reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Ziajka jest stosunkowow tania mozna zaszalec z jakims oilantum np ale efekt ten sam nie polecam kremu bambino bo ma tlenek cynku wiec troche wysusza a I jeszce nivea na kazda pogode jak dla mnie rewelacja dopoki nie odkrylam ziajki a gdzie dokladnie na ciele jest such skora wszedzie czy tylko w niektorych miejscach??

reklama
Moim małym też łuszczyła się bardzo skóra i stosowałam krem oilatum, z resztą do dnia dzisiejszego używamy i sobie go chwalę.

Moja Hania w nocy też urządza sceny. Nie wiem o co jej chodzi, ale w każdym bądź razie ja jestem już wykończona.

Katherine- ja swoje dziewczyny kapie i potem ewentualnie nawilzam olejkiem do kąpieli i masażu firmy Lavera, na suchą skórę bardzo dobrze działa zwykły olej kokosowy.
Polecam wam stronę i blog Sroka o.... poznacie składy kosmetyków i art.dla dzieci. W ogóle jesli chodzi o kosmetyki dla dzieci to im skład mniejszy i mniej składników tym lepiej

Ostatnia edycja:
Ja tylko na chwilę pokazać robaki WP_20140907_077.jpgWP_20140907_088.jpgWP_20140907_015.jpgWP_20140907_038.jpg

Załączniki

• WP_20140907_077.jpg
    WP_20140907_077.jpg
    37,4 KB · Wyświetleń: 79
  • WP_20140907_088.jpg
    WP_20140907_088.jpg
    32,4 KB · Wyświetleń: 86
  • WP_20140907_015.jpg
    WP_20140907_015.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 77
  • WP_20140907_038.jpg
    WP_20140907_038.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 70
Jestem załamana:-:)-:)-:)-( Byliśmy dzisiaj na konsultacji rehabilitacyjnej w Krakowie i panie powiedziały że z Asia jest gorzej niż było miesiąc temu a przez to że nie chce leżeć zabardzo na brzuchu i ma asymetrię na lewą stronę. Kazały nam zmienić fizjoterapetkę bo nie przynosi efektów. Dały nam namiary na inna. Sama nie wiem co mam myśleć i co robić. Bo najlepsze jest to, że 18 sierpnia wysłały nas na konsultację do wybitnych fizjoterapetek z Grecji które prowadziły jakieś szkolenie w Krynicy i one nam pokazały jak mamy nosic dzieci i jak z nimi cwiczyć. Dzisiaj okazuję się że one podobno źle nam pokazały:-:)szok: Poprostu zgłupiałam całkiem, nie wiem sama co mam robić, co myśleć. Najgorze jest to że mam ogromne poczucie winy że jeśli przez te 3 miesiace rehabilitacji na która jezdzilismy prywatnie co tydzien (60zł/h) jest wyrzucone w błoto, a oprócz tego co sama z nimi ćwiczyłam w domu i na dodatek zaszkodziły one dziecku zamiast pomóc. :-( Czuję, że jestem beznadziejną matką. Jejju w tych nerwach w ogole nie pisze poprawnie, :crazy: przepraszam was.

Z dobrych wieści to takie że Wojtek się rozwija w miare dobrze. Później byliśmy jeszcze na usg główek i jest wszystko dobrze u obydwojga.

A moje mdłości na chwilę przeszły pod wpływem nerwów ale niestety w drodze powrotnej znowu sie pojawiły. Na dodatek brzuch mnie troche zaczął boleć i mam okropny ból głowy:crazy:

Dagos- a co się dzieje? Może kolki, ze tak marudzą? Moim wlasnie się zaczelo ok 8-9 tyg.

Anufka- trudno coś poradzić. Twoje dzieciaki mają 6msc ale sa dużymi wcześniakami. Mój Marek ma prawie 9msc i nie jest wcześniakiem i tez nie lubi lezec na brzuchu i jakos nikt z tego tytułu rabanu nie robi. Po prostu cwiczymy i już. Ja w ćwiczenia w domu to nie bardzo wierze, tzn mi to nie wychodzi. Chocbym robila 5 godzin cwiczen dziennie to i tak podejrzewam, ze nie przyniesie to takich efektow jak 20min z dobrym fizjo. No wlasnie, pytanie czy te rehab. za 60zł za godzine są dobre. Może pojdz do innej, zasięgnij jezyka, może cos w internecie znajadziesz gdzie jst dobry fachowca. Może warto pojsc do kogos innego i zobaczyć co powie. Się nie denerwuj. Ci lekarze i rehabilitanci to wiesz co...co specjalista to inne zdanie.

reklama
Na początku Magda miała koło szyi a teraz ma na plecach i brzuchu, troszke jakby się poprawiło ale nie wiele,Ja będę musiała tutaj w Norwegii na tą chwile coś znaleźć dla niej i Wojtka też ale on ma mniej.
Kiedy wprowadza się rybkę??

Do góry