reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Emilek- bardzo podobne do siebie rodzeństwo.

Ja to nie wierze, ze kiedyś będzie lepiej. Niby tak każdy mowi ale ja się już nie dam nabrać. U nas znowu wrocily nieprzespane noce, bo chłopaki wybudzają się co godzine, kreca się i wierca w lozkach, poplakuja. Może to minie, może nie. W dizen coraz mniej drzemek- w sumie może ok 2 gdzin "dla siebie". Jeszcze nie chodzą ale jak zaczna to oczy dookoła glowy i motorek w d...pie trzeba będzie zamontować. Pozniej będą rozwrzeszczanymi, chodzącymi spac o 22 albo i później dwulatkami, które na wszystko będą mowic nieeeee, nieeee, nieeee bo nieee.

Co do urokow, zabobonow...ech sredniowiecze. Mnie rozwala jedna laska u mnie w miescie. Jezdzi wozkiem, na którym jest obrazek sw. Jana Pawla II a obok czerwona wstazeczka. Czyli wierzy w Boga ale jednocześnie lamie Isze przykazanie "nie będziesz miał innych bogów przede mna". Glupota nie zna granic. Ja powiem tak, moi z drugiej polowy miesiąca, ochrzczeni i jak byli beksami tak są beksami:-):-)

reklama
Emilek ale królewna piękna w sukieneczce i jaka minka. Co do tego urządzania pokoju to ja też bardzo lubię, ja sama zawsze sobie potrafie coś zrobić, urządzić, pomalować, obrazy szyłam, malowałam jak miałam czas, tylko ja teraz mam tyle do ogarnięcia po powrocie do domu ze nie wiem w co mam pierw ręce włożyć :/. Dlatego nie lubie wyjazdów gdziekolwiek z dziećmi, po powrocie nie można się ogarnąć.
Multimamam ogarnęłaś się już po powrocie?? Coś czuję że też długo mi to zajmie:rofl2:.

Dziewczyny a którąśstosowała u dzieci Delicol? Zastanawiam się czy jeszcze tego nie spróbować, może płacz jest od nietolerancji laktozy?

ja również dawałam delikol, marna poprawa była, sab simplex dał lepsze efekty, a najlepsze zmiana mleka na mix enfamil z bebilonem pepti

Ja wczoraj kupilam bebilon ar i tragedia:/ takiego wisku przy robieniu kupki jeszcze nie bylo i kupki o takiej konsystencji ze mozna je wyjac z pieluszki i pieluszka czysta jest

Dziewczyny a którąśstosowała u dzieci Delicol? Zastanawiam się czy jeszcze tego nie spróbować, może płacz jest od nietolerancji laktozy?

Sprobuj, kup jedna buteleczke. Jeśli pomoze tzn ze jest nietolerancja laktozy. Jeśli nie pomoze to tzn, ze to niPe jest ten problem.
U nas nie pomoglo. Na kolki u nas nic nie dzialalo oprócz dzwieku suszarki- prawdziwej nie jakiejś z youtuba. Probowalismy Delicolu, Dicoflor,Lafex, Esputicon, Infacol, zmienialiśmy mleko. Kolki same przeszly ok 3msc.Jesli to kolki to trzeba się uzbroić w cierpliwość i czekac, az pojda precz. A co się dzieje? Podkurcza nozki, wije się po jedzeniu? Czy podczas jedzenia sa już problemy?

Ostatnia edycja:
jesli chodzi o te nueszczesne kolki to one pojawiaja sie do jakiegos konkretnego miesiaca zycia czy moga w kazdej chwili nawet okolo roku wystapic?

reklama
jesli chodzi o te nueszczesne kolki to one pojawiaja sie do jakiegos konkretnego miesiaca zycia czy moga w kazdej chwili nawet okolo roku wystapic?

"Kolką określamy napadowy płacz, niedający się ukoić. Niemowlę zaczyna bardzo płakać, prężyć się i gwałtownie podkurczać nóżki, brzuszek dziecka jest powiększony i może być twardy. Atak kolki pojawia się nagle i może trwać od kilku minut do kilku godzin. Zwykle pojawia się ok. 3 tygodnia życia dziecka i trwa przez ok. 3 miesiące, choć niestety może też doskwierać starszym niemowlętom. Zazwyczaj występuje w godzinach popołudniowych i wieczornych. Najintensywniejsze napady kolki przypadają pomiędzy 6 a 8 tygodniem życia. Na kolkę cierpią zarówno maluchykarmione piersią jak i mlekiem modyfikowanym."

Do góry