charcza i kaszla:(

reklama
Emilek - życzę szybkiego powrotu do zdrowia, wiem, że przeżywasz silny stres o zdrowie maluszkow, oby diagnozy i leczenie były trafne i ten trudny czas został zażegnany jak najszybciej.
Kamila - również życzę wszystkiego dobrego.
Edytka - dziewczynki pięknie się rozwijają, moje małe nie potrafią podnieść się na przedramionach, nie obkrecaja się na plecy, staram się nie panikowac, ale gdzieś w głębi duszy boję się, czy wszystko jest w normie. Poza tym Lura pięknie gaworzy, uśmiecha się, zaś Milenka interesuję się zabawkami, robi śmieszne miny, ale prawie w ogóle nie wydaje dźwięku gaworzenia.
, wczoraj nie poszłam na drugie szczepienie, dziś dowiedziałam się od koleżanki, że wczesniakom przysługuje szczepionka infarmix dpta, żałuję że nikt mi o niej nie powiedział, mówili tylko o darmowych pneumo. Teraz zastanawiam się czy można zmienić na w/w?Got
gotadora - piękne zdjecia, dzieci cudnie się prezentowały.

Ostatnia edycja:
Do góry