reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

bliźniaki jednojajowe jednokosmówkowe jednoowodniowe

Jesli chodzi o Łódź to matka polka. Jeśli o usg to najlepszy i najdrozszy specjalista to Dudarewicz. Świetny jest też Kozarzewski, Perenc, Szaflik do usg. Owodnie da siee określić do 12tc ciąży takze niedużo czasu zostało. Dzwon i umawiaj termin usg.

reklama
Z 10 lat temu tworzyłem tu konto bo rodziła się 1 córka i miałem tysiąc pytań :)) Teraz z ciekawości przeszukuje czeluści internetu żeby poczytać o wychowywaniu bliźniaków w okresie od urodzenia do 1 roku, bo właśnie takie mamy (2 chłopców) i ..trafiłem tutaj ;) Moja zoneczka miała ciążę jednojajową, jednokosmówkową, urodziła pod koniec 32tyg. Chłopaki dziś maja pokończone 3 m-ce i dawno zapomnieliśmy o tej ciąży bo teraz tak daja nam popalić, że właśnie w tym celu przeszukuje internet, żeby poczytać jak rodzice bliźniaków dawali radę w okresie od urodzenia do powiedzmy 1 roku. Nasi sa bardzo absorbujący, wymuszają płaczem noszenie, w ciągu nocy z 10 razy to lekko się budzą, generalnie masarka, chodzimy jak zombie z żoną ;) Ja każda chwile wykorzystuję żeby się kimnąć (nawet w samochodzie). Przerzućcie mnie do odpowiednieg działu, gdzie poczytam co tu robić z takimi diabełkami bo już ręce i oczy odmawiają posłuszeństwa.
A co do ciąży jedn-jedno- ja i zona totalnie nic nie czytaliśmy, jakoś tak z góry wiedzieliśmy że będzie dobrze i było, ciążę zona spędziła w szpitalu przez 3-4 m-ce. Głowa do góry i nie czytajcie, ja przy 1 dziecku się naczytałem, co kolwiek było, jakas choroba czy cos to łeb w internet i cuda wychodziły ;)

Dziękuję za każdą informację. Wizyta już uzgodniona. Takie wiadomości o szczęśliwych zakończeniach są mega budujące ;) wiemy że najlepiej nie czytać ale to jest silniejsze od czlowieka. My mamy już 6 letniego synka, który był tak absorbujacy że gorzej chyba być nie może. :realmad: mam jeszcze pytanie, w którym szpitalu była prowadzona ciąża?

Moja żona rodziła w CZMP, prowadził ją dr.Grzesik, ale generalnie i z niego i z dwóch odbierających poród Pań dr ( Basia, nazwiska nie pamiętam i ..tu nie pamiętam nawet imienia ;), ale jakby co się dowiem) jak i pań położnych była bardzo zadowolona, bardzo to mało powiedziane zachwycona była. Poza tym jak chłopaki juz sie urodzili to ten cały oddział neonanologii , dla wcześniaków to generalnie kosmos, bardzo wysoki poziom.

Ja prowadzę w Gdańsku .
Aktualnie 25+6
O :)
To chcialabym wiedziec u kogo prowadzisz ciaze, gdzie bedzie porod i od kiedy szpital?
Ja chodze narazie prywatnie do dr leszczynskiej z klinicznej, w grudniu mam wizyte w poradni patologii ciazy u dr abramskiego na klinicznej, nie wiem potem u kogo ciaze prowadzic bo wizyty beda czeste a nie wiem tez czy na klinicznej beda w stanie mi te czeste wizyty zapewnic.

Chodzę prywatnie do prof. Preisa do Pomorskiego Centrum Diagnostyki i Terapii Prenatalnej.
Jeszcze nie mam dokładnego terminu do szpitala, myślę, że na najbliższej wizycie się dowiem.

reklama
Chodzę prywatnie do prof. Preisa do Pomorskiego Centrum Diagnostyki i Terapii Prenatalnej.
Jeszcze nie mam dokładnego terminu do szpitala, myślę, że na najbliższej wizycie się dowiem.
Moja dr powiedziala, ze od 27 tygodnia szpital bo juz wtedy moga uratowac dzieci i ze ostatnio miala pacjentke ktora udalo sie poprowadzic do 34 tygodnia :)

Do góry