reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Edytka- ja moim daje mleko Hipp i nawet nie wiem czy tam jest AR, a już kolejnego mleka nie chciałam testować. I tak zmieniałam im mleko 4x (najpierw Bebilon, pozneij Bebilin comfort, Nan, Bebilon PEpti i najlepszy okazal się Hipp). Zgadzam się z Napierajka- Nutriton latwo dozować. ja dawałam mniej niż było w instrukcji bo tak Adasiowi bardziej odpowiadalo. Nutriton jest bez recepty wiec teoretyzcnie można pojsc i kupic i wyprobowac. U nas po 3 dniach była poprawa. No ale z pediatrą może warto to skonsultowac.

reklama
Muszę Wam pokazać to zdjęcie...:-D U nas dzisiaj marne nastroje. Nikomu nic się nie chce:sorry2:

Załączniki

• 20140814_170957.jpg
    20140814_170957.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 91
Emilek ale fotka :-D niezłe pulpeciki masz :tak: może w końcu ktos mojego tomcia pobije :cool2:

Pokazałam zdjęcie mężowi, a on gada ze jednojajowe, a ja mówię, że dziewczynka i chłopczyk więc dwu a on taka mine ztobił :szok:

Wszyscy mówią, że podobne są bardzo ale ja jakoś takiego wielkiego podobieństwa nie dostrzegam.:happy2:
Dobra lecę, bo robię dzieciakom słuchowisko słowno muzyczne:-D

Cześć dziewczyny ale mnie tu nie było. Cięzko mi się ogarnąć zęby dalej w natarciu nic się jeszcze nie przebiło, a dzieci nudzą. Po za tym od kiedy oboje raczkują muszę mieć ich cały czas na oku w sumie to pal licho z raczkowaniem ale gorsze jest wstawanie przy wszystkim. Musze jak najszybciej zabezpieczyć dom. Mamy starszych bliźniaków jak radziłyście sobie z wojnami o zabawkę, wchodzeniem jednego dziecka na drugie itd? U nas Lena ledwo dotknie Filipa i już bek.
Napierajka kiedy chcecie robic spotkanie? Może udałoby mi się wyrwać
Emilek super zdjęcie rozbroiło mnie
A co do ulewania to u nas Lenie w dalszym ciągu się to zdarza a słyszałam opinię że po 6mc to mija. U nas nie minęło ale troszke się zmniejszyło.DSCN1917.jpg

Załączniki

• DSCN1917.jpg
    DSCN1917.jpg
    28,2 KB · Wyświetleń: 86
Edytka- u mojego Adasia tak było, ze jadl i go bolało, plakal przy jedzeniu. Nie ulewal ale ja miałam wrażenie, ze pokarm mu się cofa i go pali. No i miałam racje, bo się okazało, ze ma refluks. Pomoglo zagęszczanie mleka Nutritonem.

Edytka u nas było identycznie jak tu...Nutriton pomógł na refluks który potwierdził się w usg, z tym że u nas to rwa do dziś, mam nadzieję że jak usiądą to się poprawi.

Karmelova ale śliczności! Takie już duże i raczkują, nie mogę się doczekać kiedy moje takie będą... ;)
No właśnie termin spotkania trzeba ustalić. Anulfka masz jakieś zaplanowane wizyty we wrześniu w Krakowie?

Ostatnia edycja:
Karmelova ale śliczności :tak: takie buźki roześmiane, a z tym wyrywaniem to chyba tak jest, moi cały czas wyrywają sobie zabawkę, ale tylko d wyje z tego powodu :-p

reklama
karmelova - ale roześmiane dzieciaki. A jak ładnie sobie siedzą. Super:-) Moje do zdjęcia nigdy nie chcą się uśmiechnąć:-(

Bibiana - a ile Twój Tomuś miał w wieku moich skrzatów?

Ostatnia edycja:
Do góry