reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

reklama
Witajcie poniedziałkowo!
My w czwartek na szczepieniu i chłopcy ważą 7800 i 6300. Idą jak burza a szczególnie ten cięższy ;-) Jedzą podobnie bo 180 i 160 ale jak widać całkowicie inna przemiana materii. Lekarka mówiła żeby już gluten wprowadzić, pół łyżeczki kaszy manny do jednego posiłku. Tylko nie zapytałam jak długo taka ilość. Jutro będę u pediatry na kontroli to dopytam. Kiedy szczepicie na pneumo i meningokoki? Szczepicie na meningokoki typu A i B?

Julianna mi pasuje:tak: 23 wrzesień, ja bym się zjawiła coś koło południa lub troszkę po, zalezy jak się wyrobię w Prokocimiu. Wózek super, a dziewczyny okropnie skupione:tak:

CAnnot- miesko to dopiero po skończeniu 6msc. Najpierw gotujesz mieso oddzielnie i dodajesz później do zupy, czyli bez wywaru. Z wywarem dopiero jakos od 8 albo 9msc. Zaktualizuj sobie suwaczek bo nie wiem ile twoje baby ma już miesięcy.
Emilek- ja gotuje w bardzo malej ilości wody. Nie odlewam wody z warzyw bo w niej sa prawie wszystkie witaminy wiec trochę szkoda to wylewac do zlewu i później wlewac zwyklej wody.
Rila- mi pediatra polecala dawac przez miesiąc 0,5 lyzeczki manny na dobe a po miesiącu zwiekszyc na 1 lyzeczke i tak kolejny miesiąc. Potem jak wszystko jest ok to już można dawac gluten bez limitu.

jjka - może i masz rację z tą wodą. Szczerze to nawet o tym nie pomyślałam:rofl2::rofl2:

Rila - duzi Ci Twoi chłopcy. Ile mieli po urodzeniu? Bo nie pamiętam. Moje dzieciaki szczepienie na pneumokoki miały robione po skończeniu 2 miesięcy, a na meningokoki nie szczepię.

Dzięki dziewczyny:) rozjasnilyscie mi w glowie:)
jjka- na tel nie mogę zaktualizować bo jestem na aplikacji:) jak będę miala dostęp do kompa to zaktualizuje:)

Julianna- śliczny wozeczek:)

A my niedlugo będziemy mieli nagrobek dla Frania. Wybralismy mu taki ladniutki:) w kolorze cieplego karmelu a tablica będzie w ksztalcie serduszka z białymi pisanymi skośnie literami. Myślę ze ladnie to wyjdzie. Musimy się spieszyć bo niedlugo nas zima zaskoczy a nie wyobrazam sobie odsniezania dziecku tego a'la nagrobka jakiego zrobiliśmy żeby bylo schludnie.

Rila- kawał ciałka mają juz :)
Antek pneumo mial jakoś w 3 msc bo tak ze szpitala wyszedl.
Kurcze wiecie ze aż nie dowierzam, sprawdzilam w mojej książeczce zdrowia i jak mialam roczek to wazylam 6700g. Jeju... nie wyobrazam sobie jak ja wygladalam. Mama mówi ze taka mała calineczka bylam. Haha Antek waży prawie 6 kg na 5 msc :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry