reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Mój M. miał ropiejące oczko ale to był zatkany kanalik lzowy. Nie pomogl antybiotyk ale za to masaze pomogly i teraz jest już wszystko ok. No i caly czas mu przemywałam solą fizjologiczną.

reklama
Witam
Rzadko do Was zaglądam, chciałam zapytać Was kiedy szczepicie i czy w ogóle na pneumokoki, ja się nie mogę zdecydować pomimo że mam za darmo – trochę się boję tej szczepionki bo często są powikłania. Moje chłopaki dobrze znoszą jak do tej pory szczepienia ale i tak nie jestem pewna co robić.
Powiedzcie mi ja to jest z rozszerzaniem diety, ja już nie pamiętam :) jak coś jest po 4 miesiącu tzn jak dziecko skończy 4 czy 5 miesięcy i jak to jest z wcześniakami czy w wieku urodzeniowym, czy skorygowanym?
Pozdrawiam

Gosia ja szczepieniu zgodnie z kalendarzem szczepień (na pneumokoki też). U moich dziewczyn oprócz lekko podwyższonej temperatury nie występowały niepokojące objawy.
Co do rozszerzania diety my idziemy według wieku metrykalnego. Zaczęłam od warzyw, wczoraj podałam też pierwszy raz kleik ryżowy.

Ineska duzo zdrowka dla synka.

Gosia moje dzieciaki to wczesniaki z 26tyg i szczepie je zgodnie z kalendarzem szczepien tylko ze szczepionka 6w1 + darmowe pneumokoki. Jak na razie to dobrze reagowali na szczepionki. 2 pazdziernika do dochodzi nam szczepienie z programu Sinagis. Rozszerzalam diete zgodnie z wiekiem urodzeniowym z 1tyg opoznieniem. Jak na razie to dobrze toleruja jedzonko.

My wlasnie jestesmy w drodze do Krakowa i nadrabiam zaleglosci na forum :-) Niestety moje mdlosci powrocily :( mam nadzieje ze jakos dam rade dojechac.

Dziewczyny dziekuje za słowa otuchy:) Jakoś przecierpielismy w nocy, ja na krześle przy łóżeczku, Maluszek ładnie spał, a mąż poradził sobie sam z córeczka:) Na szczescie dzisiaj wychodzimy do domu, bo pani doktor na dzisiejszym dyżurze stwierdziła, ze gdyby była wczoraj, to absolutnie nie zostawiłby nas, bo nic złego sie nie dzieje i kazała nam uciekać jak najdalej od szpitala i tych wszystkich zarazków! I jak tu wierzyć lekarzom- wczorajsza lekarka nas nastraszyla, a dzisiaj zupełnie co innego...
Ostatnio stwierdziłam, ze macierzyństwo bardzo mnie zmieniło- teraz za dziećmi skoczyłabym w ogień, wczoraj w nocy tak ryczałam, bo tęskniłem za malutka i modliłam sie o zdrowko dla synka...

Anulfka trzymaj sie kochana, mam nadzieje, ze mdlosci szybko mina..

Hej Justynia ja mam niby zaczac niby starac sie od stycznia ale ze teraz sie troche nam sytuacja pokomplkiowala I na wiosne musze pojechac do PL na pare miesiecy dopilnowac firmy I tak bedziemy sie zadko widywac wiec nie wiem jak to bedzie musze sie poswiecic jeszcze mi sie zachcialo I kupilam dzialke nad jeziorem I bede sie budowac tam wiec tez musze trzymac reke na pulsie jeszcze mnie wpienila familia bo jak bylam to kazdy jeszce nie schudlas I bla bla I mi tylko robia meksyk w glowie ehh nie wiem czy wam wspominalam jak tatus pilnowal dzieci ze dorwali cien do powiek mojej matki (wsciekly niebieski) Max wysmarowal sie polowa a druga polowa brat zezarl:wściekła/y:i tak wracalismy do domy kazdy sie swiecil w brokacie Max wlosy a Olek pol geby:-) Jak jeden grzecznie siedzi to drugi sie drze w wozku :-) takie atrakcje spacerki w wozku jeden raz dziennie bo pol swiata nas slyszy ja nie wiem ale zeby to im chyba nie wyjda I caly czas budza sie w nocy rekordowo 8 razy wiec jest fajnie wywalaja wszytsko z szafek poblokowalam wszytsko jak jedza sami to karmia psy wszytsko laduje na ziemi a ostanio to ryz na zmiane z marchewka bo przez te zeby maja biegunke wystrzele sie w kosmos

mama ja razem z tobą w ten kosmos wystrzelę się :-) chyba powoli przyzwyczajam się do tych nocek pełnych atrakcji hehe, Magda ładnie przesypia noc a ten diabełek Wojetek wariuje mi po nocach, z mężem śmialiśmy się że go dam do kojca w nocy i niech tam sobie urządza wszelkie zabawy przez całą noc a my pójdziemy spać..
Nie wiecie co to może być, Magda ma taką suchą skórę i ona łuszczy się :-(, codziennie jest oliwkowana nie wiem co może być przyczyną?? Może jakiś dobry krem, balsam polecicie???

Co do kataru to moje też miały przez około 2,5 tygodnia, zakraplałam solą fizjologiczną i czyściłam regularnie nosek i przeszło.
Anulfka znam ten ból ja do 5 miesiąca miałam mdłości i wymioty, raz mnie tak wzieło że 12 h byłam w objęciach z panem klopem, współczuje, trzymaj się, już niebawem miną te dolegliwości:tak:.

Katherine oliwky uzywasz?? takiej dla dzieci?? to od tego moze byc skora sucha I luszczaca ziajka ma dobra serie ta dla dzieci I tam masz taki kremik w sloiczku I maja tez plyn do kapieli nawilzajacy ja moich smaruje jak tylko cos widze suchego a I moja strasza czasem tez posmaruje a ona ma azs I ladnie skora wyglada oliwka blokuje pory I skora nie odycha czy cos gdzies ostanio czytalam w jakiejs madrej gazecie dzieciowej a tak wogole to twoja corka to moja imienniczka wiec sie nie dziwie ze taka spokojna :-)

reklama
mama Nie wiedziałam że oliwka tak może doprowadzić skórę, ja od urodzenia ich oliwkowałam i miały ładną skórę a teraz to jak dinozaury hehe. No to będę musiała kupić to co poleciłaś, dzięki za info.
A widzisz Magdy chyba tak mają;-), fakt bardzo spokojna jest, nie jest trudnym dzieckiem, za To Wojtek nadrabia jej grzeczność:-D.

Do góry