reklama
Rozwiązanie
Ten drugi wyglada jak mój pierwszyWitam dziewczyny,
Nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagląda, a chciałabym prosić o ocenę
Wczoraj po południu zrobiłam test, pojawiła się po chwili lekka blada kreseczka, ledwo widoczna, ale jest, przynajmniej ja widzę i partner również. Dla pewności dziś z pierwszego moczu zrobiłam drugi test z innej firmy (pink rossmanowy, bardzo czuły) i pojawiła się dość widoczna druga kreska...
Co sądzicie, cieszyć się, czy jeszcze za wcześnie ? Dołączam zdjęcia testów...![]()
![Beaming face with smiling eyes :grin: 😁](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f601.png)
![Red heart :heart: ❤️](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/2764.png)
reklama
Madlein
Fanka BB :)
Ale dupek. Brak słów. Chociaż mi przy becie 250 też tak powiedział jeden gbur. Na szczęście nie odpuściłam, poszłam do drugiego lekarza i dostałam duphaston na podtrzymanie ciąży. I tak oto mam teraz wspaniałego 9-cio latka.
Koniecznie po dwóch dniach od pierwszego wyniku powtórz betę. I spróbuj dostać się do swojego stałego lekarza, jeśli takiego masz. Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło dobrze.
Koniecznie po dwóch dniach od pierwszego wyniku powtórz betę. I spróbuj dostać się do swojego stałego lekarza, jeśli takiego masz. Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło dobrze.
majtaj89
Zaciekawiona BB
Moj lekarz dopiero we wtorek pozostaję mi tylko czekać i powtórzyć bete. I nie robić sobir nadzieji przez wczorajszy dzien. :/Ale dupek. Brak słów. Chociaż mi przy becie 250 też tak powiedział jeden gbur. Na szczęście nie odpuściłam, poszłam do drugiego lekarza i dostałam duphaston na podtrzymanie ciąży. I tak oto mam teraz wspaniałego 9-cio latka.
Cześć dziewczyny. Okres spóźnial mi się 5 dni zrobiłam dziś test, wydaje mi się że jest plusik, aLe również dostałam plamienia brązowego z pół godziny później.Testy również robiłam wczoraj i przedwczoraj, ale były negatywne . Niestety mieszkam za granicą i ciężko jest zrobić beta HCG. Miał ktoś podobnie?
Załączniki
Ostatnia edycja:
Cień widzę. U mnie to wyglądało tak 5 dni przed @:Cześć dziewczyny. Okres spóźnial mi się 5 dni zrobiłam dziś test, wydaje mi się że jest plusik, aLe również dostałam plamienia brązowego z pół godziny później.Testy również robiłam wczoraj i przedwczoraj, ale były negatywne . Niestety mieszkam za granicą i ciężko jest zrobić beta HCG. Miał ktoś podobnie?
Załączniki
Piękne kreskiCień widzę. U mnie to wyglądało tak 5 dni przed @:
A to w dzień spodziewanej @. Obecnie 18tcPiękne kreski![]()
Załączniki
majtaj89
Zaciekawiona BB
Widać cień ale skoro pozostałe wyszły negatywne to nie wiem czemu. Zresztą najlepiej jak masz możliwość udaj się do lekarza może tam sa lepsi niz u nas bo mi przy becie 25.38 powiedzieli ze nie ciąża. Życzę powodzeniaCześć dziewczyny. Okres spóźnial mi się 5 dni zrobiłam dziś test, wydaje mi się że jest plusik, aLe również dostałam plamienia brązowego z pół godziny później.Testy również robiłam wczoraj i przedwczoraj, ale były negatywne . Niestety mieszkam za granicą i ciężko jest zrobić beta HCG. Miał ktoś podobnie?
reklama
U
użytkowniczka Co
Gość
Widać cień ale skoro pozostałe wyszły negatywne to nie wiem czemu. Zresztą najlepiej jak masz możliwość udaj się do lekarza może tam sa lepsi niz u nas bo mi przy becie 25.38 powiedzieli ze nie ciąża. Życzę powodzenia
Skoro powiedzieli Ci coś takiego to mogłaś zgłosić to na infolinii NFZ i złożyć skargę na lekarza, który Ci tak powiedział.
Jeśli masz wynik badania BETA HCG na poziomie powyżej 5 to nie mają prawa odmówić Ci pomocy. Możesz to również zgłosić. Ale nie zmienia to faktu, że i tak niczego na usg nie byłoby widać przy takim wyniku i jedynie mogliby powtórzyć badanie, sprawdzić przyrost i przepisać leki podtrzymujące.