reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

reklama
katherine, ja dałam raz buraczka do zupki, potem nie mogłam ciuszków doprać he, he bo moi to plujki są, więc na razie dałam sobie z tym spokój.
Ja też musze się pochwalić pierwszym ząbkiem. W końcu przebił się u Wojtusia, jest już dobrze wyczuwalny - jedynka dolna. Obyło się bez bólu i marudzenia, druga też już idzie, a i u Krzysia też widać że się ruszyło.

Edytka moja Magda tez była koło 3 centyla, i jak sypiała mi całe nocki to ja jej nie wybudzałam, czasami budziła się to wtedy dawałam ale specjalnie jej nie wybudzałam. I jakoś nic jej z tego powodu nie jest, teraz więcej przybrała lepiej nawet je więc się nie przejmuje. Poprostu jest drobna, ważne że waga nie stoi albo nie idzie w dół, to wtedy nie ma co się martwić.
A co do ząbków to nie długo będą miec po 3, Wczoraj Wojtek mnie ugryzł jak smarowałam mu dziąsełka, trochę bolało tak zacisnął tymi ząbkami że nie mogłam wyciągnąć hehe, mały gryzak.

Anulfka a ty jeszcze im blentujesz na miazgę?? czy już z kawałkami większymi robisz zupki?? Ja chciałam ostatnio dać takie już z małymi kawałeczkami to nie chciały mi jesć, to teraz robię,że dodaje do tej miazgi z 2 czubate łyżeczki tych takiech mniej zmielonych, żeby się przyzwyczajały, że trzba trochę pomielić je w buzi.

Moje ostatnio marudzą z tym jedzeniem obiadków, możliwe że przez zęby , może je to szczypie? Ale zjedza do końca z tym ze dłużej trwa to karmienie. wcześniej migiem zjadały wszystko, teraz trzeba kombinować żeby zjadły.

Dziewczyny ile trwa przebicie się ząbka przez dziaslo?
Męczy się i męczy mój biedulek i nic :/ widać dwa pod dziaslami i czuć twarde ale kiedy wyleza??

Anulfka- haha :) dobre z tym roczkiem :)

Po jakim czasie od kleiku ryżowego i kaszki kukurydzianej podawać zupki?
Najpierw zupki czy gluten?
Zwariowac idzie:/

Wspolczuje wam dopierania ubranek po burakach :)
Może od razu zalozyc dzieciom fartuchy ochronne?? Zawsze mniej plam:)

Ostatnia edycja:
Cannot ząbki to rzecz.indywidualna.
Co do karmienia zależy czy sa na piersi czy mm. Jak mm to najpierw zupki a potem gluten. Znajdz może ma stronie bobovity jest taki kalendarzyk z rozpiska. Mi pomógł przy Julci

reklama
cannot - ja dałam zupkę po tygodniu od podania kleiku. Na początku to nie były zupki tylko słoiczki pierwsza łyżeczka z Bobovity. To jest sama marchewka, albo brokuł, albo kalafior. Codziennie dawałam co innego. Jak skończyły 5 miesięcy wprowadziłam gluten

Do góry