reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

reklama
Anufka super bąbelki, wyglądaja na kluseczki a pozy to jak każde bliźniaki najlepiej położyć noge lub rekę na bracie czy siostrze:-)
Emilek co do pytania czy Wojtek sie nie bał jak go obcinałam, to muszę przyznać że w ogóle, maszynka nie robiła na nim wrażenia jedynie głową bardzo ruszał i właśnie dlatego maszynką wolałam go opitolic bo nożyczkami bym się bała.

O tak kluseczki z nich juz niezłe sa:-D Po tych kruszynkach ktorymi byli 5 miesiecy temu to wspomnienia zostały:-Dw niedziele ich wazyłam i Wojtek wazył 5600 a Asia 5100

Ania - bardzo mi przykro, współczuję, życzędużo siły i przede wszystkim zdrowia dla Olenki i waszej rodziny.
Anuflka - dobrze, że badanie jest ok.
Darunia - ja też cierpialam na nerwice lekowa, ale ciąża, urodzenie dzieci dodalo mi sił, że póki co jej nie czuję, na pewno wróci niespodziewanie, jak zawsze, kedy pewnie adrenalina mnie opuści a w sercu zagosci spokój,to taka paskudna przypadłość.
A ja dzisiaj byłam z drugącorcia u kardiologa,w szpitalu wykryli jej szmer nadsercem, okazał się nieszkodliwy, w granicach normy. Za to druga corcia dalej się męczy, ustąpiły wymioty chlustajace, dzieki mleku Enfamil Ar, jednak dale cofa jej się wszystko do gardła i podejrzewam , że treść pokarmowa drażni jej przelyk, wybudza ze snu, placze i probuje przez to zwymiotowac, podaje jej krople bobotic, któraś z Was pisała o syropie gastrotuss, boje się podawać sama na własną rękę, ale może on by pomogl???
Pozdrawiam wszystkie.

reklama
Cześć!I obeszło się bez zabiegu!okulustka powiedziała,że z wiekiem kanaliki się zozszerzaja i skoro już jest dużo lepiej niż na poczatku to powinno samo przejść.Sprawdziła i powiedziała,że jest troszkę przytkane i mamy kontrolę za 6miesięcy.Dagos lekarz powiedział żeby zabawki kłaść pp ptzeciwnej stronie i ja go jeszcze często "prostowałam"jak tak krzywo leżał.Ważne,żeby dziecko leżało jak najwięcej na brzuszku.A przeszło mu chyba ok 3-4miesiąca ale ręki nie dam sobie uciąć.

Do góry