reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Rila, no ładnie twoje maluchy przybrały :-), oby tak dalej, widać apetyty jest.
Julianna ładny wózek, sama czasami się zastanawiam nad takim, ale u mnie trochę może być ciasno w bloku, a poza tym mój wózek jest też OK, tylko coraz ciężej sie prowadzi (mam Peg Perego duette SW), choć jest bardzo zwrotny przez kierownicę. Ciężar maluchów robi swoje, a nie będzie już lżej, he, he. Mnie ten 23 wrześnie pasuje, na razie nie mam innych planów.

Jjka tak się zastanawiałam nad tym wywarem z mięska, dlaczego nie można go dawać maluchom. Też daję samo mięso bez wywaru, ale nie znalazłam nigdzie dlaczego tak ma być. Rosołek przecież to samo zdrowie. Może coś wiesz na ten temat.

reklama
Rila - to pięknie Ci przybrali, bo ten większy był po urodzeniu mniejszy od mojego Domiśka, a teraz pół kilo cięższy od niego :-D co im już dajesz do jedzenia? Jak Twoi chłopcy mają na imię? Wrzuć jakieś zdjęcie :-)

cannot - na roczek 6700? Normalnie aż niemożliwe:szok:
Chciałam coś sensownego napisać a propos Twojej informacji o nagrobku dla Frania, jednak nic mądrego nie przychodzi mi do głowy. Ciężko cokolwiek napisać. Dzielna jesteś bardzo, podziwiam Cię.

Napierajka dlatego, że wywar z miesa, kości zawiera duzo białak które może uczulac dzieci.
Przy pierwszym dziecku tego nie wiedziałam i dawałam, sis dawała dzieciom i moja mama nam i nam nie wyszło uczulenie, syn sis ten starszy miał, ale on miał skazę białkową.

Cannot jej ale byłas drobinka, ja wazyłam na roczek chyba 12 :-D masz jakieś zdjęcia swoje z roczku?
Pewnie sie cieszycie, że Franio bedzie miał swój domek? my jutro bedziemy mieć dla Filipka, w końcu :tak: juz tak miał brzydko, ale chcieliśmy żeby ziemia osiadła bo inne dalej się zawalały, no i wiecej kasy uzbierać ;) jak bedziesz miała zdjęcia to pokaz jego domek ;) a piekny bedzie na pewno bo od serca ;)

Rilla no to piekne wagi dzieciaczków :tak:

Justynia gratuluję postepów, a mówiłam że ruszą :tak: pamietaj że każde dziecko ma swój czas nie ma co ich pospieszać zrobią co mają zrobić.

A mój T na swoj 13 miesiąc życia zrobił swoje pierwsze samodzielne kroki, D podpatrzył i też chce ale nie wie, ze trzeba nogami przebierac i leci na mnie :-D jest zazdrosny, ze bije brawo Tomusiowi i wtedy tez sam wstaje i tak na mnie leci więc też go chwalę, ale tez mówię, żeby nóżkami przebierał :-p pewnie se mysli co ta matka sie czepia :-D

Na razie daję ziemniaka i dynię. Jeden dostaje kaszkę kukurydzianą a drugi jaglano -ryżową. W tym tyg wprowadzę gluten i marchewkę.
Chłopcy to Oliwier i Julian. O większy i młodszy ;-) Zdjęć nie umieszczę bo mamy umowę z mężem że nigdzie zdjęć chłopaków nie umieszczamy. Jak coś to mogę ewentualnie na @ przesłać ;-)

Ostatnia edycja:
Bibiana - gratulacje dla Tomcia,że ruszył z kopyta :-D Dominik na pewno szybko ruszy za bratem.

Rila - co do zdjęć rozumiem ;-)
Moi już jedzą kleik kukurydziany, kaszę ryżową, gluten, ziemniaka, marchew, brokuł, kalafior, zielony groszek, jabłko, banana, a dzisiaj pierwszy raz dałam gruszkę. Za tydzień planuję wprowadzić mięsko.

Emilek - to wymiatasz! Ja bardzo ostrożnie i powoli idę z rozszerzaniem diety bo mieli okropne kolki. J dopiero ma spokój od 3 tyg! A teraz zęby atakują i znowu są biedni :-( Już prawie 3 tyg i nic..

Rila - moi kolki też mieli. Może nie aż tak na maxa, ale jednak były. A co do zębów to męczą się niemiłosiernie od miesiąca, ale cały czas nic nie widać.
Co do wprowadzania nowych rzeczy to nic im nie dolega więc co rusz daję nowe rzeczy.

Cześć dziewczyny. Za wasza rada zaczęłam kąpać moje maluchy wcześniej, 19 a najpóźniej 20.30 zależy o której wybudza mi sie w nocy tak potem układa sie cały dzień. Muszę sie niezle nagimnastykować żeby podczas kiedy kąpie jedna druga w miarę spokojnie poczekała. Tak było dzisiaj, Natalka była karmiona wcześniej wiec wzięłam ja pierwsza do kąpieli, jedzenie naszykowane, wszystko cacy, Iza w tym czasie spała. Po kąpieli daje jej mleko, Iza sie wybudza i wpada w szał, to była histeria nie płacz, krzyk, pisk, nie mogłam jej uspokoić, Natalka sie nakręciła i tez w ryk. Jak Iza zaczyna tak histeryzować to jest jakiś koszmar, zanosi sie tak jakby jej sie straszna krzywda działa. Czasem boje sie, ze jej sie cos stanie od takiego płaczu. Po takim dniu jak dziś to na prawdę mam dość, odechciewa mi sie kąpieli i wogole wszystkiego, w dodatku jestem z tym wszystkim sama. Sorry za marudzenie ale musiałam sie wygadać.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Dolores - wiem dokładnie o czym piszesz. Mi po takich kąpielach to pot po tyłku płynął. Człowiek wtedy strasznie szybko się uwija, żeby ogarnąć towarzystwo jak najszybciej. Ale potem jak już poszły spać a ja siadałam spokojnie przed tv to wszystko odchodziło. Z czasem będzie lepiej i dziewczynki przyzwyczają się, że trzeba chwilę zaczekać. Głowa do góry :-D

reklama
Do góry