reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

reklama
Witajcie poniedziałkowo!
My w czwartek na szczepieniu i chłopcy ważą 7800 i 6300. Idą jak burza a szczególnie ten cięższy ;-) Jedzą podobnie bo 180 i 160 ale jak widać całkowicie inna przemiana materii. Lekarka mówiła żeby już gluten wprowadzić, pół łyżeczki kaszy manny do jednego posiłku. Tylko nie zapytałam jak długo taka ilość. Jutro będę u pediatry na kontroli to dopytam. Kiedy szczepicie na pneumo i meningokoki? Szczepicie na meningokoki typu A i B?

Julianna mi pasuje:tak: 23 wrzesień, ja bym się zjawiła coś koło południa lub troszkę po, zalezy jak się wyrobię w Prokocimiu. Wózek super, a dziewczyny okropnie skupione:tak:

CAnnot- miesko to dopiero po skończeniu 6msc. Najpierw gotujesz mieso oddzielnie i dodajesz później do zupy, czyli bez wywaru. Z wywarem dopiero jakos od 8 albo 9msc. Zaktualizuj sobie suwaczek bo nie wiem ile twoje baby ma już miesięcy.
Emilek- ja gotuje w bardzo malej ilości wody. Nie odlewam wody z warzyw bo w niej sa prawie wszystkie witaminy wiec trochę szkoda to wylewac do zlewu i później wlewac zwyklej wody.
Rila- mi pediatra polecala dawac przez miesiąc 0,5 lyzeczki manny na dobe a po miesiącu zwiekszyc na 1 lyzeczke i tak kolejny miesiąc. Potem jak wszystko jest ok to już można dawac gluten bez limitu.

jjka - może i masz rację z tą wodą. Szczerze to nawet o tym nie pomyślałam:rofl2::rofl2:

Rila - duzi Ci Twoi chłopcy. Ile mieli po urodzeniu? Bo nie pamiętam. Moje dzieciaki szczepienie na pneumokoki miały robione po skończeniu 2 miesięcy, a na meningokoki nie szczepię.

Dzięki dziewczyny:) rozjasnilyscie mi w glowie:)
jjka- na tel nie mogę zaktualizować bo jestem na aplikacji:) jak będę miala dostęp do kompa to zaktualizuje:)

Julianna- śliczny wozeczek:)

A my niedlugo będziemy mieli nagrobek dla Frania. Wybralismy mu taki ladniutki:) w kolorze cieplego karmelu a tablica będzie w ksztalcie serduszka z białymi pisanymi skośnie literami. Myślę ze ladnie to wyjdzie. Musimy się spieszyć bo niedlugo nas zima zaskoczy a nie wyobrazam sobie odsniezania dziecku tego a'la nagrobka jakiego zrobiliśmy żeby bylo schludnie.

Rila- kawał ciałka mają juz :)
Antek pneumo mial jakoś w 3 msc bo tak ze szpitala wyszedl.
Kurcze wiecie ze aż nie dowierzam, sprawdzilam w mojej książeczce zdrowia i jak mialam roczek to wazylam 6700g. Jeju... nie wyobrazam sobie jak ja wygladalam. Mama mówi ze taka mała calineczka bylam. Haha Antek waży prawie 6 kg na 5 msc :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry