reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

reklama
Anulfka - u mnie w domu zawsze na imprezy i święta hitem jest sałatka z kapusty pekińskiej, ananasa i orzeszków ziemnych.

cannot - jak tam u Ciebie z rozszerzaniem diety?

Ostatnia edycja:
Julianna - chętnie ale to w dużej mierze zależy od terminu i miejsca, pogoda coraz gorsza i gdzieś na "mieście" będzie coraz trudniej.

A moi chłopcy to istne żarłoki! O 13 podaję warzywa i dziś zjedli po 70 i dopili po 160 i 180 mleka czyli ich stałe porcje! Zwariowali

Julianna - chętnie ale to w dużej mierze zależy od terminu i miejsca, pogoda coraz gorsza i gdzieś na "mieście" będzie coraz trudniej.

A moi chłopcy to istne żarłoki! O 13 podaję warzywa i dziś zjedli po 70 i dopili po 160 i 180 mleka czyli ich stałe porcje! Zwariowali

Jak zaczną jeść zupki z mięsem to będą bardziej syte i już mleka nie będą potrzebowali.

Anulfka - u mnie w domu zawsze na imprezy i święta hitem jest sałatka z kapusty pekińskiej, ananasa i orzeszków ziemnych.

cannot - jak tam u Ciebie z rozszerzaniem diety?

Oo, brzmi fajnie. Możesz podać caly przepis? Orzeszki prazysz na patelni?

U nas zawsze sprawdza się:
1. ananas, kukurydza, zolty ser + majonez
2. makaron chiński, paluszki krabowe, koperek, czosenek + majonez
3. grecka

czyli nic wyszukanego :)

my po szczepieniu, przychodnia miala ostanie szczepionki 5w1 wiec sie zalapalismy i kupilismy na kolejne, ostatnie za 6tyg.
dominika prawie nic nie przybrala przez ostatnie 2tyg, jest ponizej 10centyla, ale wzrostu ma tyle co piotrus, 65cm. piotrus tez juz nie szaleje z waga, jest miedzy 25 a 50.

dziewczyny macie tak, ze jak jestescie gdzies to ludzie zachwycaja sie nad jednym z blizniat? zdarza sie ze mowia wam w twarz ze ktores slodszle, fajniejsze, kochansze?
dzis na spacerze baba wsadzila leb do wozka i powiedziala ze dziewczynka kochansza!! wyladowalam na niej chyba wszystkie ostatnie stresy za ten tekst

Na szczęście takich komentarzy nie slyszalam. Zawsze mowia, ze są rozni i co najwyżej mowia, z jeden sokojnieszy. Odpowiadam, ze codziennie się zmienia, jeden jest dzisiaj spokojnieszy a jutro będzie na odwrot. Za to ciągle slysze, ze fajnie by było, żeby to była parka:-D

milla fajny kawał :tak::-D

Rila z dziewczynami wstępnie uzgodniłyśmy że spotkamy się u mnie w Niepołomicach, ja sobie nie bardzo wyobrażam na mieście z taką liczbą dzieci :-D
Co do terminu to ja mam plany tylko na niedzielę 21, a poza tym jestem wolna.
Może tak jak spotkanie warszawskie 20 września?

dziewczyny macie tak, ze jak jestescie gdzies to ludzie zachwycaja sie nad jednym z blizniat? zdarza sie ze mowia wam w twarz ze ktores slodszle, fajniejsze, kochansze?
dzis na spacerze baba wsadzila leb do wozka i powiedziala ze dziewczynka kochansza!! wyladowalam na niej chyba wszystkie ostatnie stresy za ten tekst[/QUOTE]

Dagos ja mam takie sytuacje- juz w szpitalu słyszałam komentarze- "jaka ona śliczna!", albo "on jest taki fajniutki, a ona to krzykaczka".
A baby zaglądające do wózka juz mnie irytują, jak idę na spacer to ciagle ktoś zagląda do wozka i słyszę komentarze "ale fajnie, ze blizniaki, ale pracy to pani ma, współczuje". Czasem juz ze zmęczenia i zdenerwowania odpowiadam bardzo chamsko na tego typu komentarze...

Dziewczyny pewnie był tutaj nie raz temat kolek, ale nie mogę znaleźć, a nie wiem czy dobrze zgaduje, ze to moze byc kolka u mojego synka. Od kilku dni prawie nie spi, a jak juz zaśnie to jest bardzo niespokojny i zaraz sie budzi najcześciej z krzykiem. Cały czas krzyczy, płacze, najchętniej leżałby przy cycu albo chciałby byc noszony na rękach. Możecie cos więcej napisać z własnego doświadczenia, ewentualnie jak pomoc dziecku i co mu moze byc? Nie wiem czy jechac z nim jutro do lekarza?

Ja juz wiem o co z tymi 5w1. Nie ma Infranrix'u, ale jest 'to samo' tylko innego producenta - Pentaxin 5w1 czy cos takiego.

Zła jestem, bo synek miał Infanrix i to chciałam dla dziewczyn.

reklama
jjka - przepis na sałatkę:

-puszka ananasa
-większa kapusta pekińska
-30 dag orzeszków ziemnych solonych
-łyżka musztardy
-3łyżki majonezu

Kapustę pokroić, plasterki ananasa pokroić na sześć.
Wrzucić wszystko do miski i wymieszać. Odstawić na trochę żeby się przeżarło i już. Ewentualnie doprawić do smaku.
Majonez można zastąpić jogurtem naturalnym ale wtedy trzeba szybko zjeść bo podejdzie wodą.
Orzeszki mogą być niesolone. Wtedy trzeba posolić sałatkę.

Do góry