reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

reklama
Napierajka jestem bardzo chętna na spotkanie. Tylko pojawił się u mnie mały problem od 2 dni. Okropnie boli mnie spojenie łonowe i mam wrażenie że chyba się rozchodzi. Ledwo chodzę po domu i mówiąc szczerze nie mam już siły na wyjście poza dom:-( Bardzo przepraszam.

Anulfka, nic nie szkodzi, mam nadzieje ze spotkamy sie w Krakowie we wrzesniu. Mam nadzieje, ze ci sie poprawi i bedziesz w dobrej formie.
Edytka, ja stosowalam i mleko AR i Nutriton. Wole Nutriton bo moge wtedy dac tyle zageszczenia ile potrzeba a AR jest moim zdzaniem za gesty. Moje chlopaki potrafia ulewac i rzygnac do tej pory, zwlaszcza jak pobrykaja na brzuszkach. AR lub inny zageszczacz nie dziala na kolki tylko jest przeciw ulewaniu. Zreszcza tak na prawde to jest to samo bo i AR i Nutrition to maczka chleba swietojanskiego i maltodekstryna, ale Nutriton mozna lepiej dawkowac.
Sorki za pisownie, nie mam polskich liter ;-):-).

U mnie kolejna ciężka noc. Co godzinę pobudka. Nikodem się budzi i nie może zasnąć a Hania musi spać przytulona do mnie. Ma jakąś ogromną potrzebę bliskości.

Co do ulewania to mój Niko też ma z tym problem. Ale słyszałam kiedyś, że jeżeli dziecko ulewa a przybiera ładnie to nie należy się tym przejmować. Minie samo. Takie coś może trwać nawet do 6 miesiąca. Młody przybiera ładnie, bo na tydzień między 400 a 500 gram.

P8110074.jpgP8110072.jpg A oto moje kluski :)

Załączniki

• P8110074.jpg
    P8110074.jpg
    24,5 KB · Wyświetleń: 76
  • P8110072.jpg
    P8110072.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 70
Dziewczyny ja niestety na temat kolek i ulewania nic nie doradzę bo mnie to na szczęście ominęło. za to moje chorowite są na infekcje :baffled:

Co do ssania kciuków to mój pediatra kazał mi na siłe dawać smoczek, bo jak to powiedziała koło roczku smoka można wyrzucić a kciuka się nie odetnie. Czasem może dziecku samo minąć a czasem są 4-5latki i paluchem w buzi.

U mnie maluchy dość grzeczne tylko pełzają wszędzie, Natan się bierze za raczkowanie ale jakoś nie chce się puścić, kołysze się na kolanach - kołysze i bach na brzuch i pełznie. Kaja niestety nadal jednostronnie pełza :-( nie wiem co z tego bedzie. Natan od jakiegoś tygodnia samodzielnie siedzi :-D ale jeszcze sam nie siada, a u Kaji wiadomo daleka droga do siedzenia.

Co do zębów Natan nadal 8, ale za to Kaja ma 3 ... i jest to o tyle śmieszne że ma jedną jedynkę dolną i dwie dwóji górne jak wampir hehe
Natan zrobił się straszny nerwus jak cos mu się nie podoba wrzeszczy, rączki w piąstki i się wygina ... no i wczorajsza nowość gryzie :dry:

reklama
Mój T ulewał do 10 miesiąca tak dosyc mocno, a takie lekkie do tej pory mu się zdarzają.

Darunia jakie śliczne maluszki :tak:

Abd moje dość późno załapały smoka, ale kciuka ssały, ja słyszałam tak jak Justynia, ze lepiej smok i ja moje dzieci uczyłam smoczka, koło 4 misiąca załapały o co chodzi, a teraz maja tylko do spania, choc i bez niego zasną.

Justynia jak jednostronnie pełza? chodzi o to, że jedna ręka się tak odpycha? Bo mój T normalnie pełzał, a D jednostronnie, jedną nóżke i jedna rękę, ale nie wiedziałam, że tak nie może byc, bo mój starszy syn też tak pełzał.
A Ty sadzasz dzieci jak same nie usiądą? Mój D usiadł sam jak miał 10 msc, w wózku jak miał n półeżąco to umiał usiąść.
Kaja ma zęby jak moi, tzn moim najpierw dolne jeynki wyszły potem górne dwójki hihi i też wampiry były :-D

Do góry