reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Anka to straszne :( bardzo mi przykro......

Multimama super że zabieg nie był konieczny!

Santini My mamy refluks i na to pomaga zagęszczanie mleka Nutritonem, Gastrotus też stosowałam ale po nim nie widziałam specjalnej poprawy, na pewno warto spróbować...

Ja jestem dziś z siebie dumna bo udała mi się w godzinę samodzielnie wykąpać, nakarmic i położyć spać trójkę dzieci :happy:

reklama
multimama - no widzisz, tyle strachu o nic. Nie potrzebnie tylko się stresowałaś. Super, że obyło się bez zabiegu

Julianna - dobra organizacja działa cuda.:-) Gratki dla Ciebie super mamuśko:-p

A ja ledwo już na oczy patrzę. Po położeniu dzieci spać wzięłam się za ogórki. Zrobiłam 11 słoików korniszonów, a w między czasie upiekłam ciasto z truskawkami:-D najlepsze że wymyśliłam sama przepis:laugh2: Jutro się okaże co z tego wyszło.
Jutro ciąg dalszy ogórków. Tym razem kiszone:sorry: zamierzam też zrobić dżem z cukinii i zamrozić trochę cukinii dla dzieciaków na zupki. A w ogródku już czeka fasolka szparagowa do zebrania i wielka dynia. Eh ten sezon przetworów. Nie ma czasu nawet na kiblu za przeproszeniem spokojnie siąść.:-p
Dobra, koniec biadolenia. Idę się odciągnąć, szybkie mycie i lulu. Dobranoc:happy:

Emilek- szacun za sile jeszcze do ogórków! :)
Mnie jakoś dziewczyny wczoraj wykonczyly swoim marudzeniem:(
Ja ze słoików będę robila tylko dla dzieci warzywne zupki i mrozila!

Aniu bardzo mi przykro.
[*] dla Elenki. Nie mogę łez powstrzymać, same mi płyną.:-( Kurcze przecież już wychodziła na prostą. Życzę całej twojej rodzinie dużo siły i zdrowia, zwłaszcza dla Oleńki. Ściskam cię bardzo mocno.
Kurcze po raz kolejny się przekonuję, że moje szkraby miały i mają bardzo dużo szczęścia.

A w skrócie to: odebrałam wynik PAPA i na szczęście jest wszystko ok.
We wtorek byliśmy z Asią w Krakowie na kontroli tej torbieli na jajniku. Po torbieli nie ma śladu, jedynie jajniczki są troszeczkę powiększone bo są pęcherzyki jeszcze powiekszone ale to za niedługo powróci do normy więc jednego specjalistę mamy mniej, albo mówiąc inaczej wymieniliśmy go na poradnię chirurgi onkologicznej ponieważ na usg wyszedł mały naczyniaczek na wątrobie. Mamy się nim nie przejmować tylko obserwować. Za miesiąc kolejna wizyta z usg.
Dzisiaj była pani rehabilitantka i była bardzo zadowolona z postępów, zwłaszcza Wojtusia:tak: Niestety teraz będziemy się rehabilitować co tydzień ze względu na Asię która jest okropnie spięta przez wzmożone napięcie mięśniowe.

Szkraby kochana masz cudne. Kluski śliczne :-)

Cześć!I obeszło się bez zabiegu!okulustka powiedziała,że z wiekiem kanaliki się zozszerzaja i skoro już jest dużo lepiej niż na poczatku to powinno samo przejść.Sprawdziła i powiedziała,że jest troszkę przytkane i mamy kontrolę za 6miesięcy.Dagos lekarz powiedział żeby zabawki kłaść pp ptzeciwnej stronie i ja go jeszcze często "prostowałam"jak tak krzywo leżał.Ważne,żeby dziecko leżało jak najwięcej na brzuszku.A przeszło mu chyba ok 3-4miesiąca ale ręki nie dam sobie uciąć.

Super że obeszło się bez zabiegu

Anka to straszne :( bardzo mi przykro......

Multimama super że zabieg nie był konieczny!

Santini My mamy refluks i na to pomaga zagęszczanie mleka Nutritonem, Gastrotus też stosowałam ale po nim nie widziałam specjalnej poprawy, na pewno warto spróbować...

Ja jestem dziś z siebie dumna bo udała mi się w godzinę samodzielnie wykąpać, nakarmic i położyć spać trójkę dzieci :happy:

Mi kąpiel i nakarmienie czwórki zajmuje około 1,5 godziny, także miałaś kochana niezły czas ;-)

multimama - no widzisz, tyle strachu o nic. Nie potrzebnie tylko się stresowałaś. Super, że obyło się bez zabiegu

Julianna - dobra organizacja działa cuda.:-) Gratki dla Ciebie super mamuśko:-p

A ja ledwo już na oczy patrzę. Po położeniu dzieci spać wzięłam się za ogórki. Zrobiłam 11 słoików korniszonów, a w między czasie upiekłam ciasto z truskawkami:-D najlepsze że wymyśliłam sama przepis:laugh2: Jutro się okaże co z tego wyszło.
Jutro ciąg dalszy ogórków. Tym razem kiszone:sorry: zamierzam też zrobić dżem z cukinii i zamrozić trochę cukinii dla dzieciaków na zupki. A w ogródku już czeka fasolka szparagowa do zebrania i wielka dynia. Eh ten sezon przetworów. Nie ma czasu nawet na kiblu za przeproszeniem spokojnie siąść.:-p
Dobra, koniec biadolenia. Idę się odciągnąć, szybkie mycie i lulu. Dobranoc:happy:

Emilek, jednym słowem miałaś powera ;-) ja niestety wyjechałam z moim m w delegację, więc robienie przetworów w tym roku mnie ominie...

Dziewczyny mają rehabilitacje od miesiąca. Pani w poradni neonatologicznej stwierdziła, że mają słabe napięcie mięśniowe. No i rehabilituje je metodą Voity. Dziewczyny robią postępy. Dziś także skonczylysmy brać żelazo :-)

Dziś u nas w Amsterdamie tak piękny dzień, że będziemy piknikować :-) mam nadzieję że parada równości nie zburzy naszych planów ;-) miłego dnia kochane

Kamilasze nie wiem czy uda ci sie zrobic maliny bez cukru w sloiczku poniewaz cukier służy jako substancja konserwujaca.

Ja z przetworów to mam juz:
- borówki w cukrze
- maliny w cukrze
- truskawki w cukrze
- dzem truskawkowy
- sok malinowy
- sok porzeczkowy
- galaretke porzeczkowa
- kompot z wisni
- zblanszowane i zamrozone: brokuły, kalafior i fasole szaragowa
- czesciowo ogórki kiszone

reklama
Justynia, Anulfka - kurcze dziewczyny, ale naprodukowałyście. W takim razie ja się biorę ostro do roboty.

kamilasze- bez cukru to możesz jedynie zamrozić maliny w pojemniczku.

Do góry