reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Ostatnio widziałam reklamę Espumisanu w nowej, wyższej dawce Symetykonu 100 mg/ml (Sab Simplex ma 69 mg/ml). Może warto spróbować. U mnie może minimalna poprawa była po zmianie mleka na Bebilon Comfort 1.

reklama
hej dziewczyny
Ja tylko na chwile, moje maluchy rozpełzły mi się po domu, a raczej za mną hehe łażą za mną z kąta w kąt. Ale nie w tym rzecz jak wyjaśnić 9 m-c dziecku że nie gryźć :szok: Natan ma zapendy kanibalistyczne i terroryzuję biedną Kaje za wszystko. A to dowody zbrodni i pełnym odciskiem szczęki Natana.
P1030876.jpg

Załączniki

• P1030876.jpg
    P1030876.jpg
    17,8 KB · Wyświetleń: 89
jjka- jedna corcia już przy jedzeniu sie prezy , wygina, puszcza baki, piszczy i tak to trwa dopóki nie zrobi kupki, druga z kolei je spokojnie, zasnie, ale za jakieś 35-40 minut wybudza się ze snu, prezy, piszczy, macha nozkami, raczkami, ewidentnke widac, że boli ją brzuch, pomaga lezenie na brzuszku, ale tylko wtedy jak jest spokojna. Szukam zlotego srodka i jakiegos punktu zczepienia, zamowilam termofor z pestek wisni, uzywalam suszari, testuje kropelki, wyczytalam jeszcze, że duzo osob chwali sobie mleko hipp combiotyk, ale nie chcialabym im fundować takiej zmiany, jak dopiero próbują przystosować się do mleka poczatkowego i zejść z mleka dla wczesniakow.
Edytka - dlaczego kupilas mleko ar? Ono chyba jest na ulewanie?

Justynia - wydaje mi się, że nie da się tego wytłumaczyć. Niektóre dzieci przechodzą po prostu etap gryzienia innych dzieci i nie da się tego pozbyć. Trzeba w miarę możliwości pilnować i nie dopuszczać do gryzienia. Za jakiś czas powinno samo przejść. Wiem to z doświadczenia w pracy, a miałam do czynienia z wieloma gryzoniami ;-)

cannot - co tam u Was? Dawno się nie odzywasz. Rozszerzasz już dietę?

Ostatnia edycja:
Emilek faktycznie dzieci podobne do siebie, a Róża ma swietna minke hihi.

Justynia, ale Kaja się zmieniła, śliczna dziewczynka. na gryzienie nie pomoge, bo moi chłopcy sie nie gryzą. czasem w paluszek jak jeden drugiemu wsadza palce do buzi, ale robia to delikatnie. ale faktycznie ją użarł :szok: ile on ma już zębów???

Santini trzeba próbować może akurat coś pomoże, mojemu pierwszemu synusiowi pomogły kropelki lefax, a D nic, może coś łagodziło, ale najbardziej dźwiek suszarki ale na szczęście puszczany z YT lub z telefonu z aplikacji :-p

Anulfka jej takie maleństwo, a Ty miałaś dwa takie malutkie cuda, teraz juz duże, podziwiam was za wytrwałość!

Witajcie, ja na chwile bo z zasiegiem kiepsko. Jestem na tzw wczasach w Wysowej, Anulfka to w twojej okolicy, jak bedziesz miec czas i ochote to mozemy sie spotkac, bede tu do 23.08 no chyba ze bedzie caly czas lac to sie zbierzemy.
jjka u nas podobnie ze spaniem i "osiagnieciami", choc Wojtus zaczal w koncu mowic babababa.
dziewczyny masakra jakas z tym pakowaniem na wyjazd, mam wrazenie ze pol domu wywiozlam i dobrze ze rodzice troche wzieli do samochodu bo bysmy sie nie zabrali, nie chce nawet myslec co bedzie po powrocie.
Mamy mlodziezy, nie martwcie sie dzieci wyrosna z kolek i innych rzeczy, cos o tym wiem.
e

Santini one nie ulewaja ale cofa im sie i ewidentnie im to przeszkadza, chciałam spróbować mleka AR ale porażka :/ pocieszam sie ze jeszcze jakiś miesiąc i będzie lepiej, poki co suszarka rządzi

Edytka- u mojego Adasia tak było, ze jadl i go bolało, plakal przy jedzeniu. Nie ulewal ale ja miałam wrażenie, ze pokarm mu się cofa i go pali. No i miałam racje, bo się okazało, ze ma refluks. Pomoglo zagęszczanie mleka Nutritonem.

reklama
jesli chodzi o te nueszczesne kolki to one pojawiaja sie do jakiegos konkretnego miesiaca zycia czy moga w kazdej chwili nawet okolo roku wystapic?
Nie, kolo roku to raczej nie. Kolki sa spowodowane niewykształconym do końca układem pokarmowym dlatego zazwyczaj mijaja ok 4msc jak już wszystko się zaczyna normować.

Do góry