reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Majeczka piękne córeńki :)
Raz jeszcze gratuluje i witam w gronie bliźniaczych mamuś.

Multimama córcia pięknie je widać :D pełną buźką nie ma co :D

reklama
Witam Was. Chyba już czas przejść na wasz wątek :) 25/07/2014 o godzinie 10:05 przyszła na świat moja córcia Antosia z wagą 2,390kg i mierzyła 50 cm, a minutę później zaplakała jej siostrzyczka Basia z wagą 3,000 kg i mierzyła 54 cm. Od wczoraj jesteśmy w domku :) Dziewczyny silne i zdrowe od pierwszej chwili były przy mnie i mężu. Cesarskie cięcie odbylo się dokladnie w 37tc. Niestety w moim przypadku skończyło się komplikacjami :( Po trzech godzinach od cesarki musiałam wrócić na stół. Dostałam silnego krwotoku i musieli otwierać mnie na nowo. Stracilam 1,2 litra krwi. Na szczęście wszystko wróciło do normy i jest ok. Najważniejsze ze nasze niunie całe i zdrowe :)
A oto nasze malutkie skarby

Witaj majeczka. Ja cie dobrze kojarze, bo twoja historia jest poruszająca i niesamowita. Gratulacje. niezle klocki wychodowalas ,hehe. A jak starsza corka reaguje? Ile ona ma lat?

Nie przechodzić mi proszę na inny watek. Zreszta tam się nic nie dzieje, bo mamy 2latkow nie maja czasu na pisanie:-)

Mama- a skad ten placz przez 2 godziny? Zęby czy co?

Kamilasze- tak moi tez jedza mniej, dużo mniej. Na kolacje np. 80ml a normalnie jedli 180. I to nie sa glodni przez cala noc. Ba, nawet o 7 tak za bardzo im się nie chce jesc, czyli po 11h przerwy.

Sluchajcie, kiedy i jak zacząć dziecko jesc samodzielnie. Cos mi się obija o uszy taka metoda blt czy jakos tak. Ze się daje dziecku jesc reka. No ale jak ma zjeść zupke reką? A kiedy uczyć jesc lyzeczką? Kiedy powinni sami jesc z butelki? Moi na razie piją wode/sok sami z butelki ale jakoś mleko im daje ja. Chyba już najwyzsza pora, żeby sami jedli, co? Poza tym ja w krzesełkach ich sadzam do jedzenia obiadu tylko i podwieczorka. Mleko daje im na kanapie na poduszce. Dobrze robie? Bo jakos zglupialam.

Jjka ja dawalam synkowi gotowane na parze warzywa do jedzenia rączką jak mial 7 miesiecy. Na roczek juz widelec dostal i zaczal jesc widelcem a nie raczka. Sam w butelki to niepamietam ale butelki tylko do roku stosowalam pozniej pil mleko z lovi360.

jjka dziękuję za miłe słowa :* Starsza córcia ma 3,5 roku. Bardzo troskliwia jest wobec dziewczynek. Na kazde ic kwekniecie woła mnie. Caluje je po rączkach :) Mam nadzieje że tak zostanie :)

Milla Pierwszy jest Dominik drugi Tomuś, Tomi bardziej blondasek i pulchniejszy :tak:

Jjka moi od dawna pija sami, jakos od początku jedli sami, najpierw podkładałam im pieluszkę a potem nauczyli się sami trzymać butle, a metoda blw spoko ale ile potem sprzatania....

Majeczka gratulacje, dziewczymnki śliczne. a waga piekna

Polka tatuaż piekny!

Majeczka witaj, śliczne córeczki i waga super:)
Multimama ale z Majeczki słodziaczek:-)
Wojtka na roczek opitoliłam bo już mu grzywka do oczu wchodziła i teraz można powiedziec że Lenka ma dłuższe włosy od brata:-D
20140730_160655.jpg20140730_160827.jpg

Załączniki

• 20140730_160655.jpg
    20140730_160655.jpg
    35 KB · Wyświetleń: 121
  • 20140730_160827.jpg
    20140730_160827.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 87
Polka spóźnione ale bardzo serdeczne życzenia dla Twoich maluszków :-)

Majeczka witaj i gratuluje córeczek! śliczne są :tak:

Jjka ja wolę moje karmić, mniej zniszczeń na podłodze, ale jak jesteśmy na dworze, czy tak jak teraz jeździmy nad jezioro to im daje do ręki co zechcą. Ogólnie to sami sobie świetnie radzą rączkami, tylko bardzo lubią wszystko rozkruszać i rozgniatać w rączkach, później to idzie na podłogę, koc, czy na siebie, a później do buzi, więc trzeba zawsze ich pilnować, aby czegoś więcej nie zjadły. Są też po próbach piasku i błota, widać że im smakuje i niestety za każdym razem na podwórku znów próbują jeść i piasek i trawę. Obiadki w domu wolę dawać sama, zwykle nie używam jednak krzesełka do karmienia - jemy po japońsku, na podłodze, ostatnio dzieci polubiły się wspinać na mnie i walczą o to kto dostanie łyżeczkę do buzi.

reklama
Polka sliczne maluszki.

Gotadora to tak jak my, nie uzywamy z krzesełek do karmienia.Mój dominik uwielbia trawę, jak jesteśmy gdzies na kocyku i ma coś zjeśc to nagle jedzenie robi się be, a trawa najlepszym posiłkiem, a na plaży ile piachu się najadł hihi

Multimama Majeczka śliczna:tak:

Do góry