reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

reklama
katherine, ja dałam raz buraczka do zupki, potem nie mogłam ciuszków doprać he, he bo moi to plujki są, więc na razie dałam sobie z tym spokój.
Ja też musze się pochwalić pierwszym ząbkiem. W końcu przebił się u Wojtusia, jest już dobrze wyczuwalny - jedynka dolna. Obyło się bez bólu i marudzenia, druga też już idzie, a i u Krzysia też widać że się ruszyło.

Edytka moja Magda tez była koło 3 centyla, i jak sypiała mi całe nocki to ja jej nie wybudzałam, czasami budziła się to wtedy dawałam ale specjalnie jej nie wybudzałam. I jakoś nic jej z tego powodu nie jest, teraz więcej przybrała lepiej nawet je więc się nie przejmuje. Poprostu jest drobna, ważne że waga nie stoi albo nie idzie w dół, to wtedy nie ma co się martwić.
A co do ząbków to nie długo będą miec po 3, Wczoraj Wojtek mnie ugryzł jak smarowałam mu dziąsełka, trochę bolało tak zacisnął tymi ząbkami że nie mogłam wyciągnąć hehe, mały gryzak.

Anulfka a ty jeszcze im blentujesz na miazgę?? czy już z kawałkami większymi robisz zupki?? Ja chciałam ostatnio dać takie już z małymi kawałeczkami to nie chciały mi jesć, to teraz robię,że dodaje do tej miazgi z 2 czubate łyżeczki tych takiech mniej zmielonych, żeby się przyzwyczajały, że trzba trochę pomielić je w buzi.

Moje ostatnio marudzą z tym jedzeniem obiadków, możliwe że przez zęby , może je to szczypie? Ale zjedza do końca z tym ze dłużej trwa to karmienie. wcześniej migiem zjadały wszystko, teraz trzeba kombinować żeby zjadły.

Dziewczyny ile trwa przebicie się ząbka przez dziaslo?
Męczy się i męczy mój biedulek i nic :/ widać dwa pod dziaslami i czuć twarde ale kiedy wyleza??

Anulfka- haha :) dobre z tym roczkiem :)

Po jakim czasie od kleiku ryżowego i kaszki kukurydzianej podawać zupki?
Najpierw zupki czy gluten?
Zwariowac idzie:/

Wspolczuje wam dopierania ubranek po burakach :)
Może od razu zalozyc dzieciom fartuchy ochronne?? Zawsze mniej plam:)

Ostatnia edycja:
Cannot ząbki to rzecz.indywidualna.
Co do karmienia zależy czy sa na piersi czy mm. Jak mm to najpierw zupki a potem gluten. Znajdz może ma stronie bobovity jest taki kalendarzyk z rozpiska. Mi pomógł przy Julci

reklama
cannot - ja dałam zupkę po tygodniu od podania kleiku. Na początku to nie były zupki tylko słoiczki pierwsza łyżeczka z Bobovity. To jest sama marchewka, albo brokuł, albo kalafior. Codziennie dawałam co innego. Jak skończyły 5 miesięcy wprowadziłam gluten

Do góry