reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Dagos ja swojego meżula też czasami chetnie bym spakowała i wywaliła. Szlak chce mnie trafić jak wraca do domu i słyszę: "dlaczego Asia płacze ( a np Wojtka wtedy karmie)" albo "w ogóle nie ćwiczysz z dziećmi", "dlaczego jest ta sama zupa albo mięso już 3/4 dzien", "dlaczego ja mam myć naczynia i butelki" Ostatnio to tak się pożarliśmy że szok. Proszę go żeby mi zmywarkę kupił to mówi że nie bedzie miał czasu jej zamontowac. Dzisiaj np prosiłam go zeby wrocił na 19:30 do kąpania dzieciaków to go jeszcze nie ma z pracy. A jak zadzwoniłam przed chwilą i zapytałam czy nie zapomnial o dzieciach to on mi mowi że pracuje.

reklama
Sorki ale znów nas nie było :-p
mąz w poniedziałek woła mnie do łazienki i wymyslił wyjazd do rodzinki w strony Multimamy, a potem do mojej rodzinki niedaleko Nowego Sącza :tak: no i dzis przujechalismy zmęczeni już tym zyuciem na walizkach.

Padło pytanie o drzemki, moi zalezy jak wstaną, ale jak ok 7.30-8.00 to idą spać koło 9 i spią do 11 potem o ok 13 idą spać i spią do 15-16 no i czasem się zdarzy że po 17 na spacerku się kimną ale to już mało kiedy o 19 jest kapiel zasypiają różnie bo raz przy mleko a raz jeszcze sie wygłupiają z godzinę.

Edytka śliczne te sukieneczki :tak:

Ale wam fajnie z tym spotkaniem. Może ja się skusze na te w Krakowie:tak: ale ciekawe jak mąż się na to będzie pisał no bo ja prawka nie mam, a do Krakowa blisko.

Rila i tak od razu do szpitala was zabrali? my tez mamy powiększone miedniczki i kielichy ale nie mamy zadnych objawów, mocz ok i póki co tylko kontrolujemy się:baffled: zdrówka dla synusia.

Gotadora zdrówka dla psiaka, biedactwo musi się nacierpieć :-(

Justynia jak dzieciaki? no i jak wózio sie sprawuje?

Emilek śliczny wózek, też mi się podoba, jazda próbna była??

Julianna Twój wózek też super, ale jak już troche większe dzieci, żebey ten z tyłu mógł się obracać, dla mojego tomusi ta miejscówka byłaby idealna hihi :)

Rózyczko jak miło cie widzieć :)

Bibiana ale podpadłaś u mnie;-) Byłaś w moich stronach i nic wczesniej nie powidziałaś:-( A mogę wiedzieć gdzie dokładnie byłaś? ;-) Jak nastepnym razem się wybierzesz w okoice New sacza to zapraszam do siebie:-)

Cześć dziewczyny!Bibiana to teoi chłopcy dużo śpią bo moje robaki wstają 8-9 i idą spać przed 13 na 2-2,5godziny i tyle.Na noc o 20 spać a co w nocy się dzieje to szkoda gadać.Mi dzisiaj synio dał w kość.Cd buntu.Jak maluchy też będą takie niedobre to chyba się powieszę.Tragedia.

A myślałam że tylko ja mam trudne egzemplarze! Codziennie wieczorem przed kąpielą jeden robi mega awanturę, nic mu się nie podoba,tylko rączki i chodzenie. Masakra. Jak odłożę do bujaka czy łóżeczka to ryk taki że się zanosi. No diabeł wcielony :-(
Bibiana - poszerzenie się powiększyło w przeciągu 3 miesięcy więc nefrolog powiedziała że jak tak dalej pójdzie to może dojść do uszkodzenia nerek i że nie ma na co czekać. Wyniki scyntygrafii w połowie przyszłego tygodnia.

Bibiana fajnie jest sobie tak pojeździć ale ... jak to się mówi: w domu najlepiej :-) faktycznie Twoje skarbki dużo śpią w porównaniu do naszych.

Milla może i mam relanium, nie pamiętam, ale że doktorka która pierwsza wypisywała mi luminal powiedziała,że nie wolno dawać uspokajających razem, bo nie wiadomo co będzie to się bałam dać. Ale dawałam ziołowe, bez skutku. Jakiś czas temu wróciła do pracy po macierzyńskim moja doktorka, z którą znam się od poczatku jak mam Almę i ona zwiększyła dawkę leku i dała mi również, gdy pies miał silne ataki relanium do domu, ale takie dożylne. Psiak miał wtedy kroplówki, które w domu tez musiałam dawać no i dała mi to relanium na w razie trudnej sytuacji, no i taka nastała, więc podałam jej dwie ampułki. Po tym pies dostał jak się okazało prawdziwego ataku padaczkowego, a ja myślałam,że jest "na haju" i wydaje się jej,że biega. Więc relanium więcej jej nie dam. Boje się najgorszego, ale jeśli dojdzie do tego,że ona będzie się jeszcze bardziej męczyć a jej życie stanie się wegetacją to ... no cóż, pozostanie nam jedno. A jak dowiedzieliście się,że Wasza psinka ma guza? Przez usg? U nas niestety nie mają takiego sprzętu, a odnośnie relanium mówiła,że takie w tabletkach nie zadziała

Anulfka wypad był nieplanowany więc nie miałam dać jak znać :-p do Nowego Sącza mamy jakieś 25 km z tamtąd, często w Sączu bywalismy na rynku. Nioe wiem czy kojarzysz te wszystkie wiochy :-p Grybów, Stróze, Falkowa, Bruśnik?

Gotadora tak w domu najlepiej :tak:

Multimama sił zyczę przy starszaku, na pewno mu przejdzie.

Rila kurcze to nie dobrze, ale mam nadzieję, ze wyniki będą dobre.

Emilek to koniecznie zdaj relacje:tak:

Bibiana ale twoje dzieci dluga spia, boze zalamalam się. U nas pobudki o 5:30-6:30, potem drzemka o 10 godzinna, potem ok 13 godzinna i to czasmi wszystko. Chodza spac o 20. Co ja bym dala, ze spali chociaż do 7!!!!!
Dzisiaj kolejna noc do d.... Liczylam- wstawałam 12x.:crazy:

reklama
Bibana że w domu najlepiej to teraz po dzieciach najlepiej widać :-D nie ważne jak długo w domu nie były, może być godzina, ale zawsze są pełne radości jak wracają, śmiechy chichy i teraz ganianie się wzajemne

Do góry